USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

En kritik düello

En kritik düello

En kritik düello
25-04-2013 10:51
Google News


KAAN KARAGUŞ

Kayserispor deplasmanında alınan 1-1’lik beraberliğin ardından rotayı Cumartesi günü 4 Eylül Stadyumu’nda oynanacak İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasına çeviren Sivasspor’da galibiyet sesleri yankılanıyor.

Bu sezon Avrupa vizesini Ziraat Türkiye Kupası ile almanın hesaplarını yapan kırmızı-beyazlılar, ligde ateş hattından uzaklaşmak adına İstanbul B.B. karşılaşmasını ligin en kritik düellosu olarak görüyor. Takımın dünkü idmanı öncesinde basın mensupları ile bir araya gelen Teknik Direktör Rıza Çalımbay, İstanbul B.B. karşılaşmasının önemine değinerek, kupadaki hedeflerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İlk olarak Kayserispor karşısında alınan 1-1’lik beraberliği değerlendiren Çalımbay; ‘Kayseri maçında gerçekten takımımız maçın başından sonuna kadar iyi bir mücadele ettiler. Maçın ilk 10 dakikasında maçı koparabildiğimiz pozisyonlarda yakaladık. 2. yarı gerçekten 45 dakikada ve hatta 5 dakika daha koyalım 50 dakika süper oynadık. Çok pozisyon yakaladık ancak bu pozisyonların sadece 1 tanesini değerlendirebildik. Oynadığımız Kayseri maçı çok kritik bir maçtı. Ve oradan da istediğimiz şekilde ayrıldık. Biz Kayseri maçına eksik gittik ve maçta güzel oynayan arkadaşlarımız da vardı. Özellikle Ümit çok iyi oynadı. İyi bir şekilde mücadele edip, iyi bir şekilde bitirdik’ dedi.

‘İSTANBUL B.B. FİNAL MAÇI’

Tüm takımların ligde artık son kozlarını oynadığını söyleyen Çalımbay, İstanbul B.B. karşılaşmasının Yiğidolar açısından final niteliği taşıdığını sözlerine ekledi.

Çalımbay; ‘Sezonun artık sonuna doğru geliyoruz. Bu hafta bizim oynayacağımız İstanbul B.B. maçı bizim için çok kritik bir maç. Beklide bizim için ligin en önemli maçı bu maç. Telafisi olmayan bir maç ve bizim bu maçı çok iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor. Bu maçın çok önemli olduğunu herkes biliyor ve herkes bunun bilincinde. Bizim tabii ki en büyük desteğimizde taraftar olacak. Bu maçta bütün taraftarımızı maça bekliyoruz. Tabii ki futbolcularında çok büyük bir desteğe ihtiyacı var. Taraftarların desteğiyle de inşallah bu büyük engeli aşacağız’ dedi.

Son günlerde yaşanan olumsuzları bir kenara bırakıp tam anlamıyla bu maça konsantre olmaları gerektiğini belirten tecrübeli teknik adam; ‘Artık her şey bir yana bu hafta İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı bir yana. Bu haftaki maç sezonun maçı. Bu maç final maçı. Bu haftaki maç telafisi olmayan bir maç. Tüm herkesin bu maçta bütünleşmesi gerekiyor. İnşallah bunu da gerçekleştirip buradan yüzümüzün akıyla çıkacağız’ şeklinde konuştu.

‘KUPADA HEDEF FİNAL OYNAMAK’

Ligin aksine Ziraat Türkiye Kupası’nda başarılı bir performans sergileyerek iyi bir konuma geldiklerini belirten Teknik Direktör Çalımbay, kupada final oynamaya kararlı olduklarını bir kez daha yineledi.

Çalımbay; ‘Biz şuanda kupada çok iyi bir yerdeyiz. Ve önümüzdeki kupa maçında da bizi çok büyük bir mücadele bekliyor biz bunun farkındayız. Bu takım bu sefer hem ligi hem kupayı iyi götürerek iyi bir şeyler yaşadı. Ama tabii ki ligdeki bazı sıkıntılara baktığımızda futbolcuların eksikliği ve bunu her zaman söylüyoruz ama çok büyük hakem hatalarına maruz kalıyoruz. Tabi bizimde hatalarımız oluyor ama her şeye rağmen buralara kadar geldik. Hem ligi hem de kupayı bu sefer çok iyi bir şekilde bitirmek istiyoruz. Bizim bu sene en büyük hedeflerimizden bir tanesi de kupada final oynamak. İnşallah bunu da gerçekleştireceğiz. Ama ne olursa olsun şuanda avantaj bizde. Biz Trabzon maçına çok farklı gideceğiz ve orada bambaşka bir maç oynayacağız. Bizim şuan ligde İstanbul B.B., Galatasaray, Karabük ve Elazığ maçlarını bizim çok iyi şekilde bitirmemiz gerekiyor. Bu işin çok ciddi olduğunun tüm arkadaşlarımız farkında. Ben takımıma yürekten inanıyorum. Ufak tefek sıkıntılarımız oldu. Kadromuz dar olduğu için bu zamana kadar böyle getirdik. Bundan sonrasında hem ligde çok iyi bir yer edinip kupada da final oynamak istiyoruz. Bunu yapacak güçteyiz’ dedi.

ABAY’IN RAPORU

Son olarak Gençlerbirliği karşılaşmasında verdiği yanlış kararlarla kamuoyuna bomba gibi düşen hakem Süleyman Abay’ın Merkez Hakem Kurulu’na sunduğu maç raporuyla ilgili görüşlerini bildiren Çalımbay açıklamalarını şu şekilde noktaladı:

‘Artık hakemlerle ilgili fazla bir şey söylememe gerek yok. Sivasspor takımı Türkiye liglerinin en mağdur edilen, en çok ezilen, en çok hataya maruz kalan takımıdır. Bunları insanın göz ardı etmemesi gerekiyor. Herkes pozisyonu gördü herkes neyin ne olduğunu biliyor ama kimse masaya yumruğunu vurmuyor. Ama bundan sonra söylenecek bir şey yok. Biz hep söylüyor, hep dile getiriyoruz ama olan sadece Sivasspor’a oluyor’

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!