USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ortak Amacımız ?Halka Hizmet´

Ortak Amacımız ?Halka Hizmet´

Ortak Amacımız ?Halka Hizmet´
14-10-2014 18:52
Google News


Sivas Valisi Âlim Barut, Cumhuriyet Üniversitesi’nin 2014-2015 eğitim öğretim yılı Akademik açılış töreninde yaptığı konuşmada gerek Valiliğin, gerek Belediye’nin ve gerekse Cumhuriyet Üniversitesi’nin amacının aynı olduğunu vurgulayarak, ‘Görevimiz bu aziz millete, bu Sivas’a hizmet etmek’ dedi.

HAYRULLAH AĞKAŞ

Cumhuriyet Üniversitesi 2014 – 2015 eğitim öğretim yılı Akademik açılış töreni gerçekleştirildi. Üniversite Kültür Merkezi’nde yapılan programa Sivas Valisi Âlim Barut, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Açılış programında bir konuşma yapan Sivas Valisi Âlim Barut, ‘2014-2015 akademik yılının öncelikle sevgili öğrencilerimize daha sonra akademik personelimize Sivas’ımıza ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti mensubu aziz milletimize hayırlı uğurlu olmasını, başarılarla ve verimle geçmesini diliyorum’ dedi.

Konuşmasının başında İmranlı’da yaşanan elim trafik kazası sonucu şehit olan 3 Emniyet mensubuna Allah’tan rahmet dileyen Barut, ‘Ailelerine, Sivas’ımıza, Emniyet camiamıza ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Bunun yanı sıra Üniversite ve Üniversite Hastanesi ile rektörlüğü ile tıp fakültesiyle bizlere çok değerli hizmetler verdiler. Onlara da bir kez daha teşekkür ediyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum’ dedi.

Üniversitelerin liselerden farklı olması gerektiğinin altını çizen Vali Barut, ‘Bu fark nereden ortaya çıkar. Bulunduğu yöre ile kaynaşan bulunduğu yörenin ihtiyaçlarına, meselelerine sahip çıkan, çözümler üreten bin Üniversite olması halinde bir fark ortaya çıkar. Burada da gördüm ki Cumhuriyet Üniversitesi, görev yaptığım 8 ay boyunca gerek valilikle, gerek belediye ile gerek diğer kurumlarla bütünleşmiş ve onların meselelerine sahip çıkmış, gerektiğinde rehberlik eden, gerektiğinde yardım eden, gerektiğinde hizmet eden pozisyona kavuşmuş. Bunda da tabiî ki başta Rektörümüz olmak üzere bütün akademik personelin emeği var. Bu sebeple de hepsine teşekkür ediyorum’ ifadelerini kullandı.

Barut şunları kaydetti:

‘Ben biliyorum ki bir Üniversite’nin başarılı olabilmesi için çevresiyle bütünleşmesi lazım. Ben buraya merkezi idarenin taşra teşkilatının başı olarak geldim. Görevim halka hizmet etmek. Üniversite’de yine bu halka, bilimsel yönden, ilmi yönden, ilim üreterek bilim üreterek, ilmi rehber edinerek, yine halka hizmet etmek. Yani bizim amacımız üniversite ile aynı. Bu aziz millete bu Sivas’a hizmet etmek. Dolayısıyla hedefimiz aynı olduğuna göre, ben her aşamada Üniversite ile birlikteliğe önem veriyorum. Bu önemi verdiğim için de mümkün mertebe Üniversite’nin valiliğe ulaşan sorunlarına en kısa zamanda çözüm bulmak benim asli görevim. Bunun yanında Üniversite’nin etkinliklerinde bulunmak da bir yandan da kendimi de buranın mensubu sayarak bu etkinliklerde bulunmayı da görev adlediyorum. Bu sebeple akademik yılının açılışında bulunmaktan sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluyum. Çünkü burada Sivas’ın geleceğinin ve Sivas’ın geleceğine hizmet edeceğinin ifadesini gördüm. Bu duygu ve düşüncelerle yeni gelen öğrencilerimiz dahil tüm öğrencilerimize de şunu söylemek istiyorum. Tabi ki ders alacaksınız, imtihanlara girip diploma alacaksınız. Ama bu her şey değil. Üniversite aşamasına gelmiş kardeşlerimizin kesinlikle kendilerine artık seçtikleri yolda hedeflerini tutturmalarını, hedeflerine emin adımlarla ilerlemeleri gerekir.’

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ise konuşmasında, ‘2014 – 2015 eğitim ve öğretim yılının hem üniversitemize hem akademisyenlerimize hem de öğrencilerimize hayırlar getirmesini diliyor, hepinize başarılar temenni ediyorum’ dedi.

Sivas’ı bir bütün olarak gördüklerini ifade eden Başkan Aydın, ‘İlimizin en önemli değerlerinden bir tanesi olarak da Cumhuriyet Üniversitesi’ni görüyoruz. Her geçen gün üniversitemizin gelişiyor olması, büyüyor olması Sivas’ı da beraberinde geliştiriyor. Bundan dolayı da başta Rektörümüz olmak üzere emeği ve katkısı olan bütün hocalarımıza tabiî ki başta Sayın Bakanımız İsmet Yılmaz olmak üzere bütün siyasetçilerimize ve bürokratlarımıza teşekkürlerimizi sunuyorum’ dedi.

