USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan´dan ?Bedelli´ Sinyali

Bakan´dan ?Bedelli´ Sinyali

Bakan´dan ?Bedelli´ Sinyali
01-08-2014 17:37
Google News


Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz TÜMSİAD’ın düzenlediği kahvaltı programında bakayaların oy kullanması ve bedelli askerlik konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Bakayaların gönül rahatlığıyla oy kullanabileceğini belirten Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından yapılacak değerlendirmelere göre Bedelli askerliğin gündeme gelebileceğini belirtti.

HAYRULLAH AĞKAŞ

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Sivas Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen kahvaltı programına katıldı.

Kahvaltı sonrasında açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı seçimi, Bakayaların oy kullanması ve Bedelli askerlik konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

TÜMSİAD’ın bu zamana kadar kendilerine verdikleri desteklerden ötürü teşekkür eden Bakan Yılmaz, ‘Sivas’ın daha çok büyümeye, yatırımcıya ve istihdama ihtiyacı var. Sivas’a daha çok yatırımcı gelebilmesi için de istikrarın devam etmesi gerekiyor’ dedi.

‘Türkiye’de istikrar olacak ki, Sivas’a da onun yansımaları olsun’ diyen Bakan Yılmaz, şöyle devam etti:

‘Peki, bu istikrar nasıl devam edecek? Türkiye’nin yönetim kademelerinin en üstünden al altına kadar hepsinin milletin frekansıyla uyumlu şekilde çalışması lazım. Çok net söylüyorum. Cumhurbaşkanı çalışır, Başbakan çalışır. Ama Vali burada sıkıntı çıkarırsa yine istediğimiz yere ulaşamayız. Yani gömleğin ilk düğmesini doğru iliklemek gerekiyor. Biz ilkini doğru iliklersek inşallah geri kalanlarda doğru iliklendiğini ve bunun da Türkiye’nin menfaatine olduğunu, Sivas’ın menfaatine olduğunu göreceğiz.’

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Bakan Yılmaz şunları kaydetti:

‘10 Ağustos’ta bir seçimimiz var. Cumhurbaşkanlığı gerçekten bu devletin kilit taşı değerinde bir önemi var. Yani Cumhurbaşkanlığı çözülürse, devletin bütün organları çözülür. Bu seçimde Ak Parti’nin adayı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Erdoğan 1994’ten beri halkın önünde. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde neler yaptığını biliyorsunuz. Başbakan olduktan sonra bu ülke için neler yaptıklarını biliyorsunuz. Bu Millet hem oylarıyla hem dualarıyla destek verirse, Recep Tayyip Erdoğan 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı olacak. Başkaları bu ülkeyi hep çatıştırmakla yönettiler. Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanı olursa bu ülkeye barış gelecek.’

BAKAYALAR KAYGILANMASIN

Bakan Yılmaz, ‘Bu seçimde 'Ben bakayayım, seçim için sandığa gidersem polis tarafından veya başka bir şekilde alıkonulurum veya sorguya tabi tutulurum' diye hiçbir kaygıya gerek kalmaksızın herkes gitsin oyunu kullansın’ dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Cumhurbaşkanı seçiminde bakayalara ‘Sandığa gidersem polis tarafından veya başka bir şekilde alıkonulurum veya sorguya tabi tutulurum’ gibi kaygılara kapılmadan oy kullanmaları çağrısında bulundu.

Bir basın mensubunun ‘Seçim geliyor, bakayalar gönül rahatlığıyla oy kullanabilecek mi?’ sorusu üzerine Yılmaz, bu konuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı'nın internet sitesine net şekilde duyuru koyduklarını söyledi.

Anayasal hakkı kullanmanın her şeyin önünde geldiğini vurgulayan Bakan Yılmaz, ‘Bu seçimde 'Ben bakayayım, seçim için sandığa gidersem polis tarafından veya başka bir şekilde alıkonulurum veya sorguya tabi tutulurum' diye hiçbir kaygıya gerek kalmaksızın herkes gitsin oyunu kullansın. Bu oy kullanımından dolayı hiç kimse askerlik yönünden herhangi bir sıkıntıya uğramayacaktır. Bununla ilgili duyurumuzu da biz Milli Savunma Bakanlığı sitesine koyduk. Bu konuda hiçbir vatandaşımızın bir endişe duymasına gerek yok. Asli vazife, vatandaşın vatandaşlık hakkını kullanmasını teşvik etmek, desteklemek ve yardımcı olmaktır. Milli Savunma Bakanlığı olarak da böyle yapacağız. İçişleri Bakanlığı da aynı doğrultuda açıklama yaptı. İçişleri Bakanlığı'nın vazifesi de vatandaşın anayasal hakkını kullanmasını sağlamaktır’ diye konuştu.

BEDELLİ ASKERLİK

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir televizyon programında bedelli askerlik konusunda yaptığı açıklamaların sorulması üzerine, ‘Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra bu yolda yapılacak değerlendirme çalışmasının sonucunu bekliyoruz’ dedi.

