USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Obezitenin Farkına Varın

Obezitenin Farkına Varın

Obezitenin Farkına Varın
25-09-2014 17:25
Google News


HAYRULLAH AĞKAŞ

Sivas İl Halk Sağlığı Müdürlüğü obeziteye dikkat çekmek için yürüyüş ve uçurtma şenliği etkinliği düzenledi. Cumhuriyet Üniversitesi’nde düzenlenen etkinlikte uçurtma uçuran çocuklar ve aileleri keyifli anlar yaşadı.

Burada bir açıklama yapan İl Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam, ‘Her ay düzenlediğimiz yürüyüş etkinliğimizin bir yenisini gerçekleştirmek için bir araya geldik. Bu etkinliğimizi Sağlık Bakanlığı’nın programları dahilinde düzenliyoruz. Sağlıklı ve dengeli beslenme ve hareketli hayat programı kapsamında her ayın son Pazar günü yürüyüşler düzenliyoruz’ dedi.

Araya giren Ramazan ayı ve yaz tatillerinin ardından yeni eğitim – öğretim sezonunun başlamasıyla birlikte etkinliklerine devam ettiklerini kaydeden Sağlam, ‘Bugün burada her ay düzenlenen yürüyüşlerin bir de teması vardı. Bugünkü temamız anne, baba ve çocuklarla birlikte uçurtma uçuruyoruz. Bugün sembolikte olsa bir yürüyüş yapacağız. Bu yürüyüşün ardından da çocuklarımızla birlikte uçurtma uçuracağız’ dedi.

Sağlam açıklamasında şunları kaydetti:

‘Eğlenceli vakitler geçireceğimizi ümit ediyorum. Bu vesileyle modern hayatın icatlarından birisi, bizlere dayattığı bir hayat biçimi hareketsiz bir hayata mahkûm olmuş durumdayız. Çoğumuzun altında aramalar var veya iş yerlerimiz evlerimize yakın. Bu yüzden de fazla hareket etmiyoruz. Bununla birlikte kilolu bir hayata adım atıyoruz. Obezite dediğimiz illetle tanışmak üzereyiz.

Toplumun her 5-6 kişisinden birisinde obezite görülmeye başlandı. Bu tehlike şuan bize sinyaller veriyor. Ancak gelişmiş ülkeler kadar ürkütücü boyutlara ulaşmasak da bu konuda farkındalık oluşturmak için kampanyalarımıza erken başladığımızı düşünüyorum. İnşallah toplumumuzda bu obezite ilenlinin farkında olur. Bu obezitenin yol açtığı birçok kas ve eklem rahatsızlıkları kalp ve hipertansiyon gibi rahatsızlıkları gibi sağlığımızı doğrudan tehdit eden hastalıklara davetiye çıkarmasının önüne geçilmiş olur. Halkımızı da bu tür etkinliklere davet ediyoruz.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!