USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sabırlı olun

Sabırlı olun

Sabırlı olun
15-04-2013 10:00
Google News



 ERSAN ARSLAN
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 'Herkes gitsin sorsun, anket yapsın, tek tek sokağa çıkın sorun. Sivas, Türkiye'nin özüdür, merkezidir. Herkes çözüm istiyor. 'Çözüm istemiyoruz, biraz daha şehit gelsin veya biraz daha terörist ölsün' diyeni ben görmedim ki, en çok bu olayın içerisinde olan birisi olarak söylüyorum. Dolayısıyla millet çözüm istiyor. İnşallah aykırı seslerin hiçbir değeri yoktur. Bu millet bugün yada yarın mutlaka hak ettiği huzura kavuşacaktır' dedi.
Bakan Yılmaz, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Sivas'ta, akil insanlar heyeti ve çözüm süreci ile ilgili konularda değerlendirmelerde bulundu. Karayolu ile kente gelen Bakan Yılmaz'ı Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü önünde Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, il protokolü ve vatandaşlar karşıladı. Bakan Yılmaz kentteki ilk ziyaretini şehir merkezindeki içerisinde yazma eserlerin yer aldığı Ziya Bey Kütüphanesi'ne yaptı.
'AYKIRI SESLER
ZAMAN ZAMAN
OLACAKTIR'
Kütüphanedeki incelemelerinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz, terör örgütü liderlerinden Duran Kalkan'ın çekilmenin kolay olmayacağı yönündeki sözleri ile ilgili bir soru üzerine, aykırı seslerin her zaman olacağını, bu sözlere itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.
Halkın, çözüm istediğini ve buna destek verdiğini belirten 'Bakan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:
'Türkiye'nin 30 yıldan fazla süren bir terör sorunu var. Bu terör sorunun oluşturduğu, çevresinde de diğer sorunları var. Güneydoğu dahil, 75 milyon bu problemin, bu terör sorununun çözülmesini istiyor. Bu terör sorununun en çok çözülmesini isteyen, yüzde 80'in üzerinde destek veren doğu ve Güneydoğudaki halkımız diyor ki, 'problem çözülsün' Bu problem çözülmesin diyen hiç kimse yok. Peki bu problem nasıl çözülecek? Ülkenin hukukuna uyarak çözülecek. Almanya'nın, Fransa'nın, İngiltere'nin dağlarında silahla gezebilir misin? Gezemezsin. İşte Türkiye Cumhuriyeti'nin dağlarında da silahla gezme olmaz. Barışı, huzuru halk istiyor. Bir daha ne şehit olsun, ne de teröristten kayıp olsun diyen halk var. Bakın bir evladı asker olan, bir evladı dağda olan aileler var. Dolayısıyla bunları da dikkate alarak bu sorunun çözülmesi lazım.
Tabi terör örgütünün birçok sesi var. Kendisini öne çıkarmak isteyenler var. Ama şimdiye kadar ne diyorlardı, 'irademiz tutukluyken burada yol alınamaz' Kendi iradeleri ne söylüyor? Diyor ki, 'artık misak-i milli sınırları içerisinde Türkiye'nin birliği içerisinde demokratikleşme suretiyle 75 milyonu bir seviyeye getirmek lazım' Dolayısıyla bu sözlere itibar edilmemesi gerektiğini söylüyorum. Çünkü milletin genel talebinin önünde hiç kimse duramaz. Hukuka aykırı hiçbir işleme ve davranışa da Türkiye müsaade edemez. Hukuka uygun bir şekilde 75 milyonu bir ve kardeş yapacak bu projeyi biz devam ettireceğiz. Millette bunu destekliyor. Aykırı sesler zaman zaman olacaktır. Biz sona geldik demiyoruz. Sadece millet niyetini gösterdi. Hükümet niyetini gösterdi, çözüm isteniyor. Dolayısıyla henüz daha başlangıçtayız. Bu yol uzun ve zor bir yol. Bu yol sabır ister. Dolayısıyla tüm milletimizin duasını, desteğini, sabırlı olmasını bekliyoruz. Her çıkan söze de itibar etmemesini bekliyoruz.
