USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Sivas´ın ve Sivaslı´nın Hizmetkârıyım?

?Sivas´ın ve Sivaslı´nın Hizmetkârıyım?

?Sivas´ın ve Sivaslı´nın Hizmetkârıyım?
03-03-2015 00:46
Google News


ERSAN ARSLAN

AK Parti Sivas Milletvekili Aday Adayı Av. Mehmet Sevim, gazetemizi ziyaret etti. Hafta sonu gerçekleştirilen temayül yoklamasına değinen Sevim, Sivas’ın öncelikli gelişme alanları ve projelerine ilişkin de önemli değerlendirmelerde bulundu.

Demir Çelik Fabrikası’nın sürekliliği, tarım ve hayvancılık, 2. OSB ve 2. Üniversite ilgili düşüncelerini paylaşan Sevim, bu projeler başta olmak üzere Sivas’ı geleceğe taşıyacak birçok projenin takipçisi olacağını söyledi.

‘TEŞKİLATLAR BİZİ TANIYOR’

Sivas’ta yaşadığını ve Sivas’ı iyi bildiğini belirten Sevim, teşkilatların da kendisini iyi tanıdığını söyledi.

İl Başkan Yardımcılığı döneminde, bütün ilçeleri sık sık ziyaret ettiğini belirten Sevim, şu ifadeleri kullandı:

‘Aday Adaylığı sürecinde öncelikle ilçe ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Bütün ilçelerimizde teşkilatlarımızla görüşmelerimiz oldu. Bu dönem AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Başkanvekili olarak 10 Şubat’a kadar görevimi devam ettirdim ve aday adaylığı için istifamı verdim. Teşkilatlarla yakın çalışma imkânlarımız oldu. En az gittiğimiz ilçeye 3 kez gitmişimdir. Dolayısıyla kendimizi tanıtma noktasında herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Teşkilatlar bizi tanıyor, destek de verdiler. Dün yapılan temayül yoklamasının ülkemize, şehrimize, partimize, milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Son derece güzel bir atmosferde geçti. Bu şekilde bir temayül yoklamasının yapılmasında İl Başkanlığımızın büyük katkıları oldu. İl Başkanımız Av. Ziya Şahin’e ve yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum. Partimizden aday adayı olan kardeşlerimizi de tebrik ediyorum. Onların da haklarında hayırlısının olmasını temenni ediyorum. Tabi ki, takdir Allah’ın ve değerlendirme genel merkez tarafından yapılacak.

Genel merkezimiz milletvekili aday belirleme usulünü merkez yoklaması olarak belirledi, Yüksek Seçim Kurulu’na bildirdi. Bunu 4 aşamada gerçekleştiriyoruz. Birincisi teşkilat temayülü, ikincisi kamuoyu yoklaması, üçüncüsü aday mülakatı, dördüncüsü de genel merkez araştırması ve değerlendirmesi. Şuanda birinci aşaması bitti. Zaman zaman kamuoyu yoklamaları yapılıyor biliyoruz. 6 Mart’ta da aday adayı mülakatları yapılacak ondan sonra da genel merkez kendi belirlemiş olduğu usul ve yöntemle bir değerlendirme yapacak ve 7 Nisan‘da listesini verecek. 6 Mart’ta Sivas aday adayları mülakatı yapılacak.’

‘SİDEMİR SİVAS İÇİN ÇOK ÖNEMLİ’

Konuşmasında Sivas Demir Çelik (SİDEMİR) Fabrikası’nın durumuna da değinen Sevim, SİDEMİR’in Sivas için çok önemli olduğunu, mutlaka faaliyetini sürdürmesi gerektiğini söyledi.

Sevim; ‘Sivas’ın öncelikli sorunu Demir Çelik işçilerinin mağduriyeti... İnşallah bununla ilgili bir gelişme var. Ön protokol yapıldı, bu protokolle işçilerin maaşlarının nasıl ödeneceği, çalışma koşullarının nasıl belirleneceği, bundan sonraki sürecin nasıl cereyan edeceği hususları kayda alındı. İnşallah bugün taraflar arasında resmi protokol ve toplu iş sözleşmesi yapılacak. Bundan dolayı işçilerimizin mağduriyeti giderilecektir ümidini taşıyorum. Sivas Demir Çelik Fabrikası hem istihdam açısından önemli katkılar sağlıyor 750’ye yakın çalışanı var, diğer taraftan ekonomiye ciddi katkılar sağlıyor. Bu nedenle Sivas Demir Çelik Fabrikası’nın çalışması gerekir, üretimini devam ettirmesi gerekir.’

