USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bu Sene Boşaltacağız

Bu Sene Boşaltacağız

Bu Sene Boşaltacağız
18-06-2014 23:29
Google News


ERSAN ARSLAN

Eski Sanayi’de gelecek yıl çalışmalar başlayacak. Sivas’ın yüzde yüzü arıtılmış suya kavuşacak. Karşıyaka’ya ulaşım, 3,5 km kısalacak. Adliye binası yıkılacak, yeni meydan projesi hayata geçirilecek. Paşabahçe yolu bu yıl tamamlanacak…

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, devam eden, kısa sürede start verilecek ve planlanan bazı çalışmalar hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi. Kentteki basın yayın kuruluşlarının temsilcileri ile sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Kent merkezindeki belediyeye ait Selçuklu Sosyal tesislerinde gerçekleştirilen kahvaltıya, Başkan Yardımcıları Mahir Kuzucu, Naci Süha,  Mehmet Muaz Uzun ve Abdurrahim Ceyhan’da katıldı.

Sohbet eşliğinde geçen sabah kahvaltısının ardından, belediye çalışmaları ve hayata geçirmeyi hedefledikleri bazı projeler hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Aydın, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

‘SİVAS’IN YÜZDE YÜZÜ

ARITILMIŞ SUYA KAVUŞACAK’

Sivas Belediyesi olarak önemli ve acil olan bazı projelerin startını verdiklerini belirten Başkan Aydın, bu projeler arasında arıtılmış içme suyu çalışmasının da yer aldığını söyledi.

Aydın; ‘Seçim sonrası belirli bir süre tebrik ve kutlamalarla yoğun bir şekilde geçiyor. Bununla beraber önemli ve acil olan bir takım projeleri de bu süreçte başlattık ve devam ediyoruz. Bazı projeler vardır ki bunlar beklemeye tahammül edemezler. Bunlardan bir tanesi içme suyu. Arıtılmış sudan şehrin bir bölümünün faydalandığını bir bölümünün faydalanamadığını hepimiz biliyoruz. Bu çalışma ile alakalı bir takım kamulaştırmalardan kaynaklanan sıkıntılar vardı. Bunların bir kısmı vatandaşlarla anlaşılarak çözülürken, bir kısmı da güzergâhlarda küçük değişiklikler yaparak çözdük. DSİ Bölge Müdürümüz sağ olsun bu konuda çok duyarlı ve hassas. Birkaç ay içerisinde Sivas’ımızın yüzde yüzü arıtılmış suya kavuşacak.’

‘KARŞIYAKA’YA ULAŞIM

3,5 KM KISALACAK’

Karşıyaka’nın ulaşım sıkıntısının çözümüne yönelik çalışma yürütüldüğünü de belirten Başkan Aydın, yeri yapılan köprü bağlantı yollunun tamamlanacağını ve bölgeye ulaşımın 3,5 km kısalacağını söyledi.

Aydın; ‘Karşıyaka Köprüsü ile alakalı olarak yeni yapılmış olar köprüden Karşıyaka’ya uzanan bir yol hattımız var. Şuan o yol hattı ile ilgili çalışmalarımızı başlattık. Dolgu çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz bu sene o bağlantıyı tamamlamak. Şuan, Sivasspor tesislerinin bulunduğu köprüden Karşıyaka’ya geçebilmeniz için çok geniş bir alanı kat etmeniz gerekiyor. Yeni yaptığımız yolla birlikte Karşıyaka yolu 3,5 kilometre kısalacak. Bu da o bölgede ciddi bir rahatlama sağlayacaktır. Karşıyaka tarihi köprümüzün restorasyonu devam ediyor. Geçici olarak trafiğe kapatıldı. Tahmin ediyorum, Eylül gibi inşallah tekrar trafiğe açılacak. Köprüyü küçük araçlar kullanacak. Tonajlı araçların geçişine izin verilmeyecek.’

ADLİYE BİNASI YIKILACAK

Adliye binasının yıkımı ile ilgili somut süreci son aşamaya geldiğini belirten Başkan Aydın,  bu alanda yeni meydan çalışması yapılacağını söyledi.

Aydın; ‘eski adliye binasının Sayın Valimizle beraber, defterdarımız, milli emlak müdürümüz, başkan yardımcılarım ve ilgili teknik arkadaşlarımızla ilgili bir toplantı gerçekleştirdik. İnşallah eski Adliye Binasının yıkımı ile ilgili süreç son aşamaya geldi. Yakın zamanda adliye binasının yıkımına da başlayacağız. Yine o bölgeyle alakalı, adliye binasının dışında bildiğiniz gibi tarihi valilik binasının arkasında faaliyet gösteren birkaç kurumumuz var. Bu kurumlarımızı da farklı bir yere nakletmek kaydıyla, diğer kalan binaların yıkımını da gerçekleştirerek orada planladığımız yeni meydan ve otopark projesinin de çalışmasını gerçekleştirmek istiyoruz. Bu tür projeler sadece bizim istememizle olmuyor. Bir takım süreçlerin de tamamlanmasını gerektiren projeler.

Jandarma lojmanlarının bulunduğu yerlerle alakalı Milli Savunma Bakanlığımız çalışmalarını yürütüyor. Milli Savunma Bakanlığımız kanalıyla gerek ordu evi gerekse lojmanların farklı bir bölgeye yapımı gerçekleşecek, ondan sonra o alanlar bize teslim edilecek. Dolayısıyla o projeler tamamlanmadan bizim oralarda adım atmamız mümkün değil.’ Dedi.

