USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas Lisesinden Örnek Proje

Sivas Lisesinden Örnek Proje

Sivas Lisesinden Örnek Proje
19-11-2014 17:39
Google News


Lösemili bir çocuğun tedavisine destek olmaya çalışan Sivas Lisesi Rehber Öğretmeni Sevgi Alkan ve okul başkanı Mustafa Mutlu önderliğinde yürütülen bu proje dikkatleri üzerine çekiyor

RUHİ DEMİR

Sivas Lisesi lösemi hastaları için büyük bir attı. Rehberlik öğretmenliği yapan Sevgi Alkan ve okul başkanı Mustafa Mutlu öncülüğünde başlatılan projede, lösemi hastası olan çocukların annelerinin yaptığı malzemeleri okul içerisinde satarak destek olmaya çalışıyor. Ankara LÖSEV vakfından gelen yaklaşık 2 bin 500 liralık bu ürünler, öğrenci ve öğretmenler tarafından büyük ilgi görüyor.

Sivas Lisesi Rehberlik Öğretmeni Sevgi Alkan hazırlanan proje ile ilgili bilgi vererek, projeden elde edilecek olan gelirin lösemili bir çocuğun tedavisinde kullanılacağını belirterek şöyle devam etti.

Alkan‘Okul öğrenci meclisimizin yaptığı bir çalışma bu. Lösemili çocuklar derneğiyle bağlantıya geçerek, lösemili çocukların annelerinin hazırladığı el işleri ürünleri standımızda satıp çocuklar için para kazandırmaya çalışıyoruz. Kazandığımız gelirin tamamı Lösemili bir çocuğun tedavisinde kullanılacak. Okulumuza 2 bin 500 liralık bir koli geldi. Bizde kolideki ürünleri öğrencilere, velilere ve öğretmenlerimize satarak gelir elde etmeyi planlıyoruz’ dedi.

Sivas Lisesi Okul Başkanı Mustafa Mutlu yapılan bu proje ile belki büyük bir destek olamayacaklarını fakat az da olsa destek olmak için düzenlediklerini söyleyerek şunları kaydetti:

Mutlu ‘Bizim hedefimiz, her sene yaptığımız bir projemiz var bizim, köy okullarıyla ortak çalışıyoruz. Sivas Lisesi olarak köy okullarına yardım gönderiyoruz. Spor malzemeleri ve derslikler gibi malzemeleri yardım olarak gönderiyoruz. Bu senede LÖSEV’ e çalışmak istedik. Bizim yapacağım yardım belki sadece bir ilacını karşılayacak ama yine de bizim içimizden geldi. İlerideki hedeflerimizde il temsilciliğine aday olacağım ve okullar arası proje yapmayı düşünüyorum. Bizim getirdiğimiz koli daha küçük bir koli. Büyük kolilerle çalışmayı yani 5-10 bin liralık kolilerle çalışmayı planlıyoruz.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!