USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Atalay Hayran Kaldı

Atalay Hayran Kaldı

Atalay Hayran Kaldı
10-08-2014 18:38
Google News


İRFAN ÖZŞEKER

Elazığ ziyaretinin ardından geldiği Divriği Ulu Camii ve Darüşşifasını gezen BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay, Camii imamlarından uzman rehber Nail Ayan’ın verdiği bilgiler karşısında hayranlığını gizleyemedi. Atalay’a Sivas Gazetecilik A.Ş. bünyesinde yayım hayatını sürdüren İrade Gazetesi İmtiyaz Sahibi Muhittin Karahan ile Hakikat Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aydın Deliktaş eşlik etti.

Elazığ’a kurulması planlanan Basın İlan Kurumu Şube Müdürlüğü için kentteki yerel ve ulusal medya temsilcileri ile bir araya gelen Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Meclis’te görüşmeleri devam eden İnternet Yasasıyla ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Meclis’te görüşmeleri devam eden İnternet Yasası ile internet medyasının da gazetecilik statüsüne alındığını belirten Atalay, ‘Sarı basın kartı alabilecek, Başbakanımızın, bakanlarımızın, siyasi liderlerimizin ve benzeri akreditasyonla ilgili programlar yapan bütün programları takip edebilecekler. Bunun ötesinde kamu ilan ve reklamlarını alabilecekler’ diye konuştu.

Elazığ'da şube açacaklarını da sözlerine ekleyen Atalay, Elazığ’a gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Sivas’ın Divriği ilçesine geldi.

ULU CAMİİYE HAYRAN KALDI

Burada Divriği Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya tarafından karşılanan Atalay, 1985 yılında UNESCO Dünya Miras Listesine alınan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifasını gezdi.

1228-29 yıllarında Mengücekli beyi Ahmed Şah tarafından yaptırılan cami hakkında Camii imamlarından uzman rehber Nail Ayan'dan bilgi alan Atalay, dinleri karşısında adeta büyülendi.

Atalay, üzerindeki süslemelerinin günümüze kadar bozulmadığı tarihi camide günümüze kadar yapılan restorasyonlar hakkında da bilgiler aldı.

İlçenin tarihi, kültürel ve ekonomi anlamda zenginliklerinden bahseden Divriği Kaymakam’ı Mehmet Nebi Kaya, Atalay’a günün anısına Ulu Camii’nin batı kıpısında beliren ‘Namaz Kılan İnsan’ siluetinin yer aldığı tablo hediye etti.

Ulu Camii gezisinin ardından tarihi Ayan Ağa konağını da gezen Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, BİK Sivas Şube Müdürü Mustafa Yüksel, BİK Koordinasyon ve İdare Müdürü Mehmet Çelik, BİK İlan Hizmetleri Bölümü Müdürü İdris Çam, BİK Özel Kalem Müdürü Arif Tercioğlu, Hakikat Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aydın Deliktaş ve İrade Gazetesi İmtiyaz Sahibi Muhittin Karahan Divriği gezisinin ardından Kangal Balıklı Kaplıcasına geçti.

‘DEDİKLERİ KADAR VARMIŞ’

Özellikle sedef hastalığı tedavisinde dünya genelinde ün yapmış Kangal Balıklı Kaplıcasında işletme ortağı ve Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fikret Ünsal tarafından karşılanan Atalay, öğle yemeğinin ardından içerisinde Garra Rufa isimli doktor balıkların bulunduğu havuzları gezdi.

Bir süre havuz içerisine de giren Atalay, balıklardan çok etkilendiğini belirterek; ‘Denildiği kadar varmış. Suyu ve balıkları insanı hem dinlendiriyor hem de şifa dağıtıyor’ diye konuştu.

‘Kangal balıklı kaplıca, ülkemizde deri hastalıklarından; sedef hastalığı (psorıasıs) ve deri hastalıkların tedavisinde ün yapmış bir kaplıcadır’ diyen Ünsal, kaplıcanın en önemli özelliklerinden birinin de suyun kimyasal özelliği olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi;

‘Kaplıca suyunun romatizmal hastalıklara, nörolojik ( Nevralji, Nevrit, Felç ) ortopedik ve travmatolojik sekellerde (kırıklarda, eklem travması ve kas hastalıkları) Jinekolojik sorunlarda, deri hastalıklarında, böbrek taşlarında (içme ile) ve psikosomatik bozukluklarda yaralı olduğu gözlemlenmiştir. Ancak psoriasis (sedef hastalığı) kaplıcayı tedavi yönünden en popüler kılan hastalıktır. Bu tedavide balıklar suyun etkisiyle yumuşayan psoriatik plaklara ( ya da diğer hastalıklarının plaklarına) yönelmektedir. Yumuşayan kabuklar balıklar tarafından besin amacıyla uzaklaştırılmakta, bu esnada ufak bir kanama olmakta ve yara, su ile gün ışığının etkisine maruz kalmaktadır. Bu işlem ayrıca apsesi olan hastalarda irinin akmasına neden olmaktadır. Bazı hastalıklarda tropikal uygulamanın yararlı olduğu bilinen selenyum yara iyileşmesinde en önemli etkendir. Yöresel olarak ‘Doktor Balıklar’ diye tanımlanan kaplıca suyunda yaşayan balıklara duyulan ilgi nörolojik ve romatizmal hastalıkları olan insanları bu kaplıcaya çekmektedir. Sadece insanlar değil, sağlıklı olan kişiler de doktor balıkları görmek amacıyla kaplıcayı ziyaret ediyor.’

Atalay ve beraberindekiler, Kangal Kaplıcası gezisinin ardından Sivas’a geldi. Heyet daha sonra Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile bir araya gelirken, aynı akşam Sivas’tan ayrıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!