USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ŞAMPİYON BJK YADA FB

ŞAMPİYON BJK YADA FB

ŞAMPİYON BJK YADA FB
21-01-2015 16:33
Google News


İRADE / SPOR SERVİSİ

Beşiktaş ve Türk futbol tarihinin en yetenekli futbolcularından, Sivasspor’un teknik direktörü Sergen Yalçın, Gaziantep’te kısa sürede yakaladığı başarıyı Sivas’ı ligde tutmakla tekrarlamak istiyor.

Sezonun ikinci yarısını erken açan ve cuma günü Trabzon’la oynayacakları maça Antalya Sueno Otel’de günde çift antrenmanla hazırlanan Yiğido’nun genç teknik adamı ulusal bir gazeteye oldukça iddialı mesajlar verdi.

‘GALATASARAY'IN İŞİ ZOR’

Galatasaray’ın şampiyonluk yolunda işinin zor olduğunu söyleyen Yalçın; ‘Ligde bu sezon Sivas olarak hedefimiz bulunduğumuz ortamı terk etmek ve zirveye yükselmek. Şampiyonluk konusunda Beşiktaş ve Fenerbahçe’yi daha görüyorum. Galatasaray’ın işi zor.’

‘ANADOLU'DA DEVRİM YAPMAK İSTİYORUM’

Birçok takımdan teklif aldığını dile getiren Sergen Yalçın; ‘Kayseri Erciyes, Konya ve Rizespor’dan teklifler aldım. Fakat en ciddi teklif Sivasspor’un oldu. Sivasspor’da çalışmaktan çok mutluyum. Hazır takımı hedefe götürmek kolay, zoru başarmak önemli... UEFA kriterlerine uyan Sivasspor’un teklifini Başkanımız Mecnun Otyakmaz’dan duyar duymaz kabul ettim. Sivasspor Türkiye’deki birçok kulüpten daha iyi kurumsal yapıya sahip. Önce Gaziantep ardından Sivasspor, Anadolu’da bir devrim yapmak istiyorum’ dedi.

‘KAFAMA KOYDUĞUMU YAPARIM’

Hedefinin Avrupa’da takım çalıştırmak olduğunu dile getiren Yalçın; ‘Ben kafama koyduğum şeyi yaparım. Avrupa’da takım çalıştırmak istiyorum. Bunu mutlaka başaracağım. Teknik adamlıkta yeniyim ama ne yaptığımı çok iyi biliyorum. Benim büyük ve küçük takım takıntım yok. Futbola hizmet edeyim yeter. Benim hedefim Avrupa’da takım çalıştırmak. Bunu da başaracağım. Kafamı koyduğumu yaparım. Avrupa’da takım çalıştırma amacım için şimdiden İngilizce kursuna gitmeye başladım. Hedefim için lisans öğrenmek şart. Yurtdışı ve içinde müthiş analiz, istatistik, scout ekibim var.’

‘DÜŞMEKTEN KURTARDIM UEFA DEDİLER’

Geçen sene Gaziantepspor’u küme düşme potasından çıkardığını söyleyen Sergen Yalçın; ‘Geçen yıl Gaziantepspor’a gittim. Küme düşüyordu. Zirvedeki 4. takım ile arada 4 puanla bıraktım. Bana UEFA Kupası’na katılmayacak mıyız diye sordular. Türkiye Süper Ligi’nde özellikle Anadolu’da teknik direktörlük yapmak gerçekten çok zor’ ifadelerini kullandı.

‘İKİ İBRAHİM DE BÜYÜK OYUNCU’

İbrahim Toraman ve İbrahim Öztürk’ün büyük oyuncu olduğunu dile getiren Teknik Direktör Yalçın; ‘Yapılan takviyeler de işe yarayacak. Savunmada İbrahim Toraman ve Bursaspor’a çok değer katan İbrahim Öztürk tecrübesi ile bize çok şey katacak. İki İbrahim de kaptanlık yapmış, büyük oyuncular. Bu ikilinin Sivasspor’a önemli katkıları olacak.’

‘HATA YAPANI AFFETMEM’

Sivasspor’a geldiğinde futbolcularla direk toplantı yaptığını ve hata yapanı affetmeyeceğini belirten Yalçın; ‘Sivas'la anlaştığımda oyuncularla toplantı yaptım. Onlara profesyonel olduklarını hatırlattım. Kimsenin gözünün yaşına bakmam. Çalışmayana da formayı kolay vermem. Sivas’ın parasını alanlar bunu terinin son damlasına kadar hak etmeli’ dedi.

‘İSTANBUL'A SIK GİTMİYORUM’

İstanbul’a gitmeyi aylarca düşünmediğini sözlerine ekleyen Sergen Yalçın şunları dile getirdi; ‘Burada farklı bir kimlikle başarıya aç bir hoca olarak konuşuyorum. Sivas’ta tesislerde kalıyorum, İstanbul’a pek sık gitmiyorum. Hatta İstanbul’a gitmeyi aylarca düşünmüyorum bile. Tamamen işime odaklandım, başka bir düşüncem kesinlikle yok.’

‘34 YABANCI OLSA NE OLUR?’

14 yabancı oyuncu serbestliğine değinen Yalçın; ‘Türkiye Süper Ligi’nde gelecek sezon 14 yabancı oyuncu serbestliği getiriliyor. Süper Lig’de kriter olmalı. Kriter olmadıktan sonra 14 değil 34 yabancı getirsen ne olur. Öncelikle futbolcu ve futbol kalitesini düşünmek gerek. Futbolun kaliteli olması ve dış pazarda yer bulması gerek. Türk futbolcusunun alt yapısını hazırlamak gerek’ ifadelerini kullandı.

‘METİN-ALİ-FEYYAZ ALTYAPIDIR’

Kendi düşüncesinin öncelikle alt yapıyı kazandırmak olduğunu da sözlerine ekleyen Sergen Yalçın; ‘Ülkemize sürüyle yabancı oyuncu geliyor. Kaç lejyoner futbolcunun katkısı var, düşünelim öyle karar verelim... Paramızı sokağa atmayalım. Benim düşüncem öncelik alt yapıyı kalkındırmak. Metin, Ali, Fayyez, Sergen, Gökhan’lar alt yapının ürünüdür unutmayın. 14 yabancı oyuncunun da kaliteli olması şart. Aksi takdirde Türk futbolu çöker’ diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!