USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Biz Bu Oyuna Gelmeyeceğiz?

?Biz Bu Oyuna Gelmeyeceğiz?

?Biz Bu Oyuna Gelmeyeceğiz?
09-10-2014 19:12
Google News


Alperen Ocakları Sivas’ta ‘Bayrağa Saygı Yürüyüşü’ düzenledi. Yürüyüşün ardından konuşan Alperen Ocakları Sivas İl Başkanı Dr. Halil Kol; ‘Türk gençliği olarak, Türklerin gençleri, ihtiyarları, yenidünyaya gelen kardeşlerimiz, çocuklarımız olarak biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Bir bayrak etrafında, bir hudut etrafında birleştik, birleşeceğiz ve bunu bölmeye çalışan provokatörlere hiçbir şekilde izin vermeyeceğimize ant içtik. Ant içmeye de devam edeceğiz. Bu işin siyaseti olmaz, bu işin bayrağı olur. Onun için biz Sivas’ta bayrak yürüyüşü yaptık’ dedi.

ERSAN ARSLAN

Sivas Alperen Ocakları, ‘Bayrağa Saygı Yürüyüşü’ düzenledi. Yürüyüşte terör örgütü yandaşlarının Türk Bayrağı ve Atatürk büstlerine yapılan çirkin saldırılar ve ülkeyi kaosa sürüklemek amacıyla gerçekleştirdikleri eylemler protesto edildi.

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan yaklaşık 500 kişi, ellerinde taşıdıkları Türk Bayrakları ile İstasyon Caddesi üzerinden 50. Yıl kavşağına kadar yürüdü. Grup daha sonra, tekrar aynı cadde üzerinden Cumhuriyet Meydanı’na dönüş yaptı.

Yürüyüşe Alperen Ocakları Sivas İl Başkanı Dr. Halil Kol, BBP İl Başkanı Uğur Bulut, Merkez İlçe Başkanı Ömer Ağdoğan, Sivas eski Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve çok sayıda partili ve vatandaşlar katıldı.

Polis, yürüyüşün düzenlendiği güzergâh ve Cumhuriyet Meydanı’nda yoğun güvenlik önlemi aldı. İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan’da yürüyüş süresince alınan polisiye tedbirleri yakından takip etti.

‘BİZ BU OYUNA GELMEYECEĞİZ’

Alperen Ocakları Sivas İl Başkanı Dr. Halil Kol, Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı açıklamada birlik beraberlik mesajları verdi.

Bayrağa, Atatürk büstlerine saldırarak büyük bir provokasyon sergilendiğini ancak Türk halkının bu oyuna gelmeyeceğini belirten Kol, bunun için ant içtiklerini söyledi.

Kol, şu ifadeleri kullandı:

‘Yönetenler ve yönetilenler olarak el ele verirsek, beraber yürürsek aramıza başkalarını sokmazsak inancımız gereği başarılı olacağımıza inanıyoruz. İşte bu yüzden Sivas’ta ve Türkiye’nin tüm illerinde görmek istemediğimiz nahoş olayları önlemek üzere burada medeni bir şekilde yürüdük. Diğer şehirlerde diğer kardeşlerimiz medeni tepkilerini verecek. Demokratik hak demek, vatan hainlerine her yerde her şekliyle her dozda konuşma, eylem yapma hakkı vermek demek değildir. Demokratik hak demek sayılara bakarak, bayrağa, vatana, bayrak aşkına bakarak buradaki en küçük kardeşimden en büyüğüne kadar herkesin tek bir amaç doğrultusunda birleşmesi demektir.

Biz bugün öyle günler yaşıyoruz ki, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün heykellerinin kafasıyla top oynandığı bir devirdeyiz. Provokasyonlar var. Türk gençliği olarak, Türklerin gençleri, ihtiyarları, yeni dünyaya gelen kardeşlerimiz, çocuklarımız olarak biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Bir bayrak etrafında, bir hudut etrafında birleştik, birleşeceğiz ve bunu bölmeye çalışan provokatörlere hiçbir şekilde izin vermeyeceğimize ant içtik. Ant içmeye de devam edeceğiz. Bu işin siyaseti olmaz, bu işin bayrağı olur. Onun için biz Sivas’ta bayrak yürüyüşü yaptık.’

Konuşmaların ardından, yaklaşık 500 kişilik grup, tekbir ve sloganlarla Atatürk Caddesi üzerindeki Alperen Ocakları binasına yürüdü. Burada binaya dev Türk Bayrağı asıldı. Grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!