USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Yiğidolar zarar görüyor?

?Yiğidolar zarar görüyor?

?Yiğidolar zarar görüyor?
16-04-2013 10:41
Google News


OĞUZHAN ŞARZEP
Geçtiğimiz sezondan bu yana birçok maçta karşılaşmanın sonucuna etki edecek hakem hatalarının yaşanması nedeniyle çileden çıkan Teknik Direktör Rıza Çalımbay, karşılaşmalarda görev alan hakemlere göndermede bulundu.
Son oynanan Gençlerbirliği karşılaşmasında yapılan haksızlıkların bardağı taşıran son damla olduğunu vurgulayan tecrübeli çalıştırıcı, takımın dünkü idmanı öncesi basın açıklamasında bulundu. Üst üste yapılan haksızlıklardan dolayı dayanacak güçlerinin kalmadığını söyleyen Çalımbay, Gençlerbirliği karşılaşmasında alınan beraberlikten çok yaşanan hakem hatalarına üzüldüklerini belirterek şunları söyledi:
‘Maalesef son maçta da hakem hatalarından dolayı zor anlar yaşadık. Hakemlere o kadar saygı göstermemize rağmen hakemler bize saygı göstermiyorlar. Hep hakem hatalarına maruz kalıyoruz. Bugüne kadar 29 tane lig maçı oynamışız. Bu 29 maçın 24 tanesinde hakem hatalarından dolayı mağdur olduğumuz, belki puan kaybettiğimiz ve belki de oyuncu kaybettiğimiz bir sürü durumlar oldu. Bunun neticesinde hala uyanmayan insanlar var.
Sivasspor çok büyük zararlar görüyor. Yaşanan öylesine hatalar var ki bunlar hakemlere yakışmayacak bir olay. Gözümüm önünde ki bir olayı görmemesi için ancak kör olması gerekiyor. Biz inanılmaz derecede hakem hatalarına maruz kalıyoruz. Bizde sezon başından beri dediğimiz gibi çok mağdur olduk. Şuanda bu durum son maçta da yine ortaya çıktı. Belki de oyunun kaderini değiştirecek bir hata yaptı hakem.
Ama hiçbir şey yokmuş gibide bütün hakemler, bilhassa bizim maçları yöneten hakemler şöyle geçmişe bir baksınlar bu hakemlerin % 90’ının en az 2 hafta, 3 hafta, 4 hafta ve 1 aylık cezalar alıyorlar. Bazı hakemlerde hata yapmalarına rağmen hala görevdeler. Hiçbir şey olmamış gibi tekrar maç yönetiyorlar. Yani benim artık söyleyecek bir şeyim yok. Benden başka söyleyecek kişiler var burada. Yönetim kurulumuz var, başkanımız var. Onlarda zaten gerekli girişimleri yapacaklar inşallah’
Hakem Süleyman Abay’ın Gençlerbirliği karşılaşmasında Pedriel’e müdahalede bulunan Tomic yerine Zec’e kart gösterilmesiyle ilgili yapılan hatanın affedilemeyecek bir durum olduğunu belirten tecrübeli çalıştırıcı; ‘Bu pozisyon tabi ki kural hatası da olabilir, hakem hatası da olabilir. İnşallah kural hatası diye düşünürüz. Şimdi gerçekten maçta yapılmaması gereken bir hata yapıldı. Ama dediğim gibi bir tek bu maç değil. Sezon başından beri ve hatta geçen seneden beri Sivas’ın üstünde devamlı hakem hataları vardı. Biz hem rakiplerle uğraşıyoruz, maalesef birde hakemlerle uğraşmak zorunda kalıyoruz.
Bundan sonra kalan 2 tane kupa maçımız ve 5 tane lig maçımız var. Ve hala hakem hatalarından dolayı içimizde büyük bir korku var. Ben artık güvenmiyorum ve her türlü hakem hatalarına karşıda artık kendi tedbirimizi kendimizin alması gerekiyor. Yapacak bir şey yok. Bundan sonraki maçta da öyle gözüküyor ki hakemlerle mücadele etmek zorunda kalacağız. Ne kadar söylesek de bir türlü bu hatalar bir son bulmadı. Aksine daha da çoğaldı ve hakemler rahat rahat hatalarını yaptılar. Sivasspor’u bu sefer çok mağdur ettiler ve çok zor durumda bıraktılar. Daha artık söyleyecekte bir şey yok. Kalmış 5 tane çok önemli lig maçı. Ve kalmış 2 tane kupa maçımız var ve inşallah kalırsak final maçımız var. Artık hakemlere güvenmiyoruz. Aynı hatalar kesinlikle bizi bir daha bulacaktır. Ama artık kesinlikle birileri bu duruma dur demesi gerekiyor. Artık camianın da birleşmesi gerekiyor. Bu durumu ve bu haksızlığa artık karşı gelmeleri gerekiyor. Ve tabi ki de Sivasspor’a sahip çıkmaları gerekiyor.
