USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

CARLOS İSYANLARDA

CARLOS İSYANLARDA

CARLOS İSYANLARDA
10-12-2014 00:28
Google News


Teknik Direktör Roberto Carlos; ‘Baştan beri söylüyoruz, Sivasspor'a bu şekilde zarar veriliyor. Kimse bu konunun üzerine gitmiyor. Türk futboluna farklı karakter göstermek için çalışıyoruz. Fenerbahçe stadında tekrardan hatalara maruz kalacağız’ dedi

OĞUZHAN SARZEP

Sivasspor'un Brezilyalı hocası Roberto Carlos, Kayseri Erciyes maçı sonrası yaptığı açıklamada hakemleri sert bir dille eleştirdi.

Kırmızı Beyazlı ekibin Teknik Direktörü Roberto Carlos, berabere biten Erciyes maçı sonrasında hakemlere tepki göstererek, ‘Biliyoruz ki önümüzdeki hafta da Fenerbahçe maçında bize yönelik hatalar göreceğiz. Türkiye'de de hakemler profesyonel olmalı’ ifadelerini kullandı.

Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos, 1-1 biten SAİ Kayseri Erciyesspor maçının ardından sert açıklamalarda bulundu.

CARLOS ÇOK SİNİRLİYDİ

Teknik Direktör Carlos’un çok sinirli olduğu gözlenirken, sahada savaşan ve galibiyet isteyen takımın Sivasspor olduğunu belirterek, ‘Kayseri takımı sadece kaybetmemek için sahadaydı. 10 kişi kaldıktan sonra da üstünlüğümüzü devam ettirdik. Geriye düştüğümüz böyle bir maçtan yine de 1 puan almak iyi sonuçtur. Dinlenip, önümüzdeki maça hazırlanacağız’ dedi. Hakemlerle ilgili çok fazla konuşmak istemediğini belirten Carlos, ‘Eskişehir maçında 6 dakika uzatma verildi. Bugün maç içinde yerde kalan birçok rakip oyuncu vardı. Kalecinin topu uzun süre bekletmesi vardı ama maça sadece 3 dakika eklendi. Maçın hakemini tanımıyorum. Hakemler için konuşmamak her zaman daha iyi.’

‘BİLİYORUZ Kİ BU HAFTA BİZ DE

HAKEMLER AÇISINDAN ZORLANACAĞIZ’

Hakem hatalarına daha fazla dayanmayarak konuşan Roberto Carlos; ‘Akhisar'a karşı, Galatasaray'a karşı, Eskişehir'e karşı bu manada hep zorluklar yaşadık. Federasyonun yetkili isimleri nerede, bunları görmüyor mu. Bununla ilgili kimse karar vermiyor. Kimse bunun üzerine gitmiyor. Utaka bugün kırmızı kart gördü belki 2 maç olmayacak ama hakemler hata yaptığı zaman ise hakemlere karşı ağır kararlar yok. Bununla ilgilenecek hakem komitesi nerede. Fenerbahçe-Eskişehir maçında olmayan pozisyonda penaltı çalındı. Bu şekilde her kulüp zarar görüyor. Biliyoruz ki bu hafta biz de hakemler açısından zorlanacağız. Takımımız her zaman için galibiyet için çıkıyor, biz anti futbol oynatmıyoruz sahada’ dedi.

‘GELENLER KAFASINA GÖRE İŞ YAPIYOR VE

HAREKET EDİYORLAR. BU BÖYLE OLAMAZ’

Utaka'nın gördüğü kırmızı kart pozisyonuna da değinen Carlos, şunları konuştu; ‘Orada provoke eden adam sarı kart görüyor ama karşılık veren insan kırmızı görüyor. Ya ikisi de atılmalı, provoke eden adam atılmıyor. Burası bizim evimiz, bizim stadımız. Gelenler kafasına göre iş yapıyor ve hareket ediyorlar. Bu böyle olamaz. Takımlar buraya sadece defans yapmak için geliyorlar’ dedi.

‘SAHADA 6 HAKEM VARDI, BU KADAR

HAKEMİN OLMASINA NE GEREK VAR TARTIŞILIR’

Sahadaki hakemleri eleştiren Roberto Carlos; ‘Sahada 6 hakem vardı, bu kadar hakemin olmasına ne gerek var tartışılır ki birbirlerine zarar veren hakemler. 4'üncü hakem oyunla ilgili yardımda bulunması gerekirken kulübeye gelip sadece bizimle ilgileniyor. Birazcık daha ciddi olunmalı, işine sahip çıkılmalı. Bu profesyonel futbol ve bütün dünya çapında imaj oluşturuyor. Emek veriyoruz, çalışıyoruz. Sadece iyi bir 90 dakika geçirmek, güzel futbol oynamak ve Türk futboluna belki farklı karakter göstermek için. Oyuncularımız bu karakterde farklılık sergiliyor.’

‘BU CUMA FENERBAHÇE STADINDA TEKRAR

HATALARA MARUZ KALACAĞIZ, ŞİMDİDEN SÖYLÜYORUZ’

Ligin 13. haftasında deplasmanda yapacakları Fenerbahçe maçında yine hakem hatalarına maruz kalacaklarını ifade eden Carlos; ‘Güzel, takım futbolu oynuyoruz. Ama bazı ufak tefek hatalar sonucu etkiliyor. Bazen kişisel, takım hataları, bazen de hakem hataları. Bu cuma Fenerbahçe stadında tekrar hatalara maruz kalacağız. O yüzden şimdiden bunları söylüyoruz. Bizim takımımız orada galibiyet için sahada olacak. Biliyoruz ki bizim takımımız Fenerbahçe'ye karşı da olsa her zaman kazanabilir ve her zaman kazanmak için mücadele ediyor’ dedi.

‘TÜRK HAKEMLERİ ULUSAL HAKEMLERLE AYNI SEVİYEDE OLMALI’

Türk futbolunda hakemlerin değerini düşürdüğünü savunan Carlos, ‘FİFA hakemlerinin kendi aralarında farklı anlayışları var. Normal hakemlerinde farklı anlayışları var. Bunlar hala bütünleştirilemedi. Eğer uluslar arası hakemlerle seviyeleri eşitlenebilse milli takım maçlarını yöneten sadece 2 Türk hakemi yerine 10 hakem olacak’ ifadelerini kullandı.

‘HAKEMLİK PROFESYONEL OLARAK YAPILMALI’

Türkiye’de hakemliğin meslek olarak yapılmasını ve profesyonelleşmesi gerektiğini vurgulayan Roberto Carlos, ‘Brezilya, İspanya ve İngiltere'de hakemlik iş olarak yapılıyor. Hakem sadece bu mesleğini profesyonel olarak yapıyor, burada neden olmasın, bu değiştirilebilir. Burası bir futbol ülkesi, taraftarlar futbola aşık. Atmosfer tam bir futbol atmosferi. Eğer her şey profesyonelse diğer geri kalan eyleri de profesyonelleştirirsek Türk futbolu hem kulüpler bazında hem de milli takım bazında büyüyecektir’ diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!