PAŞABAHÇE YOLU

Başkan Aydın, Paşabahçe yolu ile ilgili çalışmaların da bu yıl tamamlanacağını söyledi. Aydın; ‘Paşabahçe karayolu çok önemli bir proje… Yaz döneminde Paşabahçe’nin yoğunluğunu gördüğümüz zaman o yolun biran önce tamamlanması gerekiyor. Onunla ilgili de gereken adımlar atıldı. Arkadaşlarımızla birlikte bölgede tekrar incelemeleri yaptık. İstediğimiz hızda olmasa da çalışmalar devam ediyor. Yine birbirini etkileyen faktörler var. Onları da koordine etmeye çalışıyoruz. Ama bu sene inşallah orası da tamamlanmış olacak.’ İfadelerini kullandı.

 ‘ESKİ SANAYİ’DE ÇALIŞMALARA

GELECEK YIL BAŞLAMAYI HEDEFLİYORUZ’

Eski Sanayi ile ilgili proje çalışması yaptıklarını belirten Başkan Aydın, bu projenin hem mülkiyet sahipleri hem de Sivas için bir fırsat olduğunu söyledi.

Gelecek yıl bölgede inşaat çalışmalarına başlamayı hedeflediklerini belirten Aydın, şu ifadeleri kullandı:

‘Eski Sanayi ile ilgili bizim düşüncemiz net. Biz şuan proje çalışması yaptırıyoruz. Bir iki hafta içerisinde farklı farklı projeler elimize gelecek. Bizim Eski Sanayi ile ilgili hedefimiz, bu sene orayı komple boşaltmış olmak ve önümüzdeki yıl da inşaatına başlamış olmayı hedefliyoruz. Tabi biz hedefliyoruz ama burada bir sürü mülkiyet sahibi var. Onların da bu konuda bize destek olması gerekir diye düşünüyorum. Bizim sunduğumuz proje hem Sivas’ımız için hem onlar için gerçekten fırsat olarak sunulan bir proje olacak. İnanıyorum bu fırsatı tarafların hepsi en iyi şekilde değerlendirecek.’

‘2. OSB, BENZERSİZ OLACAK’

2. Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili çalışma başlatıldığını da belirten Başkan Aydın, 2. OSB’nin demir yolları ile donatılacağını ve bu yönüyle Türkiye’de benzersiz olacağını söyledi. Önemli yatırımcıların 2. OSB’ye geleceğini belirten Aydın görüştükleri firmalar olduğunu da söyledi.

Aydın, şu şekilde konuştu:

‘2. OSB ile ilgili çalışmayı başlattık. Biz, 2. OSB’yi Türkiye’de ilk örneği olacak şekilde büyük parseller yaparak, her parsele tren raylarını müstakil olarak sokacağız. Türkiye’de böyle bir organize sanayi yoktur. Bu Sivas’a çok büyük yatırımcıların gelmesini teşvik edecek bir proje. Sivas’ta tren var, istasyon var. OSB’deki bir vatandaş malını yükleyip, 10 kilometrelik bir mesafede gelip trene yükler malını gönderir. Bu çok maliyetli ve zor bir iş... Eğer siz trenden faydalanmak istiyorsanız trenin sizin fabrika alanınızın içine girmesi lazım. Eğer bunu yaparsanız tren sizin için avantaj oluyor. Aksi halde, tıra yükleyeceksiniz melülünüzü, 3 km ya da 30 kilometre götürüp tekrar indirip, tekrar vagonlara yükleyeceksiniz.  Bu rantabl değil. O yüzden biz, 2. OSB’de inşallah planlamamızda her fabrikanın içerisine rayları sokmak istiyoruz. Bu şekilde planlama yapacağız. Bu da zaten özellikle TÜDEMSAŞ ile, demiryolu ile ilgili çok büyük yatırımcıların Sivas’ı tercih etmesini sağlayacak. Görüştüğümüz firmalar da var.’

DEVLET HASTANESİ…

Başkan Aydın, Sivas Devlet Hastanesi’nin bulunduğu alanla ilgili çeşitli çalışmalar yapılacağını belirterek, Bölge Hastanesi’nin tamamlanmasının ardından Devlet Hastanesi’nin Numune Hastanesi’nin yerine taşınacağını söyledi.

Aydın; ‘Bölge Hastanesi taşındıktan sonra Numune Hastanesi oraya taşınacak. Devlet Hastanesi ile ilgili bizim düşüncemiz, mevcut Numune Hastanesi’nin belirli binaları kaldırılmak kaydıyla hem orada sağlık faaliyetleri devam etmiş olacak hem de devlet hastanesinin alanı boşaltılmış olacak. Boşaldıktan sonra da o alandaki çalışmalarımızı inşallah yürüteceğiz’ ifadelerini kullandı.

‘ÖZBELSAN’DA

YENİ YATIRIM YAPIYORUZ’

Başkan Aydın, Sivas Belediyesi’nin en büyük kuruluşu olan ÖZBELSAN’da ilave yatırım kararı aldıklarını da söyledi. Aydın; ‘ÖZBELSAN ile alakalı mevcut kent mobilyaları fabrikasında ilave bir yatırım yapma mecburiyetimiz oldu. Yaklaşık 2 milyon liralık bir yatırım kararı aldık ve bu çalışmayı başlattık. Aynı zamanda beton santralı ile alakalı kalite ve verimin artması için yatırımlar yapma mecburiyetimiz vardı onları yaptık. Bu çalışmalar devam ediyor.’ Dedi.

Başkan Aydın konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!