USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yazarkasa pos tanıtıldı

Yazarkasa pos tanıtıldı

Yazarkasa pos tanıtıldı
19-04-2013 10:14
Google News


 ERSAN ARSLAN
DenizBank Türkiye ve Dünyada bir ilk olan yazarkasa POS cihazını Sivas'ta tanıttı. Köşk Otel'de düzenlenen sabah kahvaltısının ardından gerçekleştirilen tanıtım toplantısına DenizBank Orta Anadolu Bölge Müdürü Süleyman Şanlı, Orta Anadolu Bölge Satış Müdürü Cevdet Akcan, Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal ve oda başkanları katıldı.
Yazarkasa POS cihazı ile ilgili bilgilendirme yapılan toplantıda esnaf temsilcilerinin sorularına da yanıt verildi. DenizBank Orta Anadolu Satış Müdürü Cevdet Akcan, programda Yazarkasa POS cihazının özellikleri ve temini ile ilgili sunum yaptı.
'YASAL ZORUNLULUK'
Toplantıda konuşan DenizBank Orta Anadolu Bölge Müdürü Süleyman Şanlı, yazarkasa POS cihazı kullanımının yasal bir zorunluluk olduğunu belirterek, süreç içinde tüm KOBİ'lerin bu cihazı kullanacağını söyledi.
Yazarkasa POS cihazını Dünyada ilk olarak hazır hale getiren bankanın DenizBank olduğunu belirten Şanlı, DenizBank İşletme Kart sahiplerinin Yazarkasa POS cihazına oldukça avantajlı koşullarda sahip olacağını söyledi.
Yazarkasa Pos Cihazı ile ilgili kısa vadede 100 bin rakamına ulaşmayı hedeflediklerini belirten Şanlı, Sivas'ta da birçok esnafın Yazarkasa POS cihazını kullanmaya başladığını söyledi.
Şanlı; 'POS cihazı ile ilgili biz yılın sonuna kadar DenizBank ailesi olarak 100 bin rakamını hedefliyoruz. Sivas'ımızda da bu POS cihazını alıp sisteme entegre olan esnaflarımız da var. Henüz çok yeni bir ürün. Bizler Türkiye genelinde pek çok ilde bu tanıtımları yapıyoruz. Bugün her esnafımızın elindeki yazar kasanın hafızası ve süreci dolduğunda zaten bunu değiştirmek zorunda. Bunu biz önermiyoruz, Maliye Bakanlığı, hükümetimiz öyle bir karar almış durumda. Şuanda Türkiye'de bu cihazın kullanımı binlerle ölçülüyor. Türkiye'de 2 milyonun üzerinde yazarkasa POS cihazı ihtiyacı doğacak. Biz de bundan büyük bir Pazar payı kapmayı arzuluyoruz' dedi.
'İŞLETME KART SAHİPLERİ AVANTAJLI'
DenizBank'ın KOBİ'lere yönelik büyük avantajlar sağlayan diğer bir ürünü olan İşletme Kart'ın Yazarkasa POS cihazlarının temininde de KOBİ'lere büyük kolaylık sağladığını belirten DenizBank Orta Anadolu Bölge Müdürü Süleyman Şanlı, Sivas'ta banka şubelerinde 10 bin onaylanmış işletme kartı bulunduğunu söyledi.
Şanlı, şu şekilde konuştu:
'İşletme Kart ürünü bankamızı ticari kartlar pazarında Türkiye lideri konumuna getirmiş, Türkiye'de ve dünyada ilk olan bir üründür. Bizler hem Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu, hem de oda başkanları ile işbirliği çerçevesinde esnaf odalarımızın üyelerine bu işletme kart dediğimiz ürünü sunuyoruz. Aslında cebinde 4 tane farklı krediyi taşıyor bu ürünle esnafımız. İşte görüyorsunuz bu ürünler bu yazarkasa POS'un elde edilmesinden tutun birçok kampanyaya kadar çok büyük imkânlar sunuyor KOBİ'lerimize. Bizim bu üründe ulaştığımız rakam şuanda 200 bini aşmış durumda Türkiye'de. DenizBank'ımız burada çok açık ara lider konumunda. Bu gerçekten esnafımıza, KOBİ'lerimize çok büyük açılımlar sağlıyor. Biz aylar önce esnaf odalarımızla aylar öncesinde Sivas'ımızda yapmış olduğumuz bir anlaşma ile şuanda Sivas'ımızda faaliyet gösteren binlerce esnafımıza bu kartı memnuniyetle sunuyoruz ve beraberinde bu tür açılımlar getiriyor.
