USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Desteklemeliyiz

Desteklemeliyiz

Desteklemeliyiz
05-07-2014 16:01
Google News


Şahin, ‘Bu dünya liderine hem Türk milletinin hem Adriyatik’ten Çin Seddi’ne kadar olan milletin, hem İslam dünyasının hem diğer mazlum milletlerin ihtiyacı var. Millet olarak arkasında durmalıyız’ dedi.

MUSTAFA IŞIK

AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adaylığını İrade’ye değerlendirdi. 2001 krizinden sonraki süreçte atağa kalkan Türkiye’de yaşanan önemli gelişmelerin mimarının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirten Şahin, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığını en iyi yapabilecek ve en fazla hak eden isim olduğunu söyledi.

Şahin; ‘Ülkede, başbakanımız 40 yıldır ki siyasetin içerisinde ve kendisini yetiştirdi. 2003’ten bu tarafa da başbakanımız. Türkiye’yi karış karış gezdi, birçok şehre üç beş defa gitti. Türkiye’nin her insanının halini biliyor. Yani en fakir kesimden, en zengin kesime kadar herkesi bilen tanıyan, ülke şartlarını en iyi bilen insan. Cumhurbaşkanlığını da en iyi yapacak olan kişi başbakanımız.

2001 krizinden sonra ülke bir çıkmazdaydı. Bugün gerek kişi başına düşen gayri safi milli hâsılamız gerekse diğer göstergeler çok iyi noktada. Enflasyon yüzde 9 olarak açıklandı. Biz yüzde 9’u yüksek buluyoruz. Daha önce yüzde 7’ye inmişti. Ama bu Gezi ve benzeri illegal işler sebebiyle bir yükselme oldu. Ama inşallah yılın ikinci yarısında enflasyon daha aşağıya düşecek. Bunun dışından hükümetimiz geldikten sonra büyük oranda istihdam artışı sağlandı. Birçok şehirde OSB’ler kuruldu. Bazı yerlerde ikincisi, üçüncüsü kuruldu. Bunun dışında her ilde üniversite kuruldu. Havaalanları yapıldı. Artık uçağa binmek normal otobüse binmek gibi oldu. Milli savunmadan, havacılığa, uydumuza kadar bütün bu gelişmelerin başında başbakanımız var. Dolayısıyla bu işi en iyi yapabilecek olan ve en çok hak eden başbakanımız’ dedi.

‘İSLAM DÜNYASININ

MAZLUM MİLLETLERİN

ONA İHTİYACI VAR’

Başbakan Erdoğan’ın sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada kabul gören bir lider olduğunu belirten Şahin, dünya lideri olma yolunda ilerleyen Erdoğan’a tüm İslam dünyasının, mazlum milletlerin ihtiyacının olduğunu belirterek, ‘millet olarak arkasında durmalıyız’ dedi.

Şahin, şu ifadeleri kullandı:

‘Yurt dışında da gittiği her yerde kendisine miting düzenlenen tek Türk lideri… Türkiye’nin dışında da liderliği kabul görmüş, etrafında kalabalıkların toplandığı bir lider. Dolayısıyla hem Türkiye’nin lideri hem de bölgesel ve dünya lideri olma yolunda ilerleyen bir başbakanımız var. O zaman önünü açarak, millet olarak arkasında durmalıyız. Bu dünya liderine hem Türk milletinin hem Adriyatik’ten Çin Seddi’ne kadar olan milletin, hem İslam dünyasının hem diğer mazlum milletlerin ihtiyacı var. Başbakanımızın bir dünya lideri olabilmesi için Cumhurbaşkanlığı makamı daha büyük hareket alanı sağlayan bir bakamdır. Zaten Türkiye’nin kendi iç işleri belirli bir noktaya geldi. Kötü günlere dönüşü olmayacak şekilde rayına oturdu. Artık başbakanımızın bu iç meseleleri denetlerken dış dünyada da diğer kardeş ve dost milletlerle beraberce, onların da gelişmesi, dünyada mazlum milletlerin haklarının korunması için rol üstlenmesi gerekiyor. İnşallah Cumhurbaşkanlığı da buna destek olacaktır. Başbakanken de bunu üstlendi ancak, başbakanlık iç siyasete ve meselelere daha fazla dönük olduğu için dışarıya yeterli zaman ayırması mümkün olmuyor. Dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı makamında mazlum milletlere ve Türk milletinin dışarıdaki akrabalarına daha fazla zaman ayırması mümkün olacak. Bu şekliyle de inşallah hem Türkiye bölgesinde lider olacak, dünyada ilk ona girmek için büyük bir atılım yapmış olacak ve siyaseten de her halükarda dünyada ilk ona girecek. Zira diğer kardeş milletlerle beraber yürümediğimiz takdirde dünyada hem siyasi hem ekonomik olarak ilk 10’a girmek zor. Onun için Türkiye bölgesel olarak, kardeş milletlerle beraber yürüyerek dünyada ilk 10’da yerini alması gerekiyor. Bunun için de ideal lider, başbakanımız.’

‘İLÇE İLÇE, KÖY KÖY GEZİP

DESTEK İSTEYECEĞİZ’

Cumhurbaşkanlığı seçimi için Türkiye genelinde Genel Merkezin direktifleri doğrultusunda çalışmalar yapılacağını belirten AK Parti İl başkanı Av. Ziya Şahin, iller bazında da çalışmalar yapılacağını söyledi.

Sivas’ta yerel seçimler öncesinde uyguladıkları çalışma temposunu, seçimlerden sonra da sürdürdüklerini belirten Şahin, bu temponun artarak devam edeceğini söyledi.

Şahin, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

‘Sivas’ta yerel seçimlerde iyi bir netice aldık ama Cumhurbaşkanlığı seçiminde bunu daha da artıracağız. Bu yönde bir çalışmamız var. Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili şuanda seçim koordinasyon merkezimizi kurduk ve genel merkezimize bildirdik. Geçmiş seçimde görev almış tecrübeli arkadaşlarımız tekrar devam edecekler. Genel merkezimizin belirlediği strateji çerçevesinde bütün iller çalışmalarını yapacaklar. Bununla beraber, de bölgesel özelliklere göre de herkes kendi stratejisini belirleyecek. Cumhurbaşkanlığı seçimi için hem Ankara, hem de İstanbul’da iki tane merkez kuruldu. Dolayısıyla bu merkezlerin belirledikleri çalıma yöntem ve sistemleri üzerinde iller de aynı çalışmayı yapacak. Öncelikle Türkiye genelinde yapılacak bir çalışma olacak. Onun dışında her ilin kendi seçim koordinasyon merkezinin programıyla köy, kasaba, ilçe dolaşarak Başbakanımızın yaptıklarını, yapacaklarını, vizyon ve misyonunu anlatacağız. Bütün ilçelerde toplantılar yapacağız, bütün köyleri gezeceğiz. Zaten seçimden sonra biz çalışmalarımızı bırakmadık. Yerel seçimler bitti, hemen ertesi hafta biz bütün ilçelerimizi dolaşmaya başladık ve ilçelerimizin hepsini dolaştık. Şuanda da bu tempoyu artırarak devam ettiriyoruz. İnşallah 10 Ağustos’ta Sivas’tan yerel seçimde olduğu gibi çalışmamızın neticesini alacağız.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!