USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivaslı olmak bir gururdur

Sivaslı olmak bir gururdur

Sivaslı olmak bir gururdur
22-04-2013 10:26
Google News


O tam bir Sivas sevdalısı. Sivas'ın gelişmesi, kalkınması ve sıkıntılardan kurtulması amacıyla gecesini gündüzüne katıp çalışıyor.
Milli Savunma Bakanlığı gibi önemli bir bakanlığı başarılı bir şekilde yürüten, Sivas'a yaptığı çalışmalarla herkesin takdirini kazanan, bakanlığı bünyesinde oluşturduğu danışmanlık birimleri ile Sivas'ın kanayan yarasına merhem olmaya çalışan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Sivas ve Sivaslıyı konuştuk.
Sivas deyince gözlerinin parıltısı değişiyor. Hangi mevki olursa olsun başarılı bir Sivaslı gördüğü zaman mutlu oluyor. Kısacası Anadolu tabiri ile 'Adam gibi adam' Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tüm içtenliği ile bize Sivas ve Sivaslı görüntüsü çizdi.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ' Sivaslı olmak bir gururdur  'dedi.  Ankara'da  Genel Yayın Koordinatörümüz ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Kemal Çağlayan ile görüşen ve  tüm yönleriyle Sivas'ı.,Sivas sevgisini dile getiren Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz,Sivaslı olmanın ayrıcalığını iyi kullanmak gerektiğini söyledi.
GAZETEMİZE KUTLAMA
Gazetelerin birleşmesinin Sivas açısından çok önemli olduğunu ve bu birleşme sonucu yayın hayatına başlayan İRADE Gazetesinin  Sivas'ın nabzını tuttuğunu dile getiren Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz 'Gazetenizi yakından takip ediyorum. Yayın hayatınızda başarılar dilerim.Sabah Sivas ile ilgili  gelişmeleri sizler kanalı ile takip ediyorum. Özellikle sloganınız çok hoşuma gitti. Hem gazete açısından hemde Sivas açısından önemli bir sloğan ' NEREDE BİR SİVASLI VARSA O SİVASLI 'İRADE'Lİ OLACAK. Sivaslının gücünü göstermesi açısından önemli bir mesaj  'dedi
TÜRKİYE’NİN KALBİYİZ
Sivas'ın Türkiye'nin kalbi olduğunu dile getiren Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz 'Sivas, doğudan batıya, kuzeyden güneye Türkiye'nin hem coğrafi manada, hem kültürel ve toplumsal manada kalbidir,özetidir,merkezidir.Sivaslı demek,memleketin bütün hesabı kendinden sorulan kişi demektir.Bizler ülkenin ekonomik bakımdan en zenginleri değiliz.Türkiye'de en çok köy sayısı ve köylü nüfusunu barındıran vilayetiz.Tabiatımız sert,ne meyve-sebze cennetiyiz,ne turizm gelirinden pay alabilen bir beldeyiz.Suyumuz bile serttir,ama insanımız merttir 'dedi.
MEMLEKETİN SAHİBİYİZ
Sivas ve Sivaslı olmanın ayrıcalığını bilmenin gerekli olduğunu, Sivaslının en büyük kazancının  Türkiye'nin dört bir yanında hizmet veren Sivaslılar olduğunu da sözlerine ekleyen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz 'Sivaslı sızlanmaz, derdini, fikrini sanki ev sahibiymiş gibi söyler. Bu memleketin insanında çok dikkate değer bir devlet terbiyesi ve geleneği vardır.İşte bu sebeble biz, bunca eksiğimize noksanımıza rağmen kendimizi memleketin sahibi sayarız. Bizim çok önemli, altı çizilmesi gereken bir servetimiz var. İftiharla belirtiyorum ki, bizim memleket iyi adam yetiştirir. Adamın hasını yetiştirir. Türkiye'nin dört bir yanına tutunmuş, Sivaslılar bizim ihracat ürünümüzdür,markamızdır. Sivaslı diye bir şey vardır. Sivaslılık diye bir şey vardır, bunlar güzel değerlerdir.
Dünyanın  her yerinde ülkesini ve vilayetini şerefle gururla temsil eden Sivaslı hemşerilerimiz gururumuzdur 'dedi
'ORTAK PAYDAMIZ SİVAS'
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz 'Ortak paydamız Sivas. Komşu illeri rakip olarak göstermek yanlış. Hedef olarak çağdaş uygarlık yolunda hedef gösterilen ülkelerin şehirlerini örnek almalıyız. Hedef koyduk Kızılelma. Bir olursak, diri olursak Sivas'ı hak ettiği seviyeye ulaştırırız. Çok daha iyisini yapmak zorunda olduğumuzu bilmeliyiz. Sivas ve Sivaslıda her şeyin en iyisini hak ediyor. Az zamanda çok iş yapmalıyız. Sivas'ın tüm karanlık noktalarını aydınlık kılacağız. Herkes Sivas için ne yaparsa onunla adı kalır. Sivaslı olmak bir gururdur, bir ayrıcalıktır.
Birbirimize saygı duyarak kardeşliğimizi pekiştirebiliriz. Fikirlerini beğenmediğimiz gruplara tahammül etmek medeni terbiye icabıdır. Onları sevmek ve benimsemek, Müslümanlığımızın demokratlığımızın icabıdır. Sivas hafızası olan bir şehirdir. Tarihin yapıldığı, yazıldığı yerlerdendir. Görmüş geçirmiş bir yapısı vardır. Sivas yüzyıllardan beri dört istikametten göç aldı, göç verdi. Farklılıkları güzelleştirmesini bilir, acıyı bal eylemesini bilir. Tarihi tecrübemizi yeniden hatırlatacak ve hatırlayacağız. Kavga etmeden incitmeden, incinmeden birbirimize saygı duyarak yaşamanın bugünkü adı demokrasi kültürüdür. Ortak paydamız Sivas'tır. Sivaslı demek memleketin bütün hesabı kendisinden sorulan kişi demektir. Bizler bu ülkenin ekonomik bakımdan en zenginleri değiliz' dedi.
'İYİ ADAM YETİŞTİRİYORUZ'
Bakan Yılmaz, Sivas'ın limanları ve sanayi tesisleri olmadığını da gündeme getirerek 'Tabiatımız sert, ne meyve-sebze cennetiyiz, ne de turizm gelirinden pay alabilen bir iliz. Suyumuz serttir.mavi insanımız merttir. Bizim limanlarımız, büyük sanayi tesislerimizde yoktur. Yatırım çekebilmek için herkesten iki üç kat daha gayret göstermek zorunda kalıyoruz. Gösterilen iyi niyetli gayretler yetmiyor, daha çoğunu yapmamız gerekiyor. Bizim için önemli altı çizilmesi gereken bir servetimiz var. İftiharla belirtiyorum ki, bizim memleket iyi adam yetiştirir. Adamın hasını yetiştirir. Türkiye'nin dört bir yanına dağılıp tutunmuş Sivaslılar bizim ürünümüzdür, markamızdır. Sivaslı diye bir şey vardır. Sivaslılık diye bir şey vardır. Bunlar güzel değerlerdir. Dünyanın her yerinde ülkesini ve vilayetini şerefle, gururla temsil eden Sivaslı hemşehrilerimiz gururumuzdur' dedi
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!