Biz Sivas'ta birkaç ay önce ikinci şubemizi de açtık. Sivas çarşı şubemiz de faaliyette, merkez şubemiz var ve ayrıca Şarkışla şubemiz var. İlk etapta 10 bine yakın onaylanmış, basılı bu üç şubemize gelen kartlarımız mevcut. Kart limitleri müşterilerimizin istihbaratı ve harcama eğilimlerine göre ilk etapta ayarlanıyor ve bunların kullanımı düzene girdikçe her yıl bireysel kredi kartları gibi bunların limitleri de revize edilerek büyüyor. Bu da çok büyük imkânlar sunuyor tabi. 10 binlere ulaşıyoruz biz Sivas'ımızda il ve ilçelerde. Biz tabi 3 tane banka şubesi Sivas'ımızda yüzde 5'e yakın Pazar payına sahibiz.'
'ONLİNE ÇALIŞACAK'
Yazarkasa POS cihazının online olarak çalışarak gerekli verileri anında Maliye Bakanlığına ulaştıracağını belirten Şanlı, esnafın hem yazar kasa hem de POS cihazını aynı anda kullanarak online bir sisteme sahip olacağını söyledi.
Şanlı şu ifadeleri kullandı:
'Bu düzenleme Maliye Bakanlığımızın özellikle esnaf diye tanımladığımız KOBİ'lerimizin kapıdan satışlarının online sistemle kayıt altına alınarak bakanlıkla online bir sistem halinde çalışmasını öngören bir düzenleme. Elbette bu düzenleme çerçevesinde bazı teknolojik yatırım ve yenilikler gerekiyor. Bu süreçten sonra artık her KOBİ, her esnafımız, her tüccarımız yaptığı malın satışı ile ilgili hem yazar kasasını hem POS makinesini kullanarak online bir sisteme geçmiş olacak. Ne mutlu bizlere ki, bizler Deniz Bank ailesi olarak Türkiye'de ve dünyada ilk olan bir ürünü tanıtıyoruz sizlere.'
KÖKSAL, 'ESNAFIMIZA
KOLAYLIK SAĞLACAK'
SESOB Başkanı Beşir Köksal, ise Yazarkasa POS cihazının Sivas esnafına ve tüm KOBİ'lere büyük kolaylıklar sağlayacağını söyledi. DenizBank'ın diğer bir önemli ürünü olan İşletme Kart ile esnafın birçok imkândan faydalandığını, bu kart sayesinde Yazarkasa POS cihazının da avantajlı bir şekilde alınacağını belirten Köksal, banka yöneticilerine esnafa sağlanan kolaylıklar dolayısıyla teşekkür etti.
Köksal; 'Gerçekten de güzel bir hizmet. Biz SESOB olarak DenizBank ile kredi kartları ile ilgili bir protokol imzalamıştık. Biz bütün odalarımıza bu protokolü gönderdik. Esnaf ve sanatkârımıza büyük kolaylıklar sağlanacağı protokolümüzde de var. İşte onlarda yavaş yavaş kendini gösteriyor. Bugün, yazarkasa ve POS makinesinin ikisinin bir arada bulunması gerçekten esnafımıza büyük katkı sağlayacaktır. Hem zaman açısından hem mekân açısından büyük katkılar sağlayacaktır.
Teknoloji dünyada gelişiyor ve bizim ülkemizde de gelişiyor. Dolayısıyla bu son teknolojiyi bize kazandıran esnaf ve sanatkârımıza bu kolaylıkları getiren DenizBank'a teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu.
Toplantının sonunda DenizBank Orta Anadolu Bölge Müdürü Süleyman Şanlı oda başkanlarının sorularını yanıtladı.
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!