USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Veliler de Okulun Yolunu Tutuyor

Veliler de Okulun Yolunu Tutuyor

Veliler de Okulun Yolunu Tutuyor
02-04-2013 18:01
Google News


İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Çalışkan, Mili Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği arasında imzalanan protokol ile 2011 yılının Aralık ayında uygulanmaya başlanan Çalışkan ‘Okullar Hayat Olsun Projesi’ hakkında Gazetemize bilgi verdi.
    İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Çalışkan; projenin koordinasyonunu Mili Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü kaydederek projenin temel amacının; okulların velilerin, mahallelinin ve çevrenin hizmetine açılması, öğrenciler ve yetişkinler için birer hayat boyu öğrenme merkezi eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkân veren yaşanan güvenli alanlar haline dönüştürmek olduğunu ifade etti.
    Bu kapsamda ilimizde projenin amacına uygun olarak okullarda son dönemde bilgisayar, aile içi iletişim, İngilizce, Arapça, step, ebru, Kur'an-ı Kerim, okuma yaza, bağlama, gitar ve  benzeri alanlarda çok çeşitli kurslar ve faaliyetlerin düzenlendiğini ve halkın bu kurslara yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Çalışkan bu kurslarla, hayat boyu öğrenme felsefesi gereği halkın ‘her yerde, her zaman  ve her yaşta eğitim’  almalarını sağlamakla beraber okul, öğretmen ve veli iş birliğini artırarak eğitimin kalitesini yükseltmeyi amaçladıklarını belirtti.
    Ayrıca Okullar Hayat Olsun projesi ile ilimizde hayat boyu öğrenme oranını da yükseltme istediklerini  Çalışkan ‘2010 TUİK verilerine göre ülkemizin hayat boyu öğrenme oranı % 2.9, ilimizin  ise %1.8. Bu oranı en 2015 yılında ülkemizin hedefi olan %  8'e çıkarmayı amaçlıyoruz.  Bu bağlamda tüm Sivaslı hemşerilerimizi okullarımızda açılan bu kurslara davet ediyoruz’ dedi.
    Çalışkan okulların  mesai saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında bu tür kurs ve faaliyetler için vatandaşların  hizmetinde olduğunu, vatandaşların bu tür kurslardan faydalanabilmeleri için kendilerine en yakın okul müdürlükleri ile irtibata geçmeleri gerektiğini ve kurs açma yeterlilikleri oluşan okulların Halk Eğitim Müdürlüğü kanalı ile vatandaşın hizmetine sunulacağını bildirdi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!