Birde benim oyuncularımda hakemlerin yaptığı hatalardan dolayı gergin oluyorlar ve istemeyerekte kart görüyorlar, kötü oluyorlar. İşte son kart gören iki tane arkadaşımız Ziya ile Erman Kayseri maçında yer alamayacak hakeme itirazlarından dolayı’ dedi.
‘EN NÜYÜK HEDEF KUPA’
Yarın Ziraat Türkiye Kupası’nda Trabzonspor ile oynayacakları yarı final ilk maçına değinen Çalımbay, takım olarak en büyük hedeflerinin kupayı Sivas’a getirmek olduğunu vurguladı.
Çalımbay; ‘Şimdi önümüzde bir Trabzon maçımız var. İki takım içinde en büyük hedef kupa. Bizim için de en büyük hedef kupa. İlk maçımızı kendi sahamızda oynayacağız. İkinci maçı ise deplasmanda oynayacağız. İki takımda da oyunun kaderini değiştirecek oyunculara sahip. Biz bu maçı 2 maç olarak düşünüyoruz. Ve kendi sahamızda maçı kazanmak ve avantaj yakalamak. Onun için elimizden gelen her şeyi yapacağız’ dedi.
Taraftarlara Trabzonspor karşılaşmasında büyük görevler düştüğünü belirten tecrübeli çalıştırıcı açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: ‘Taraftarımız burada oynayacağımız 1 maçta ve 2 tanede lig maçında takımına sahip çıkması gerekiyor. Yani çat pat sesler çıkmadan bir bütün halinde Trabzon maçında ve lig maçında gerekli desteği maçın başından sonuna kadar vermeleri gerekiyor. Geçtiğimiz maçtaki gibi maçın 10. dakikasından sonra çat pat seslerin olmaması gerekiyor. Neticede Sivasspor takımı Sivas’ındır. Taraftarında zor günlerde takımına sahip çıkması gerekiyor. Burada önemli olan takım ve onlarında gerekli desteği görmesi gerekiyor. Burada 2 tane lig maçımız var. Taraftarları Kayseri yakın olduğu için Kayseri de görmek istiyoruz’
‘TÜM MAÇLAR FİNAL NİTELİĞİ TAŞIYOR’
Ligde ve kupada kalan tüm maçların final niteliği taşıdığını söyleyen Çalımbay, bu nedenle her maça kazanmak için çıkacaklarını vurguladı.
Çalımbay; ‘Nasıl kupada maçlar final niteliği taşıyorsa, kalan 5 tane maçımızda aynı şekilde final niteliği taşıyor. Ben takımıma yürekten güveniyorum. Biz iyi bir takımız ve böyle zor günleri iyi bir şekilde atlatmış bir takımız. Ve Trabzon maçımız da mükemmel bir şekilde geçecek. Bizim bu seneki en büyük hedeflerimizden bir tanesi kupaydı. Biz ligde birtakım aksaklıklar ve sıkıntılar yaşadık ama bunlara rağmen kupayı buraya kadar getirdik. Ve kupayı da kolay kolay vermek istemiyoruz.
Bunları yaşarken dar bir kadromuz olduğu için ve oyuncular istediğimiz şekilde oynamadıkları için sıkıntılar yaşadık. Bizim Sercan’a çok büyük bir ihtiyacımız vardı. Sercan şuanda A2 takımıyla antrenmana çıkıyor. Ve diğer arkadaşlarımızdan da istediğimiz şekilde randıman alamadık. Bu yüzden zaman zaman sıkıntılar yaşadık. Ve bizimde sakatlarımız oldu bir sürü problemlerimiz oldu ama her şeye rağmen şuanda kupada çok iyi bir yere geldik. Biz bunu çok iyi bir şekilde tamamlamak istiyoruz. Biz çok iyi futbolculara sahibiz. Önemli olan oyuncuların kafalarını sahaya vermeleri ve kafalarını verdikleri zaman istediğimiz neticeyi kesinlikle alırız’ dedi.
İDMAN
Öte yandan kırmızı-beyazlılar Trabzonspor ile oynayacağı kupa maçının hazırlıklarını Teknik Direktör Rıza Çalımbay gözetiminde yapılan tek idmanla sürdürdü.
Dün sabah saatlerinde kulüp tesislerinde bir araya gelen futbolcular, açma-germe ve ısınma hareketlerinin ardından dar alanda pas çalışması yaptı. Ardından kondisyon ve fizik gücünü artırmaya yönelik istasyon çalışması yapan Yiğidolar, yarı alanda yapılan çift kale maçla idmanı tamamladı.
Çalışmalara süresiz kadro dışı bırakılan Sercan Yıldırım katılmadı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!