Neye itibar edeceğiz? Bizim taahhüdümüz millet ile. Millet ne istiyor? Çözüm istiyor mu? Herkes gitsin sorsun, anket yapsın, tek tek sokağa çıkın sorun. Sivas, Türkiye'nin özüdür, merkezidir. Herkes çözüm istiyor. 'Çözüm istemiyoruz, biraz daha şehit gelsin veya biraz daha terörist ölsün' diyeni ben görmedim ki, en çok bu olayın içerisinde olan birisi olarak söylüyorum. Dolayısıyla millet çözüm istiyor. İnşallah aykırı seslerin hiçbir değeri yoktur. Bu millet bugün yada yarın mutlaka hak ettiği huzura kavuşacaktır.'
'SABIR İÇERİSİNDE
BU SORUNU ÇÖZECEĞİZ'
Akil insanların, çözüm sürecine ne gibi katkılar sağlayacağı yönündeki bir soruyu da yanıtlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, heyetin toplumun her kesimi ile görüşerek süreci anlatacağını söyledi. Bu sorunun çözümü için sabırlı olunmasını isteyen Bakan Yılmaz, 'Sabır içerisinde bu sorunu çözeceğiz' dedi.
Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:
'Milletin kafasında bazen sıkıntılar, problemler var. Akil insanlar sadece bu değil, herkesin kendi akil insanı da olabilir. Ama nedir? Bu milletin bir olmasından, beraber olmasından, birlik içerisinden kendisine bir pay görmek isteyen, 'Türkiye büyüdüğünde artık büyük Türkiye idealini bende paylaşıyorum, şükür o döneme geldim' diyen herkes bu süreçteki sıkıntıları, vatandaşın kaygılarını izah edecek. Herkes çözüm istiyor mu? İstiyor… İstemeyen kimse yok. En aykırı sesler bile 'biz de bunun olmamasını istiyoruz, terör olmasın, bu sorunu çözelim' diyor. Nasıl çözelim noktasında sivil toplum örgütleriyle bu olayın taraftarlıyla, mağdur olanları ve bizzat içinde olanlarıyla görüşülecek. Dağda olan, dağda olanın annesi, babası çözüm istiyor. Şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz çözüm istiyor. Çözüm istemeyen kimse yok. Milletimiz şundan emin olsun. Bizim hükümetimiz milletin zerre kadar hakkına halel getirmeyecek bir şekilde bu sorunu çözecektir. Ne istiyoruz? Sabır istiyoruz. Sabır içinde bu sorunu çözeceğiz'
ESNAFI ZİYARET ETTİ VE AÇILIŞLAR…
Bakan Yılmaz, Ziya Bey kütüphanesinin ardından Perakende Sebze Hali'ndeki esnafları tek tek ziyaret etti. Esnafların sorunlarını dinleyen Bakan Yılmaz, halin tadilatı ile ilgili sorular üzerine, 'bu konuda belediyemiz çalışma yapıyor' dedi.
Bakan Yılmaz, esnaf ziyaretinin ardından Uluanak Hahallesi Hoca Ahmet Yesevi Caddesi'nde faaliyete başlayan Uptown-Yünsa giyim mağazasının açılışını gerçekleştirdi. Mağaza yöneticileri ile bir süre sohbet eden Bakan Yılmaz, hayırlı ve bol kazançlar diledi.
Bakan Yılmaz, daha sonra Ulaştırma Memur-Sen'in TCDD'ye ait gar binasının üst katında hizmete giren Ulaştırma Memur-Sen'in hizmet binasının açılını gerçekleştirdi.
Bakan Yılmaz, açılış programlarının ardından Osman Ağa Konağı'nda Aktif  Sanayici İşadamları Derneği'nce organize edilen programda Türkçe Olimpiyatları Sivas Heyeti ile bir araya geldi.
Yılmaz, buradaki programın ardından Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen TSO Danışma Kurulu Toplantısı'na katıldı.
Yılmaz daha sonra, TÜMSİAD Sivas Şube Başkanlığı tarafından aynı mekanda organize edilen programa katıldı.


 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!