Aydın şöyle devam etti:

‘Biz yerel yönetim olarak elbette Üniversitemizin sorunlarını çözmek ve üniversitemizi Türkiye’de standardı daha yüksek üniversiteler arasına dahil etmek ve buraya gelen öğrencilerimizi de donanımlı bir şekilde yetiştirip, ülkemize kazandırmak asıl ve ana hedefimiz. Bu anlamda üniversitemizin 50 bini aşan öğrenci sayısıyla bugün Türkiye’deki birçok il nüfusundan fazla bir öğrenci nüfusuna sahibiz. Biz sizleri ilimizde misafir etmekten mutluluk duyuyoruz. Elbette sorunlarınız var. Bu sorunları çömsek için de çok güzel, uyum içerisinde karşılıklı diyalog içerisinde bu sorunları çözmeye çalışıyoruz.

6 ay önce göreve gelmeden öğrenci kardeşlerimizle görüştüğümüzde en büyük sıkıntının ulaşım sıkıntısı olduğu bize ifade edilmişti. Elbette bu konuyla ilgili önemli aşamalar kaydedildi. Birincisi mevcut sistemi daha verimli hale nasıl getiririz bunun çalışmaların başlattık. İnsan unsurundan kaynaklanan sorunlar vardı. Şoförlerimizi dönemsel olarak üniversitemizin desteğiyle eğitimlere tabii tuttuk. Birinci aşamasını tamamladık. Önümüzdeki süreçte ikinci aşaması da gerçekleştirilecek.

Ayrıca şunu da bilmenizi isterim ki bizlere ulaştırılan her şikâyet değerlendiriliyor. Bütün araçlarımızda kamera sistemi olduğu için gerekli görüldüğünde kamerada şikâyet konusu izleniyor. Eğer suç unsuru varsa, gereken cezai işlem kesinlikle uygulanıyor.

Üniversite güzergâhları doğrultusunda da yine birçok çalışma yapıldı. 72 araçla üniversitemizin toplu taşımına hizmet veriyorken, bu sayıyı 100’e çıkardık. İhtiyaç olursa bu sayıyı daha da artırabiliriz.

Fadlum Köprüsü Üniversitemizin ulaşımını büyük ölçüde sıkıntıya sokuyordu. Bunu çözmek adına yeni köprü inşaatını başlattık. Şuan zor olan kısmı tamamlandı. Bu köprü bu yıl içerisinde inşallah tamamlanacak ve üniversite ile ilgili bu trafik sorunu da ortadan kalkmış olacak. Özellikle Hızlı Tren’in üniversitemiz adına çok önemli bir hizmet olduğu kanaatindeyim. Hızlı Tren’in faaliyete başlamasıyla birlikte üniversitemizin akademisyen sıkıntısının da önünün açılacağını düşünüyorum.’

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık da konuşmasında ‘Cumhuriyet Üniversitesi 2014 – 2015 yılı Akademik Açılış programına hoş geldiniz. Elim bir kaza sonucu vefat eden şehitlerimize Allah’tan rahmet, Milletimize ve yakınlarına da baş sağlığı diliyorum’ dedi.

Cumhuriyet Üniversitesi’nin bu yıl 40. Yılını kutladığını hatırlatan Rektör Kocacık, şöyle devam etti:

‘Üniversiteler, küreselleşen dünyada yenileşme ihtiyacı hisseden bilgi topluluğunun oluşumunda çok önemli kurumlardır. Yine Üniversiteler günümüzde bulundukları bölgenin sosyal, ekonomik ve kültürel yönden gelişmelerine öncülük eden önemli kurumlardır. Üniversiteler araştıran, sorgulayan ve üreten ürettiğini öğreten, ürettiğini ve öğrettiğini toplumun faydasına dönüştüren ve bunu hedef yolunu açmada araç olarak kullanan güzide kurumlardır. Üniversiteler ülkenin refah seviyesini yükseltmede çok önemli kurumlardır. İnsana ve hayata değer katarak, yeni kazanımlar sağlayan önemli kurumlardır. Dünyada saygın bir yer edinebilmenin temel koşulu da nitelikli insan yetiştirerek, önemli bir yeri yakalamaktır. Saymakla bitiremeyeceğimiz Üniversitelerimizin bu fonksiyonlarının üniversitemizde de her alanda karşılamaya çalışıldığını, gerçekleştirilmeye çalışıldığını, hedeflerimiz arasında yer aldığını ve bu çerçevede 2023 hedeflerine ulaşmada da elimizden gelenin yapılacağını buradan ifade etmek istiyorum.

Adını Cumhuriyetin kuruluşundan alan 40. Yılını kutlama onuruna eriştiğimiz üniversitemizde gerekli seçkin akademisyenlerimizle gerekse idari personelimizle ve gerekse sevgili öğrencilerimizle Sivas’ta bulunan tüm resmi özel kuruluşların desteğiyle biraz önce söylediğimiz hedeflere birlikte ulaşacağımıza da yürekten inanıyorum.

Kadro konusunda 2 yılda kadro mağduru kimse kalmadı. Artan öğrencilerimizle ilgili başarı dozunun da birlikte gelişmesi için aldığımız önlemlerde var. Bundan beslenme konusunda barınma ve ulaşım konusunda başta olmak üzere birçok tedbiri içeriyor.

Özellikle ulaşım konusunda öğrencilerimizin mağdur olmaması için gerekli tedbirleri aldık. Sabah ders saatlerinde düzenlemeler yaparak, yığılmaların önüne geçtik. Kampus içi servislerimiz var. Yeni Fadlum Köprüsü, Yenişehir – Üniversite arasında yapılacak yeni yol ve Hızlı Tren istasyonunun Üniversitemizde yer alacak olması ulaşım konusunda çok daha iyi noktalara geleceğimizi ifade etmek istiyorum.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!