USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Emanete sahip çıkın

Emanete sahip çıkın

Emanete sahip çıkın
24-04-2013 09:46
Google News


MEHMET YILDIZ
Emanete sahip çıkın. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilimizde coşkuyla kutlandı.
Atatürk Anıtı önünde başlayan tören, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar'ın, öğrenciler, eğitim camiası ve bazı protokol üyeleriyle birlikte Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Daha sonra, Atatürk Kültür Merkezi'ndeki törenlere geçildi. Selçuk Ortaokulu tarafından düzenlenen 23 Nisan programında Valilik adına konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, bugünün halk iradesinin ülke yönetimine geçtiği, hakimiyetin kayıtsız, şartsız millete ait olduğunun belirlendiği günün yıldönümü olduğunu ifade etti.
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 93'üncü yılının kutlandığı bu günde milletçe duyduğumuz gurur ve mutluluğun çok büyük olduğunu dile getiren Akpınar, 'Türk milletini bağımsızlığa götürecek yolun ilk adımını oluşturan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açıldığı 23 Nisan günü, Büyük Önder Atatürk tarafından dünyada örneği olmayan anlamlı bir gün olarak geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımıza bayram olarak armağan edilmiştir' dedi.
23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurulmasıyla başlatılan milli mücadelenin sonunda büyük zaferler kazanılarak yurdumuzun düşmanlardan temizlendiğini, Türk Milletinin bağımsızlığa ve Cumhuriyete kavuştuğunu ifade eden Akpınar, şunları kaydetti:
'Büyük Atatürk, 'Büyük millet meclisi Türk milletinin yüz yıllardır süren arayışlarının özeti ve onun kendi kendini yönetme bilincinin canlı simgesidir, Türk milleti alın yazısını Büyük Millet Meclisi'nin eline bıraktığı günden başlayarak karanlıkları sıyırıp kaldırmış ve umutları boğan yıkımlardan milletlerin gözlerini kamaştıran güneşlerle zaferler çıkarmıştır' diyerek milli egemenliğe verdiği öneme işaret etmiştir.
Halkın kendi temsilcileriyle yönetildiği ulusal egemenlik anlayışı ile Türkiye Cumhuriyeti devleti bağımsız bir devlet olarak çağdaş dünyadaki yerini almıştır. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilk milli bayramımız olmasının yanında dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olmasıyla da bizleri onurlandırmaktadır. Bu bayram bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği anlamlı bir gün, diğer taraftan yarınların büyükleri, geleceğin güvencesi çocuklar için bir şenliktir.'
'KENDİNİZİ GELİŞTİRİN'
Konuşmasında çocuklara da seslenen Akpınar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Türk Milleti'nin kurtuluşunu hazırlayan kararların alındığı ve Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Sivas'ta kutlamanın ayrı bir onur ve gurur meselesi olduğunu söyledi.
Akpınar, şöyle devam etti: 'Sizlerden en önemli beklentimiz çok çalışarak, çok okuyarak kendinizi her bakımdan geliştirmenizdir.
İnanıyor ve güveniyoruz ki her biriniz temel insani ve ahlaki değerlerle donanmış, araştırmak, sorgulamak, eleştirel düşünme, problem çözme ve karar verme becerileri gelişmiş, hayat boyu öğrenen, insan haklarına saygılı, yeniliğe ve değişime açık bireyler olarak ülkemizi çağdaş uygarlığın üzerine taşıyacaksınız. Yüzünüz her zaman geleceğe, değişime, yeniliğe doğru olsun ama attığınız her adımda bağımsızlık savaşı veren bu toprağın insanlarının bağımsızlıkları için gözlerini hiç kırpmadan ölüme gittiğini ve her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanan bu topraklarda size düşenin ülkemizi güzel ve aydınlık yarınlara taşımak için birlik, barış ve kardeşlik içinde çalışmak olduğunu unutmayınız. 23 Nisan'ın anlamını kavrayarak, size emanet edilen ulusal egemenliğe ve bağımsızlığa büyük bir bilinçle sahip çıkınız.'
Selçuk Ortaokulu Müdürü Ferhat Doğan ise yaptığı konuşmada, 23 Nisan'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin milli egemenliğin millete ait olduğunun tescilinin yıldönümü olduğunu belirterek, 'Aynı zamanda da çocuklarımızın, dünyada yalnız Türk Milleti'nin geleceğinin teminatı olan çocuklarımız için çocuk bayramıdır' dedi.
23 Nisan programı şiirlerin okunmasının ardından oratoryo, koro, halk oyunları ve wushu gösterisiyle sona erdi.
Vali Zübeyir Kemelek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter ve diğer yetkililer, programı hazırlayan öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Törene, Vali Kemelek ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İlter'in yanı sıra Belediye Başkanvekili Orhan Demirok, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Hazar Turan Alim, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Taş, İl Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, diğer yetkililer, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.
23 Nisan kutlamalarına ayrıca Cumhuriyet Üniversitesi'ne yüksek lisans yapmak üzere gelen Kazakistanlı öğrencilerde katıldı. Ellerinde Türk Bayraklarıyla kutlamalara katılan Kazakistanlı öğrenciler programı ilgiyle takip ederek, kayıt altına aldılar.
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!