USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Şoförler Eğitildi

Şoförler Eğitildi

Şoförler Eğitildi
26-05-2014 17:14
Google News


ERSAN ARSLAN

Sivas Belediyesi, Cumhuriyet Üniversitesi ve Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen ulaşım hizmetlerinin daha etkin ve verimli işleyişi projesi kapsamında özel halk otobüsü şoförlerine yönelik düzenlenen ‘İletişim ve Trafik Güvenliği Eğitimi’ başladı.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitim programının açılışına Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, kurum yöneticileri, emniyet mensupları ve otobüs şoförleri katıldı.

‘MEZUN OLAMAYAN

ŞOFÖRLÜK YAPAMAYACAK’

Eğitim programının açılışında konuşan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, bu eğitimler sayesinde şoförlerle vatandaşlar arasında yaşanan sorunların minimuma ineceğini ve birçok sorunun ortadan kalkacağını belirtti.

Bu eğitimlere katılarak sertifika alamayan şoförlerin Sivas’ta toplu taşım aracı kullanamayacağını belirten Aydın; ‘Her mesleğin hizmet içi eğitime ihtiyacı var. Öyle ki biz bu eğitimi planlarken sizlerin eksikliği ve yetersizliğini gördüğümüz için değil, böyle bir çalışmaya hepinizin ihtiyaç duyduğu için planladık. Dolayısıyla bunu inşallah eğitimler tamamlandıktan sonra sizler de ne kadar gerekli ve önemli olduğunu çok daha iyi takdir edeceksiniz kanaatindeyim.

Bizim burada hedefimiz, amacımız sizlerin vermiş olduğu hizmeti daha verimli bir şekilde yürütmeniz, müşteriniz olan vatandaşlarımızla iletişiminizin daha güçlü hale gelmesi ve hem sizin hem de vatandaşlarımızın yaşamış olduğu insan kaynaklı sorunların minimuma inmesini hedefliyoruz.  Bunu da inşallah çok değerli rektörümüzün öncülüğünde üniversitemizin, çok değerli emniyet müdürümüzün öncülüğünde emniyetimizin, hocalarımızın katkıları ile inşallah hep birlikte başaracağız.

Hedefimiz Sivas’ta vatandaş memnuniyetini sizin açınızdan baktığımız zaman müşteri memnuniyetini üst düzeye taşıyabilmek. Bunu başarmamamız için hiçbir neden yok. Şoför dediğimiz arkadaşlar bizlerin kardeşleri, çocukları, babaları, yakınları demek. Yolcu dediğimiz insanlar da yine sizlerin evlatları, kardeşleri, eşi, annesi, babası şeklinde düşünmemiz lazım. Bu bakımdan inşallah Sivas’ta böyle bir çalışmayı başarıyla tamamladığımız zaman hem Sivas’ta arzu edilen karşılıklı memnuniyeti yakalayacağız hem de diğer şehirlere örnek teşkil eden bir çalışmayı ortaya koyacağız. Hedefimiz gelecekte bu eğitimi başarıyla tamamlayamamış arkadaşlarımızın toplu taşım aracı kullanmamaları. Yani bu akademiden mezun olmayan şoförlerimiz Sivas’ta toplu taşım aracı kullanamayacak. Bu aslında sizler için de birçok avantajı beraberinde getirecek. Çünkü şuan ağır vasıta ehliyetine sahip olan her arkadaşımız toplu taşım aracı kullanamıyor. Sizlerin bir farkı, ayrıcalığı söz konusu değil.  Bugün çalışan arkadaşımız yarın yerini bir başkasına bırakabilir. Ama bizim kurmak istediğimiz sistemde yetişmiş, vasıflı olan, bu akademiden mezun olan arkadaşlarımız ancak toplu taşım aracı kullanacaktır. Onun dışında hangi ehliyete sahip olursanız olun, Sivas toplu taşım aracı kullanamayacaksınız. Bu hepimiz için çok önemli. Hem vatandaş açısından, hem sizler açısından, hem ilgili kurumlar olan bizler açısından büyük avantajları, huzuru, verimliliği, dolayısıyla ticareti beraberinde getirecektir. Biz hem sizleri dinliyoruz, hem vatandaşı dinliyoruz. Emin olun birçok konuda vatandaş haklı, ama birçok konuda da sizin haklı olduğunuzu görüyoruz. İşte biz, biz bu sorunları, iletişimsizliği ortadan kaldırmak istiyoruz.’ Dedi.

‘BİZİM İÇİN ESAS OLAN

VATANDAŞ MEMNUNİYETİ’

Sivas belediyesinin toplu taşım sisteminin verimli olarak yürütülmesinden sorumlu olduklarının altını çizen Başkan Aydın, ‘Bizim için esas olan vatandaş memnuniyetidir’ dedi.

