USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN
02-10-2014 17:31
Google News


ÂLİM BARUT

Sivas Valisi Âlim Barut, yayımladığı bayram mesajında birlik ve beraberlik duygularına dikkat çekerek, ‘Tüm Sivaslı Hemşerilerimin, kamu görevlilerinin ve değerli basın mensuplarının Kurban Bayramı’nı en içten duygularla kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım’ dedi.

Vali Âlim Barut, Birlik-beraberlik duygularını bizlere hatırlatan bayramlar; bireyleri birbirine yakınlaştıran, sıkıntılarından uzaklaştırıp hayatlarına umut ve sevgi aşılayan özel günlerdir. Günlük hayatımıza yansıtamadığımız paylaşma, ziyaret etme, gönül alma gibi duyguları doyasıya yaşama fırsatına da eriştiğimiz bayramlarımız, manevi yapımızın gelecek nesillere aktarılmasına da aracı olmaktadır’ dedi.

İlimizde özellikle son yıllarda eşine az rastlanır bir birliktelik örneği sergilendiğini kaydeden Barut, ‘İlimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri el ele vererek, ilin kalkınmışlık seviyesini artırmak için tek bir vücut şeklinde hareket etmektedir. Bayramların birlik-beraberlik kavramları ile birlikte anıldığını göz önüne alırsak, Sivas’ta son yıllarda bayram havasının her zaman estiğini söyleyebiliriz. Sevginin, saygının, barış ve kardeşliğin yüreklerdeki coşkusunun arttığı bu bayram sevincini Sivas Halkı ile birlikte yaşamanın mutluluğu içerisinde olduğumu ifade ediyor, 03 Ekim 2014 Cuma günü İnönü Konağında düzenlenecek olan Bayramlaşma Programına idari amirlerimizin yanı sıra, sivil toplum örgüt temsilcilerini, muhtarlarımızı ve tüm Sivas Halkını bekliyorum’ ifadelerini kullandı.

SAMİ AYDIN

Belediye Başkanı Sami Aydın da yayımladığı tüm İslam Âlemi’nin Kurban Bayramı’nı kutlayarak, hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın bir mesaj yayımlayarak tüm İslam Âlemi’nin Kurban Bayramı’nı kutladı. Aydın mesajında İslam dinine inananların birlikteliğine vurgu yaparak bu bayramda yeryüzündeki tüm masum milletlerin kan ve gözyaşlarının durmasını diledi.

Başkan Aydın, kurban kesmenin maddi durumu iyi olan insanlara bir görev olduğunu belirterek, ‘Buradan asıl murat, maddi olarak kurban kesemeyenlerin gözetildiği, yılda bir de olsa onları hatırlayarak onların sofrasına et girmesi için yapılan bir ibadettir. Yüce Allah yeryüzünde halife kıldığı biz insanları birbirine komşu, akraba ve hemşehri kıldı. Biz birbirimizin her şeyinden Allaha karşı sorumluyuz. Zenginimizin malında, fakirimizin de hakkı vardır. Bu nedenle zekât, fitre verir, hayır işler ve kurban keser, hem kesemeyenlerin sofrasına et ulaştırır hem de Rabbimizin emrini yerine getirerek kestiğimiz kurbanları ebedî dünyada kendimize binek yaparız. Ne mutlu ki; İslam sancağı altında doğduk, İslam sancağını dünyada dalgalandıran bir milletin, bağımsız bir devletin mensuplarıyız ve ne mutlu ki; yıllardır olduğu gibi İslam emirleri doğrultusunda yaşıyor, ibadet ediyoruz. Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için yaşıyoruz. Ekmeğimizi, kurbanımızı paylaşıyoruz. Rabbimden tüm ibadetlerinizin ve kurbanlarınızın kabulünü diliyorum’ ifadelerini kullandı.

PROF. DR. FARUK KOCACIK

C.Ü Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık’ta dargınların barıştığı, birlik ve dayanışma ruhunun yaşandığı, manevi duyguların en yoğun şekilde hissedildiği özel günlerden bir tanesi olan Kurban Bayramı’nın hayırlara vesile olmasını diledi.