‘HAYVANCILIK VE TARIM’

Sivas’ın tarım ve hayvancılıkta ön plana çıkması gerektiğini belirten Sevim, bu konuda yapılan güzel çalışmalar olduğunu ancak, yeni projelerle bu gelişmenin hızlandırılması gerektiğini söyledi.

Sivas’ın şeker pancarı ve patates üretiminde ön planda olduğunu belirten Sevim, kente şeker fabrikası kurulmasının çok önemli olduğunu belirtti.

Sevim; ‘Yapmış olduğumuz ilçe ziyaretlerinde gördüğümüz husus şu, Sivas’ın temel dinamiklerinden olan hayvancılık ve tarım… Şuanda 580 bin dekar yer sulanabilir durumda. AK Parti iktidarından önce 200 bin dönüm yer sulanabiliyordu. Bu yapılan çalışmalarla birlikte 580 bin dönüme çıkarıldı. Planlanan, sulanabilir miktar 1 milyon 200 bin dönüme çıkaracak. Dolayısıyla ciddi anlamda sulanabilir bir alan ortaya çıkıyor. Sivas’ın endüstriyel anlamda ekimi yapılan ürünü var; şeker pancarı ve patates. Daha çok şeker pancarı üretiliyor. Bu durum ileride çok büyük miktarda şeker pancarı üretimi yapılacağı anlamına geliyor. Üretici yeniden şeker pancarı konusunda bir çalışmanın yapılmasını istiyor. Bununla ilgili de artık, bu üretim düzeyinden sonra şeker pancarı hususunun tekrar Sivas’ın ve Sivaslı’nın gündemine gelmesi gerekir.  1978’li yıllarda şeker fabrikasının temeli atılmıştı ancak maalesef devamı gelmedi. Ama şuanda şeker pancarı üretimi yapan üreticilerimiz, Gemerek-Şarkışla’da Kayseri Şeker Fabrikası’na, Yıldızeli merkez Turhal Şeker Fabrikası’na, Divriği, Gürün, Kangal, Ulaş Malatya Şeker Fabrikası’na, Koyulhisar, Akıncılar, Gölova, İmranlı’nın şeker pancarı da Erzincan’a gidiyor.

Dolayısıyla merkezde yapılacak bir şeker fabrikası, hem üreticinin daha rahat ulaştırmasını sağlayacak, taşımadan kaynaklı bir gider ortadan kalkacak. Diğer taraftan şeker fabrikasının yapımı ile birlikte yem üretimi ağırlık kazanacak. Şuanda hayvancılıkta kullanılan yem Malatya’da 40 kuruş, Ulaş bunu tedarik ederken 90 kuruşa çıkıyor. Yani orada ciddi anlamda bir maliyet geliyor. Bu anlamda maliyet azalacağı için Sivas hayvancılığına olumlu katkılar sunacaktır. Sivas’ta, ciddi anlamda ulusal ve uluslar arası ölçekte rekabet edecek düzeyde bir sermaye temerküzümüz maalesef yok. Dolayısıyla hayvancılık ve tarımı yeniden güçlendirmek zorundayız.’

2. OSB VE 2. ÜNİVERSİTE…

Sivas’ın gündeminde olan 2. Üniversite ve 2. İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projelerinin de büyük önem taşıdığını belirten Sevim, bu projelerin de biran önce hayata geçirilmesi gerektiğini, kaydetti.

Sevim; ‘2. İhtisas Organize Sanayi’nin yapılması proje aşamasında. Bunun da Sivas’a büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum. Burada, demiryolları etkin rol oynayacak. Ulaşım yapan vagonların üretilmesi, hem demiryollu hatları ile ilgili üretim yapacak özel sektörün güçlendirilmesi gerekiyor. Bu anlakta TÜDEMSAŞ’ın büyük önemi var. TÜDEMSAŞ böyle bir üretime lokomotiflik yapabilir. Bu tarz bir üretim Sivas’ta ulusal ve uluslar arası ölçekte rekabet gücü yüksek yeni bir sektörün doğmasına vesile olacaktır.

Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun 5. İl Kongremizde müjdesini verdiği Kızılırmak projesi son derece önemli. Bir şehir projesi olarak ortaya çıktı. Zaten milletvekillerinin bireysel anlamda bir proje ortaya koymasından ziyade şehirlerin proje üretmesi önemli… Çünkü Sivas’ta yaşıyorum ben de. Aşağı yukarı, Sivas ile ilgili şehrin genel görünümü ve yaşam standartlarının yükseltilmesine dönük projeler belirli. Bütün siyasi partilerin 30 Mart seçimlerinde Eski Sanayi ile ilgili Buğday Pazarı, Hal ile ilgili projeleri vardı. Kızılırmak ile ilgili proje aşağı yukarı bütün adaylar tarafından kabul görmüştü.

Diğer taraftan 2. Üniversitenin yapılması müjdesi verilmişti. Bu da çok önemli… Çünkü Sivas, tarihinde Selçuklu’ya başkentlik yapmış, ilim, kültür şehri. O dönemde Çifte Minareli Medrese, Gök Medrese, Buruciye Şifahiye Medreselerinde bugünkü üniversite düzeyinde eğitim yapılmış. Bundan sonraki süreçte de Sivas inşallah bunu koruyacak. 2. Üniversite, özellikle demiryolu ve onun geliştirilmesine dönük bir teknik üniversite niteliğine kavuşması durumunda Sivas ayrıcalıklı bir yer edinecektir. Markalaşmasına da bu proje katkı sunacaktır. Bunun yanı sıra, Gemerek Barajı çok önemli, bu barajımızın biran önce hayta geçirilmesi gerekiyor.

Yine, kuzey-güney bağlantısını sağlayacak olan karayolu ağının biran önce hayata geçmesi çok önemli. Geminbeli’nde tünel açma çalışmaları devam ediyor. İleri bir aşamaya geldi. Onun dışında Fatsa-Seyfebeli arasında bir yol düşünülmüştü. İnşallah bunlar hem Sivas’ta üretilen ürünlerin limanlara rahat ulaşımını sağlayacak hem de maliyetleri düşürecek projeler. Bunlar önemli. Diğer taraftan planlanan ve programa alınmış projelerin takibinin yapılmasını önemsiyorum.’

‘SİVAS CUMHURİYETİ KURAN

İRADEYE SAHİP BİR İL’

Sivas’ın, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile ön plana çıkan, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı önemli bir şehir olduğunu belirten Sevim, Sivaslı’nın ortaya koyduğu iradenin bu anlamda çok önemli olduğunu söyledi. Sivaslı’nın iradesi yeni Türkiye yolunda da ortaya koyduğunu belirten Sevim, ‘21. yüzyıl Türkiye açısından, dolaylı olarak da Sivas açısından iyi olacaktır diye düşünüyorum.’ Dedi.

Sevim, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

‘Her şeyden önemlisi de Sivas, Cumhuriyeti kuran iradeye sahip. Bu da son derece önemli… Osmanlı’nın son döneminde bütün illerde Ahilik teşkilatı kaldırılıyor, sadece Sivas ve Ankara’da ahilik teşkilatı hayatiyetini devam ettiriyor. O sivilizasyon dolayı da Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Kongre’nin Sivas’ta yapılması mümkün oluyor. Gerek Cumhuriyetin gerekse bağımsız bir devletin kurulmasına Sivas beşiklik ediyor. Yani bu iradeyi ortaya koyan Sivas ve Sivaslılardır. İnşallah bu irade önümüzdeki süreçte de devam edecektir. Tabi hükümetimizin projeleri önemli… Şuanda Türkiye’nin yıllardır gelişmesine ekonomik anlamda kalkınmasına engel teşkil eden iki ayrı sorun ki; bunun başında terör sorunu ve onunla bağlantılı Kürt ve Güneydoğu sorunu geliyor. Bununla ilgili başlatılan çözüm sürecini önemsiyorum. Yine milli birlik ve kardeşlik projelerini önemsiyorum. Bunlar başarılı olduğu takdirde inşallah Türkiye önüne daha istikrarlı, daha güvenli, daha kararlı bir şekilde bakacaktır. 21. yüzyıl Türkiye açısından, dolaylı olarak da Sivas açısından iyi olacaktır diye düşünüyorum.

Sivas’ın ve Sivaslının hizmetkârıyım.  Sivas, her şeyin en iyisini hak ediyor. Kentimizin, kalkınması ve gelişmesi için var gücümle çalışacağım’ dedi.

Sevim ile bir süre sohbet eden Gazetemiz imtiyaz sahibi Muhittin Karahan ise çalışmalarında başarılar diledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!