Halk için, bu görevde bulunduklarını belirten Aydın; ‘Bu eğitimler, periyodik bir şekilde devam edecek. Bugün ilk adımını atıyoruz. Özellikle şoför arkadaşlarımız olarak veya toplu taşım sisteminin sahipleri olan arkadaşlarımız olarak şunun bilinmesini isteriz; biz bu sistemin verimli yürütülmesinden sorumlu kurumuz. Dolayısıyla vatandaş memnuniyeti bizim için esas. Eğer vatandaş olmamış olsaydı ne bugün burada belediye başkanı olarak ben size konuşuyor olacaktım, ne de siz toplu taşım işi yapıyor olacaktınız. Sivas halkı için biz buradayız, siz de Sivas halkı var olduğu için o hizmeti yürütüyorsunuz. Dolayısıyla, ‘müşteri velinimettir’ derler ya vatandaş da hepimiz için velinimet, bu anlayışla olaya bakacağız ve memnuniyeti minimum yüzde 80’ler oranında yakalamak durumundayız. Bu sizlerin elinde... Ben inanıyorum ki sizler bunu başaracaksınız. Ben inanıyorum ki bugünkü toplu taşım sistemiyle 6 ay 1 sene sonraki sistem çok farklı olacak. Sizler bu farkı kendiniz hissedeceksiniz, vatandaş hissedecek ve bunlar yakalandığı zaman biz de mutlu olacağız.’ ifadelerini kullandı.

‘HERKESİN HİZMET İÇİ

EĞİTİME İHTİYACI VAR’

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ise konuşmasında her mesleğin kendi içinde hizmet içi eğitime ihtiyaç duyduğunu belirtti. Bu eğitimlerin de çok önemli olduğunu belirten Kocacık, kurumlar arası iş birliğine de vurgu yaparak, ulaşım başta olmak üzere birçok alanda planlama yapıldığını söyledi.

Kocacık; ‘Üniversitemiz, belediyemiz ve emniyet müdürlüğümüz ortak bir çalışma düzenledi. Bu, ulaşım alanındaki bir işbirliği uygulaması... Belediye başkanımız göreve başlamadan önce ve göreve başladıktan sonra sağ olsun bize zaman ayırdı. Ulaşım başta olmak üzere birçok konuda proje ürettik. Yoldan, köprümüze kadar her konu planlandı. İnşallah onları da en kısa sürede birlikte açacağız, kullanacağız.

Ortak olarak düzenlediğimiz programın ilk günündeyiz. Üniversiteden arkadaşlar, belediyeden, emniyetten yetkili arkadaşlarımız burada. Her meslek hizmet içi eğitime ihtiyaç duyar. Doktor olsun, öğretmen olsun, mühendis olsun… Niye duyar? Siz yapıyorsunuz da, karşıdan nasıl algılanıyor? Karşının beklentileri, yeni gelişmeler ne? Kendimi nasıl yenilemeliyim,  nasıl daha kaliteli olmalıyım? Her gün her şey değişiyor. Bu değişime nasıl ayak uydurabilirim?

Biliyorsunuz üniversitemizde 45 bine yakın öğrencimiz var. Bu öğrencilerin yüzde 68’i başka illerden geliyor. Geldiklerinde biz onları misafir olarak görüyoruz ve istiyoruz ki memleketlerine döndüklerinde bizim birer kültür elçimiz olarak güzel yanlarımızı anlatsınlar, Sivas’ımıza, Sivas’ın kültürüne herkesi imrendirsinler. Tabi onların beklentilerini bilirsek bunu daha iyi sağlarız, bu uygulamayı gerçekleştirmeye imkân sunmuş oluruz. Kurslarımız ümit ediyorum ki bu amaca hizmet edecek. Hizmet içi eğitimler çok iyi bildiğiniz mesleğinizin aklınıza gelmeyen, karşı tarafın düşündüğü ama yaparsak daha iyi olur diye düşüneceğiniz bazı hususlar olacaktır. Uzmanlarımız bu konuda sizlere yardımcı olacak. Sizlerde inşallah bu kursun sonunda gerekli donanıma sahip olacaksınız, biz de hem güzel bir eksiği tamamlamış hem de kurumlar arası işbirliğinin güzel bir örneğini sergilemenin mutluluğunu tadacağız.’ Şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Araştırma Yöntemleri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümit Arklan ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğretim üyesi Sema Biçer seminer verdi.

Seminer sonrasında otobüs şoförlerine katılım belgesi takdim edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!