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık’ın Kurban Bayramı mesajında şu ifadelere yer verdi:

‘Bayramlar dargınların barıştığı, birlik ve dayanışma ruhunun yaşandığı, manevi duyguların en yoğun şekilde hissedildiği özel günlerdir. Kurban Bayramının ülkemize ve tüm dünyaya barış ve huzur getirmesi dileklerimle başta üniversitemiz akademik, idari personeli ile öğrencilerimiz olmak üzere tüm İslam âleminin bayramını kutlar, sağlık ve mutluluklar dilerim.’

SALİH AYHAN

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Salih Ayhan da mesajında Kurban Bayramı’nın İslam âlemi için barış ve kardeşliğe vesile olmasını diliyor, sevgi ve saygılar sunuyorum’ ifadelerini kullandı.

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Ayhan, ‘Ülkemizin ve Aziz Milletimizin birlik ve beraberliğini pekiştiren, yardımlaşma duygularının yoğun olarak yaşandığı bayramlar, anlamına da uygun olarak; ayrılık ve kırgınlıklar ile günlük hayatın getirdiği dargınlıkların aşılmasına önemli bir vesile teşkil etmektedir’ dedi.

Bayramların insanları birbirine yaklaştıran, kaynaştıran, yüreklerde sevgiye ve saygıya dayalı, samimi dostlukların gelişmesine, güçlenmesine vesile olan önemli ve değerli günler olduğunu belirten Ayhan, ‘İl Özel İdaresi personelimiz başta olmak üzere, tüm Sivaslıların Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, bayramın İslam âlemi için barış ve kardeşliğe vesile olmasını diliyor, sevgi ve saygılar sunuyorum’ ifadelerini kullandı.

NURULLAH ALBAYRAK

Türkiye Kamu-Sen Sivas İl Temsilcisi ve Türk Ulaşım-Sen Sivas Şube Başkanı Nurullah Albayrak ise mesajında ‘Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor; sevdiklerinizle birlikte, başarı, mutluluk, huzur ve esenlikle nice bayramlara erişmelerinizi temenni ediyorum’ dedi.

Tüm Sivas halkının ve tüm İslam Âlemi’nin Kurban Bayramı’nı kutlayan Türkiye Kamu-Sen Sivas İl Temsilcisi ve Türk Ulaşım-Sen Şube Başkanı Nurullah Albayrak mesajında şu ifadelere yer verdi:

‘Paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneklerinin sergilenmesine, bireysel ve toplumsal anlamda kırgınlıkların unutulup gönüllerde sevgi, hoşgörü, dostluk ve kardeşlik duygularının kökleşmesine vesile olan bir Kurban Bayramı'nı daha, birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın sevinç ve heyecanını yaşayacağız.

Kurban Bayramı’nızı en içten dileklerimle kutluyor; sevdiklerinizle birlikte, başarı, mutluluk, huzur ve esenlikle nice bayramlara erişmelerinizi temenni ediyorum.’

BEŞİR KÖKSAL

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, dini bayramlardan biri olan Kurban Bayramı’nı kutlananın onuru ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Kurban Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yapan SESOB Başkanı Beşir Köksal, ‘Bayramlar; toplumsal birliği sağlayan değerlerin hatırlandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı, insanlar arasında karşılıklı sevgi ve saygının geliştiği, dostluk ve kardeşlik duygu ve hislerinin güçlendiği ve insan olmanın güzelliğinin daha yoğun hissedildiği çok özel günlerdir. Toplumsal, sosyal, kültürel ve dini yaşantımızın vazgeçilmez unsurlarından olan ve halkımızı birbirine yakınlaştıran, sevgi, dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendiren bir Kurban Bayramına daha kavuşmanın mutluluğunu yaşamaktayız’ dedi.

Köksal mesajında şunları kaydetti:

‘Bayramlar, Allah’a, yüce ve ilâhî olan her şeye, hakka, hakikate, iyiye, doğruya, güzele, yakın olma arayışıdır. Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı geçmişten günümüze bizler için her zaman değerli ve önemli olmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle başta halkımız olmak üzere esnaf ve sanatkârlarımızın, İslam âleminin Kurban Bayramını kutlar, tüm insanlığa barış ve huzur getirmesi ile selam ve saygılar sunarım.’

