USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SÖZ CUMHUR DA?

SÖZ CUMHUR DA?

SÖZ CUMHUR DA?
13-08-2014 17:57
Google News


ERSAN ARSLAN

10 Ağustos 2014’te Türkiye yeni bir çağa adım attı. Türk halkı, ilk kez Cumhurbaşkanı’nı seçiyor olmanın heyecanı ile sandığa giderek iradesini ortaya koydu. AK Parti’nin adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş olmak üzere 3 adayın yarıştığı 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde milli irade, tercihini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan yana kullandı. Ülke genelinde 41 milyon 281 bin 860 seçmenin oy kullandığı seçimlerde, Erdoğan %51.8, İhsanoğlu %38.44, Demirtaş ise %9,76 oranında oy aldı.

Sivas’ta ise 352 bin 743 geçerli oy sayımı yapıldı. Kesin olmayan seçim sonuçlarına göre, Başbakan Erdoğan 246 bin 868 (%69.99), İhsanoğlu 101 bin 562 (%28.79), Demirtaş ise 4 bin 313 (%1.22) oranında oy aldı.

HALK OYLAMASINDAN SONRA

HALK DEĞERLENDİRMESİ…

Başbakan Erdoğan’ın büyük destek bulduğu illerin arasında yer alan Sivas’ta, halk Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve seçim sonuçlarına ilişkin görüşlerini İrade Gazetesi ile paylaştı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin, Türkiye başta olmak üzere tüm dünya için hayırlı uğurlu olmasını dileyen vatandaşlar, dünyada saygın bir yeri olan Türkiye’de gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sadece Türkiye için değil, tüm uluslar için önemli olduğuna dikkat çekti.

Türkiye’nin bölgesinde lider ülke konumuna geldiğini belirten vatandaşlar, ülkede yakalanan istikrarın devam etmesi temennisinde bulundu.

‘İSTİKRAR SÜRECEKTİR’

Kentte faaliyet gösteren esnaflardan Yalçın Ünüvar, halkın iradesi ile gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, ülkede yakalanan istikrarın bundan sonraki süreçte de devam edeceğine inandığını söyledi.

Başbakan Erdoğan’ın liderlik yönüne vurgu yapan Ünüvar, ayrıca ülkede iktidar problemi değil, muhalefet problemi olduğunu belirterek, ‘Ülkemize ciddi bir muhalefet lazım’ dedi.

Ünüvar, şu ifadeleri kullandı:

‘Lider olan kişi dik durmalı. Bu da Recep Tayyip Erdoğan’da mevcut… 12 senedir Türkiye’de başarılı bir yönetim var. Recep Tayyip Erdoğan’ın koyduğu 2023 hedefi bence gerçekleşecek bir hedef. Ekonomide Türkiye’nin ilk 10’un içerisine girecektir, ülkemiz çağ atlayacaktır. Bence yarı başkanlık sistemi ile ülkemiz yeni bir ivme kazanacaktır. Erdoğan Başbakan iken ülke bir istikrar yakalamıştı, Cumhurbaşkanlığı döneminde de bu istikrarın süreceğine inanıyorum. Ayrıca AK Parti’de bir vahamet oluşması beklentisi var ama bence bu da boş bir beklenti. Türkiye’de iktidar problemi yoktur. Türkiye’de ciddi bir muhalefet problemi var. Ülkemize ciddi bir muhalefet lazım’ ifadelerini kullandı.

‘DOĞRU OLANIN ARKASINDA

YANLIŞ OLANIN KARŞISINDAYIZ’

Sivas esnaflarından Emin Şarkışla da sözlerine Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek başladı. Büyük bir destekle Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan’ın bugüne kadar önemli hizmetlere imza attığını ancak hatalarının da bulunduğunu belirten Şarkışla, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı sürecindeki tavrı ve çalışmalarının çok önemli olduğunu söyledi.

Halk olarak doğrunun arkasında yanlışın ise karşısında olduklarını belirten Şarkışla, şu ifadeleri kullandı:

‘Burada %52’lik bir oy oranı var ise büyük bir çoğunluk Başbakanın doğru hizmetler yaptığına inanmakta. Tabi biz de mümkün olduğunca inanıyoruz ama inanmadığımız noktalar da var.

Geride kalan 10 yılda Türkiye’nin gelişiminde belirli bir ölçüde ilerleme var. İnsanlar genelde bunları örnek alıyor. Biz bu ilerlemenin içerisinde yanlış hususlar olduğuna inanıyoruz. İlke göreve geldiğinde özelleştirmede yapılan, ihalelerde yapılan hatalar var. Bunları vatandaşlar görmüyor. Biz yapılan doğru şeylerin arkasındayız ama yanlış yapılan şeylerin de halk olarak karşısındayız. Bu tabi sandığa çok da yansımıyor ve üzüntü verici bir durum. Ayrıca sıkı bir alternatif de yok.