Bakan Yılmaz şunları kaydetti:

‘Sayın Başbakanımızın sözlerine ne bir kelime ekleyecek ne de bir kelime çıkaracak durumum var. Sayın Başbakanım şunu söyledi, yeni bir seçim yapılıyor, seçimden sonra Cumhurbaşkanımız seçilecek, cumhurbaşkanımız aynı zamanda Silahlı Kuvvetleri’nin de başkomutanı durumunda. Dolayısıyla başkomutan da şunu söyledi; ‘Biz yeni dönemde milletin taleplerine bakar, inceler, değerlendiririz ve bu doğrultuda bir bedelliye ihtiyaç var mı yok mu değerlendiririz. Onun üzerine ihtiyaç varsa böyle bir düzenleme yapılır, ihtiyaç yoksa bir düzenleme yapılmaz’ diye bir açıklama yaptı. Biz de inşallah yeni Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra bu yolda yapılacak değerlendirme çalışmasının sonucunu bekliyoruz.’

TÜMSİAD GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR

Kahvaltı programında bir konuşma yaparak TÜMSİAD’ın her geçen gün gücüne güç katarak potansiyelini geliştirdiğini kaydeden Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, ‘Ben TÜMSİAD’ın var olan potansiyelinin yakın zaman içerisinde kat kat artıracağına inanıyorum’ dedi.

Başkan Aydın, ‘TÜMSİAD bugüne kadar hep bizlerin yanında oldu. Bugün önümüzde farklı bir süreç var. TÜMSİAD yine tavrını net olarak ortaya koyan Sivil Toplum Örgütlerimizin başında yer alıyor. Bundan dolayı da şükranlarımı sunuyorum’ dedi.

İlimizde kurulması yönünde çalışmaları başlatılan 2. Organize Sanayi Bölgesiyle ilgili şunları kaydetti:

‘Bugün Organize Sanayi Bölgesi’nde 7 bin kişiye istihdam sağlanıyor. Hedefimiz önümüzdeki yıllarda bu rakamı 2’ye 3’e katlamak olacak. İnşallah Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz ile birlikte 2. Organize Sanayi Bölgesi’ni kuracağız. Çalışmalarını başlattığımız 2. OSB Türkiye’de bir ilk olacak. Peki, hangi yönüyle? Bütün parsellere raflar girecek. Üretici ürettiği ürünü önce tıra yükleyip sonra aktarma yapmak yerine, kendi fabrikası içerisinde vagonlara yükleme yapma imkânı olacak. Emin olun bu yatırımcı ve üretici için çok önemli bir olanak. Bu anlamda çok ciddi firmaların Sivas’ı tercih edeceğini biliyoruz.

Sivas’ın 10 yıl öncesini de çok iyi biliyorum. 2004 yılında ilimizin ihracat rakamı 8 Milyon Dolar. Şuan da 8 Milyon Doların üzerinde ihracat yapan 40-50 firmamız var. Bugün Sivas’ın ihracat rakamları 150 milyon doların üzerine çıkmıştır. Sivas’ta son 10 yılda çok ciddi gelişmeler olmuştur.’

TÜMSİAD’DAN ERDOĞAN’A DESTEK

Programda bur konuşma yapan TÜMSİAD Şube Başkanı Fatih ise Türkiye’nin özellikle son zamanlarda önemli süreçlerden geçtiğini belirtti. Şener, ‘Türkiye değişiyor, gelişiyor ve kabuğuna sığmayan bir ülke haline geliyor. Dünya’nın birçok yerinde ve özellikle Ortadoğu da yaşanan ekonomik, siyasal ve sosyal olumsuzluklara rağmen Türkiye istikrarlı bir şekilde gelişimini ve büyümesini sürdürüyor’ dedi.

Şener şunları kaydetti:

‘10 Ağustos’ta Türkiye ilk defa Cumhurbaşkanı’nı halk oylamasıyla seçecektir. Bu olay Türkiye’de yaşanan tarihi bir olaydır. Bu seçim ile halkımız hesaplarını yaparken, beni de kayda alın, beni de dinleyin, burada ben de varım diyecektir. Tam bu noktada 10 Ağustos’ta seçilecek olan Cumhurbaşkanımızı yani Recep Tayyip Erdoğan’ı önemli bir destekle, dualarla ve ilk turda Çankaya’ya uğurlamak istiyoruz. Yeni Cumhurbaşkanımızı yani Recep Tayyip Erdoğan’ı Türkiye’nin ve Dünya’nın yaşadığı sorunlara karşı daha duyarlı ve daha güçlü duracağına da eminiz. TÜMSİAD üyeleri son 10 yılda Türkiye’nin nereden nereye geldiğinin farkındadır.

Bakan Yılmaz, daha sonra, bazı programlara katılmak üzere Hafik ilçesine hareket etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!