USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

BASININ ÖZGÜR OLMADIĞI BİR ÜLKEDE DEMOKRASİDEN SÖZ EDİLEMEZ

BASININ ÖZGÜR OLMADIĞI BİR ÜLKEDE DEMOKRASİDEN SÖZ EDİLEMEZ

BASININ ÖZGÜR OLMADIĞI BİR ÜLKEDE DEMOKRASİDEN SÖZ EDİLEMEZ
10-01-2015 10:13
Google News


10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle il protokolü kutlama mesajı yayımladı. Protokol üyeleri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle, ilimizde faaliyet gösteren yerel gazete, televizyon, radyo, dergi, internet gazeteleri ve haber ajanslarının temsilcileri olmak üzere basın çalışanlarının bu önemli gününü kutladılar.

SAMİ AYDIN

Belediye Başkanı Sami Aydın, basının özgür olmadığı bir ülkede demokrasiden ve özgürlüklerden söz edilemeyeceğini belirterek, ‘Tüm basın mensubu kardeşlerimin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, her zaman yanımızda olan gazetecilerimizin kendilerine ve ailelerine sağlık ve başarılar temenni ediyorum’ dedi.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Gazetecilerin sosyal ve ekonomik haklarında önemli iyileştirmeler sağlayan 212 Sayılı Yasa 10 Ocak 1961'de yürürlüğe girmiş ve gazeteciler tarafından 'Çalışan Gazeteciler Bayramı' olarak kutlanır olmuştu. O günden bugüne çalışan gazetecilerin koşulları her gün biraz daha güçleşmiştir, diyen Başkan Aydın, basının; düşünce, haberleşme özgürlüğü, insan hakları ve demokrasinin en yılmaz savunucusu olan bir güç olduğunu ifade etti.

Sivas basını da, çağın en dinamik mesleklerinden olan gazeteciliğin, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyona sahiptir. Her türlü zor şartlarda çalışmayı ilke edinmiştir. Bu güzide mesleği ve basın camiasını, toplum olarak her zaman takdir ve saygıyla izlemeye devam etmekteyiz.

Aydın ayrıca, basının özgür olmadığı bir ülkede demokrasiden ve özgürlüklerden söz edilemeyeceğini belirterek ‘Tüm basın mensubu kardeşlerimin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, her zaman yanımızda olan gazetecilerimizin kendilerine ve ailelerine sağlık ve başarılar temenni ediyorum.' dedi.

PROF. DR. FARUK KOCACIK

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, ‘Her türlü şartta büyük bir özveriyle görevleri başında olan gazetecilerimizin ve basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum’ dedi.

İlimizdeki tüm basın kuruluşlarının temsilcilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik eden Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Faruk Kocacık, mesajında şunları kaydetti:

‘Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri de bağımsız basındır. Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, kişi haklarına saygı gibi değerleri ilke edinerek bu önemli görevi yerine getirebilmek için her türlü şartta büyük bir özveriyle görevleri başında olan gazetecilerimizin ve basın çalışanlarının ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü’ kutluyorum.’

SALİH AYHAN

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Genel Sekreter Ayhan, ‘Kent, ülke ve dünyadaki gelişmeleri; doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde kamuoyunun bilgisine sunarak, toplumu aydınlatma görevini yerine getiren basın çalışanları çok önemli bir misyonu yerine getirmektedir’ dedi.

İlimizdeki tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik eden Ayhan mesajında şunları kaydetti:

‘Şehrimizde ve bölgemizde yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlayan yerel basınımızın, özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettireceklerine inanıyorum.

‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ münasebetiyle, başta ilimizde faaliyet gösteren yerel gazete, televizyon, radyo, dergi, internet gazeteleri ve haber ajanslarının temsilcileri olmak üzere bizlerle sürekli beraber olan değerli basın çalışanlarının bu önemli gününü kutluyor, sağlık ve başarılar diliyorum. Ebediyete intikal eden basın çalışanlarını da saygıyla yâd ediyorum.’

OSMAN YILDIRIM

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım, ‘iş dünyası adına, çalışan gazetecilerimizin bu güzel gününü tekrar tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum’ dedi.

TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Gazetecilerin toplumun dünyadaki gelişmelerden doğru ve hızlı bilgi sahibi olabilmesi için, özveriyle çalıştıklarını belirten Yıldırım, ‘Demokrasinin ve çağdaş düzenlerin vazgeçilmez birer aktörü olan basın yayın organları, toplumun gözü, kulağı ve sesi konumundadır. Gazeteciler, doğru, ilkeli ve tarafsız haberleri ile topluma ışık tutmaktadır’ dedi.

Yıldırım, mesajında şu ifadeleri kullandı:

‘Basın sektörünün emekçileri, değerli arkadaşlarımızın Çalışan Gazeteciler Günü’nü içtenlikle kutluyorum. İletişimin en temel taşlarından olan gazetecilik, toplumun gelişmesinde çok önemli ve büyük sorumluluklar taşıyan bir meslektir.

Toplumun gerçekleri öğrenmesinde ve sesini duyurmasında önemli rol oynayan, bireyin haber alma hakkını sağlayan ve toplumdan gelen istekleri yansıtarak, kamuoyu oluşturulmasına aracılık yapan, düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili aracıdır.

Zaman ve mekân mefhumu gözetmeksizin, her zaman ve her yerde büyük bir özveri ile bu şerefli mesleği icra eden tüm fedakâr gazetecilerimizi takdir ve tebrik etmemek mümkün değildir.

Fransa başta olmak üzere son zamanlarda basına karşı yapılan tüm saldırıları kınıyor; basın şehitlerini rahmet anıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle iş dünyası adına, çalışan gazetecilerimizin bu güzel gününü tekrar tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.’

ZİYA ŞAHİN

AK Parti Sivas İl Başkanı Av. Ziya Şahin, ‘Büyük bir gayretle çalışan fedakâr gazetecilerimize Sivas’a katkılarından ötürü teşekkürlerimi sunuyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. Bugüne kadar görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını da rahmetle anıyorum’ dedi.

AK Parti Sivas İl Başkanı Av. Ziya Şahin 10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Şahin konuşmasında, toplumsal kalkınmanın gelişmesinde,  aydınlatıcı, bağımsız, tarafsız ve doğru haberlerin, demokratikleşmenin en önemli unsurlarından biri olduğunu belirterek, şunları söyledi:

‘Gazeteciliğin, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu bulunmaktadır. Halkın gelişmelerden zamanında ve objektif bir şekilde haberdar olmasını sağlayan, gece, gündüz demeden her türlü zor şartlarda çalışmayı ilke edinerek ve hiç bir zaman yılmadan, usanmadan görevlerini ifa eden gazetecilerimizi ve basın camiasını, toplum olarak her zaman takdir etmekteyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin ve şehrimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı şekilde çalışmasına yardımcı olan, büyük bir gayretle çalışan fedakâr gazetecilerimize Sivas’a katkılarından ötürü teşekkürlerimi sunuyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. Bugüne kadar görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını da rahmetle anıyorum.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!