AHMET TARIK GÜNHAN

Sivas Ticaret Borsası Başkanvekili Ahmet Tarık Günhan, ‘Tüm Sivaslı hemşerilerimin Kurban Bayramını kutluyor, kardeşliğimizi daha da güçlendiren bu güzel bayram coşkusunun ülkemize, milletimize, İslam Âlemine, tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum’ dedi.

Sivas Ticaret Borsası Başkanvekili Ahmet Tarık Günhan,‘Bayramlar barış, sevgi, kardeşlik ve paylaşım gibi duygularla; kaybımızı kazanca dönüştürebileceğimiz bir fırsattır’ dedi.

Günhan, mesajında şunları kaydetti:

‘Bayramlar barış, sevgi, kardeşlik ve paylaşım gibi duygularla; kaybımızı kazanca dönüştürebileceğimiz bir fırsattır. Bu Kurban Bayramının, değerlerimizi yeniden kazanmamıza, toplumda barış ve huzur ortamının yaygınlaşmasına, gündelik hayatın yoğun koşuşturması içinde yalnızlaşan ve en yakınlarına bile zaman ayırmakta zorlanan günümüz insanının bir nebze olsun durup düşünmesine, anlamsız kırgınlıklardan uzaklaşmasına, akrabalık ve komşuluk bağlarını kuvvetlendirmesine vesile olarak değerlendirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle; tüm Sivaslı hemşerilerimin Kurban Bayramını kutluyor, kardeşliğimizi daha da güçlendiren bu güzel bayram coşkusunun ülkemize, milletimize, İslam Âlemine, tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum.’

DURSUN COŞAR

Saadet Partisi Sivas İl Başkanı Dursun Coşar, bir mesaj yayımlayarak Ülkemizin ve İslam âleminin Kurban Bayramı’nı kutladı.

Saadet Partisi Sivas İl Başkanı Dursun Coşar, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayarak Ülkemizin ve İslam âleminin bayramını kutladı. Coşar yaptığı açıklamada; ‘Müslümanların zulümden kurtulması için İslam Birliği’nin kurulması, fakir-fukaranın yoksulluktan kurtulması için de adil düzene geçilmesi mecburiyeti vardır’ dedi.

Coşar şöyle devam etti:

‘Başta İslam âlemi ve tüm insanlık için huzur ve mutluluk getirmesini kan ve gözyaşının bir an önce bitmesini dileyen Coşar, Bayramların küslüklerin, dargınlıkların bir kenara bırakılması için birer fırsat olduğunu unutmamamız gerekir. İslam dünyasında yaşanan sıkıntı ve acılar bayram coşkularına gölge düşürmektedir. Kurban Bayramına girerken, dünyanın çeşitli yerlerinde İslam âleminin gördüğü zulümleri, hepimiz acı acı seyrediyoruz. Kurban bayramından da ders almak yaşanan gelişmeleri, İslam dünyasının içinde bulunduğu durumu değerlendirmek mecburiyetindeyiz.’

BİROL DUMAN

TEÇ-SEN Genel Başkan Yardımcısı Birol Duman da birlik ve beraberliğin önemine değinerek, Kurban Bayramı’nın tüm İslam Âlemine hayırlar getirmesini temenni etti.

TEÇ-SEN Genel Başkan Yardımcısı Birol Duman, ‘Bayramlarda dargınlıkları, acıları unutarak sevgi ve dostluk bağlarımızı güçlendirmeliyiz. Bizler gelenek ve göreneklerine bağlı bir toplumun üyeleriyiz. Bu yüzden mağdur olanları koruyarak, yardıma muhtaç olanlara yardım ederek, birbirimize destek olup acılarımızı azaltarak, mutluluklarımızı, aşımızı paylaşarak yaşadık ve yaşamaya devam edeceğiz’ dedi.

Tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı kutlayan Duman şöyle devam etti:

‘Hepimiz için büyük anlamlar taşıyan, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendiren, dostluk ve barış ortamı oluşturan bayramlar, taşıdıkları anlam ve öneme uygun olarak kutlanmaya devam etmeli,  özellikle bu günlerde birbirimize, şehrimize ve ülkemize karşı sorumluluklarımızı daha çok hatırlamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle başta halkımız olmak üzere esnaf ve sanatkârlarımızın, İslam âleminin Kurban Bayramını kutlar, tüm insanlığa barış ve huzur getirmesi ile selam ve saygılar sunarım.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!