USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gurur duyacaklar

Gurur duyacaklar

Gurur duyacaklar
19-04-2013 10:13
Google News


 MUSTAFA IŞIK
Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun, Eski Sanayi'de uygulanacak kentsel dönüşüm projesi ile taşında durumunda olan bıçakçıların ise Buğday Pazarı'nın bulunduğu alana kurulacak prefabrik dükkânlara yerleştirileceğini söyledi.
'GURUR DUYULACAK BİR BULVAR OLACAK'
Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı'nın tamamlandığında göz kamaştıracağını söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun, çalışmalar tamamlandığında Sivas'ın gurur duyulacak bir bulvara sahip olacağını söyledi. Uzun; 'Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı ile ilgili çalışmalarımız, geçen yaz asfalt ve kaldırım bazında başlamıştı. Bunu da belirli bir noktaya kadar getirdik. Gerçekten vatandaşlar tarafından da büyük takdir ve beğeni topladı. Allah nasip ederse inşallah, rahmetlik genel başkanımızın adına yakışır bir şekilde hem geçen yıl yarım kalan kaldırım ve asfalt çalışmalarını, devlet demiryolları kavşağına kadar devam ettireceğiz, hem de aynı zamanda askeriyeyle daha doğrusu demiryollarıyla bunların arasında kalan o yeşil alanı da rekreasyon alanı olarak düzenleyeceğiz.
Sivas'ımızın girişinin de inşallah dışarıdan gelenlerin Sivas'ta yaşayan hemşerilerimizin çok büyük gurur duyacağı bir bulvar olacak.'
'HIZLI TREN GECİKTİRDİ'
Bulvar çalışmalarını Ramazan ayına kadar bitirmeyi hedeflediklerini ancak Hızlı Tren hattı ile ilgili belirsizlik nedeniyle geciktiğini belirten Uzun, kısa süre içerisinde ihalenin yapılacağını çalışmaların ise 45 gün içinde başlamasının hedeflendiğini söyledi.
Uzun şu şekilde konuştu
'Burayla ilgili çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Aslında çok daha öncesinde de ihaleye çıkmış olabilirdik, yalnız hızlı tren hattıyla alakalı bir takım çalışmalardan dolayı ihale sürecimiz biraz gecikmiş oldu. Çalışmalarımız da şu anda netleşmiş vaziyette. Dolayısıyla bu tren hattı netleştikten sonra da bizim projemizin alanı netleşmiş oldu. İnşallah Nisan'ın son haftası ya da Mayıs'ın ilk haftası gibi biz ihalemiz başlatmış oluruz. Yani bir 45 günlük bir süre içerisinde de yer teslimini yapmış, işe başlamış oluruz.
Bisiklet yollarıyla, yürüyüş yollarıyla, rekreasyon alanlarıyla, kay kay pistleri, tırmanma duvarları ile hem çocuklarımıza hem de gençlerimize, her yaştaki insanımıza hitap edecek çok mükemmel bir dinlenme alanı olacak orası. Belki Ramazanı aşacaktır, bu hızlı trenden dolayı. Allah'ın izniyle bu yıl orayı Sivaslı hemşerilerimize sunacağız.'
BIÇAKÇILAR TAŞINACAK…
Belediye Başkan Yarıdımcısı Mehmet Muaz Azun, Eski Sanayide faaliyet gösteren bıçakçılarla ilgili de bir çalışma yapacaklarını söyledi. Bıçakçıların gündemlerinde olan el sanatları merkezi yapılana kadar Buğday Pazarı'nda oluşturulacak işyerlerinde faaliyet göstereceğini belirten Uzun, konteynır işyerlerinin nihai teslimlerinin 15 Haziran'ı bulacağını belirtti.
Uzun; 'Eski Sanayi de yoğun bir çalışmamız var. TURKUAZ Projesi'nin de Sivas'a ok şey katacağı noktasında herkes hem fikir. Kardeşlerimizin, kiracılar olsun, bıçakçılar olsun, yani orada mülk sahipleri olsun hiçbirinin mağdur olmasını Sivas Belediyesi olarak kesinlikle istemiyor ve arzu etmiyoruz. O nedenle biliyorsunuz orada bulunan kiracılara ya da mülk sahiplerin 4 Eylül sanayi sitesinde dükkânlar yaptık. Oradaki kiracı kardeşlerimize kooperatifler kurdurarak yerler tahsis ettik. Aşağı yukarı 30 kişilik kooperatife belediyemize ait olan bir arsamızı tahsis ettik. Bu alana da bıçakçı kardeşlerimizi oraya göndermek mümkün değildi. Çünkü kendileri imal ettikleri bıçakları satmak, pazarlamak durumunda kaldıkları için şehir merkezinde bir yer olması gerekiyor. İnşallah Allah nasip ederse imar revizyon planlarımızın zaten üç etabını bitirmiş olduk. Yakın zamanda mayısın başlarında inşallah dördüncü etap gelir zaten, böylece imar revizyon planımızı da nihayetlendirmiş olacağız. Dördüncü etapta bıçakçılarla alakalı olsun, kalem imalatçılarımız var, tarak imalatçılarımız var, el sanatları kültürünü yansıtan esnaf kardeşlerimizin bu ürettikleri el sanatlarını, pazarlayabilecekleri, satabilecekleri yerleri ayıracağız. Bu arada da Eski Sanayi'yi boşaltabilmek açısından da oradaki 17 tane bıçakçı kardeşimizİ, 3 tane sanayici, 2 tane sıcak demirci ve 1 tane de tarakçı kardeşimiz olmak üzere toplam 23 kardeşimize eski buğday pazarında geçici bir yer yapacağız. Bu 24 işyeri için Allah nasip ederse ihale başlattık, yani ihaleye girdik. 2-3 hafta içerisinde zaten mal alım ihalesi neticelenir. Önümüzdeki hafta da biz o konteynır tarzında bir yer yapacağız yaklaşık24 metrekare bir yer kendilerine yapacağız. Bunu alt yapısını yani alt kaide betonu diye kastettiğimiz yapısındaki o kaide betonlarını falan plan proje müdürlüğü olarak, belediye olarak biz kendimiz yapacağız. Allah nasip ederse inşallah herhalde öyle tahmin ediyorum 24 konteynırın tamamlanması da Haziran'ın 15'ini falan bulacak. Ama peyderpey yani hepsi birden gelecek, hepsini birden koymayacağız. Nihai teslimi Haziran'ın 15'ini bulur diye düşünüyorum' ifadelerini kullandı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!