Yeni süreç konusunda ise endişelerimiz var. Az çok medyadan takip ediyoruz. Başkanlık sistemi, Cumhurbaşkanına tam sıfat verilmesi gibi konular var. Biz bunların karşısında değiliz, ama özerklik, Kürt bölgesi veya başka bir bölge oluşursa, o yönde bir plan var ise, Avrupa ülkelerinin, Amerika’nın, İsrail’in istediği gibi biz bunun her zaman karşısında olacağız.

Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız Vatanın bölünmez bütünlüğünü, Türkiye’nin bir bütün ve tek parça olduğunu söyledi geçen gün yaptığı konuşmasında. Tek bayrak, tek Türkiye üzerinden devam edecekse bizim de Cumhurbaşkanımızdır biz de destek veririz. Yargıda, devletin bütün organlarında adalet sağlanacaksa, haksızlık yapılmayacaksa, ‘tek ben varım, benim dediğim olacak’ zihniyeti olmayacaksa, bizim başımızın üzerinde yeri var. Bizim de cumhurbaşkanımızdır.’

‘CUMHURBAŞKANINI

HALKIN SEÇMESİ ÇOK ÖNEMLİ’

Eczacı Halis Satıcı ise, Türkiye’nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 yıldır ülkeye büyük hizmetlerde bulunduğunu belirterek, daha nice 12 yıllar bu hizmetlerin devam etmesi temennisinde bulundu.

Satıcı, ‘Cumhurbaşkanlığı seçimi vatanımıza milletimize hayırlı uğurlu olsun. Cumhurbaşkanını ilk kez halk seçti. Bu çok önemli… Umarım Recep Tayyip Erdoğan’ın yerine gelecek başbakan da aynı faaliyetleri sürdürür. Cumhurbaşkanımızdan beklentimiz çok fazla, 12 yıldır kendisi hizmet ediyor. İnşallah daha nice 12 yıllar hizmetlerini görürüz’ şeklinde konuştu.

Emekli olduğunu belirten Mehmet Şener de 10 Ağustos günü gerçekleşen ve ilk kez halk oylamasıyla seçilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ülkemiz ve İslam alemi için hayırlar getirmesini temenni etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 yıldır Ak Parti ile memlekete büyük katkıları olduğunu belirten Şener, Erdoğan’ın bu zamana kadar girdiği bütün seçimlerde halkın takdirini kazandığını belirtti.

Recep Tayyip Erdoğan’ın Çankaya Köşkü’ne çıkmasının Türkiye adına büyük bir artı olduğuna işaret eden Şener, Erdoğan’ın bu noktadan sonra ülke genelinde Türk’ü, Kürt’ü, Alevi ve Sünni’yi hiçbir şekilde ayrım yapmadan bu ülkeye hizmet edeceklerinden şüphelerinin olmadığını vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ülkeye ve memleketimize hayırlı olması temennisinde bulunan Mustafa Vural ise Ak Parti hükümetinin her seçimde oyunu artırarak yola devam ettiğini belirtti. Bu oy artışlarının en büyük etkeni olarak Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirten Vural, bu zamana kadar Başbakan sıfatıyla bu memlekete hizmet eden Erdoğan’ın şimdi de Cumhurbaşkanı olarak hizmete devam edeceğini belirtti.

Öğretim görevlisi olarak Sivas’ta ikamet ettiğini belirten bir Suriyeli ise kendilerinin seçme hakkının olmadığını ancak oy kullanacak olsalar şüphesiz Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini belirtti.

12 yıldır Başbakan’lık koltuğunda yaptığı hizmetlerin anlatmakla bitmeyeceğini belirten Suriye vatandaşı, Erdoğan’ın bu istikrarlı başarısının Cumhurbaşkanlığı makamıyla taçlanacağını belirterek, bundan sonraki süreçte Türkiye’nin Dünya üzerinde daha güçlü bir konuma geleceğine inandıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ın ilimizde yüzde 70’lerde bir oy almasına rağmen birçok vatandaşımız Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle alakalı olarak yorum yapmaktan çekindi.

Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesini olumlu bulduğunu belirten birçok vatandaşımız sadece ‘Seçene de, seçilene de, vatana ve millete hayırlı olsun’ demekle yetindi.

İsmini vermek istemeyen birçok vatandaş ise Erdoğan’ın bu noktadan sonra her kesimi kucaklayıcı adımlar atması gerektiğini ve ayrımcılık yapmaması gerektiğini belirterek, ‘Ancak bu şekilde 77 Milyon’un Cumhurbaşkanı olur’ ifadelerini kullandılar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!