USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Türkiye´nin ve Sivas´ın Chp İktidarına İhtiyacı Var?

?Türkiye´nin ve Sivas´ın Chp İktidarına İhtiyacı Var?

?Türkiye´nin ve Sivas´ın Chp İktidarına İhtiyacı Var?
03-04-2015 16:54
Google News


CHP 1. Sıra Milletvekili Adayı Ali Akyıldız; ‘12 yılı aşkın bir zamandır mevcut iktidar Sivas’tan çok ciddi destekler aldı. Sivas her anlamda mevcut iktidarı destekledi ama bu desteğinin karşılığını görmedi. Maalesef mevcut iktidarın farklı illerdeki desteğini Sivas olarak biz göremedik. Onun için bütün Türkiye’de olduğu gibi Sivas’ta da 7 Haziran seçimlerinde kan değişimi yaşanacağını düşünüyorum. CHP olarak Sivas’ta bizim hedefimiz 5 ama bu dönem hiç olmaz ise en kötü 3 milletvekilini çıkaracağımızı düşünüyorum.’ Dedi.

ERSAN ARSLAN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’de gerçekleştirilen ön seçimde 5 kişilik milletvekili aday listesinde birinci sırada yer alan eski Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ali Akyıldız, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin ve Sivas’ın CHP iktidarına ihtiyacının olduğunu belirten Akyıldız; ‘İnşallah iktidar olacağız bu dönem ve iktidar olduğumuz zaman ilk yapacağımız şey Sivas’taki göçü tersine çevirmek olmalıdır.’ Dedi.

Ön seçimde partililerin kendisine gösterdiği teveccühe teşekkür eden Akyıldız, bu sorumluluğun ve değerin farkında olduğunu belirterek, ‘İnşallah ben bu ilgiye, desteğe layık olarak bir milletvekilliği yapacağımı düşünüyorum.’ İfadelerini kullandı.

‘ÜYELERİMİZ LİSTEYİ

KENDİSİ BELİRLEDİ’

CHP ile Türkiye’de demokrasi şöleni yaşandığını belirten Akyıldız, halkın kendi milletvekili listesini kendisinin belirlediğini söyledi.

Sivas’ta 8 bin 880 üyenin 6 bininin sandığa gittiğini ve bunun çok ciddi bir rakam olduğunu belirten Akyıldız; ‘29 Mart’ta biz CHP olarak bütün Türkiye’de olduğu gibi Sivas’ta da demokrasi şöleni yaşadık, yaşattık. Yıllardır toplumun özlemle beklediği bir tabloydu bu. Toplumumuz hep; ‘halk kendi milletvekilini kendi seçsin, halk kendi milletvekili listesini kendisi belirlesin’ diyor. Biz de CHP olarak bu sese, bu talebe cevap verdik diye düşünüyorum. Çünkü Sivas’ta CHP’ye kayıtlı bütün üyelerimiz sandığa gelerek oylarını verdiler ve milletvekili listesini, sırasını kendileri belirlediler.

Başka partilerde temayül yoklamaları yapılıyor. Tabi temayül yoklamalarından çıkan sonuçlara çok da itibar edilmediğini geçmiş dönemlerde gördük, yaşadık. Bizim ki resmi, hâkim huzurunda bir seçim olduğu için akşam saat:17.00’da çıkan sonuç ne ise aynı şekilde listeler belirleniyor.  Bu dönemde de CHP’nin Sivas’taki 8 bin 880 üyesinin 6 bini sandığa geldi. Bu ciddi bir rakam... Buradaki en büyük sorumluluk aslında ön seçimden sonra başladı diye düşünüyorum. Çünkü Sivas’ta sandığa giden her iki üyeden birisi ‘Ali Akyıldız’ demiş. Bunun ağırlığı ve sorumluluğu çok ciddi. İnşallah ben bu ilgiye, desteğe layık olarak bir milletvekilliği yapacağımı düşünüyorum. Yapmakta zorundayız.  Çok ciddi bir destek bu çünkü…’

‘SİVAS VERDİĞİ DESTEĞİN

KARŞILIĞINI GÖREMEDİ’

Türkiye’nin ve Sivas’ın CHP iktidarına ihtiyacının olduğunu söyleyen Akyıldız, Sivas’ın her seferinde mevcut iktidara büyük destek verdiğini ancak verdiği desteğin karşılığını alamadığını savundu.

Akyıldız, Sivas’ın sorunları, yapılabilecek çalışmalar ve hedefleri ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

‘Artık ülkemizin, Sivas’ımızın CHP iktidarına ihtiyacı var. Çünkü 12 yılı aşkın bir zamandır mevcut iktidar Sivas’tan çok ciddi destekler aldı. Sivas her anlamda mevcut iktidarı destekledi ama bu desteğinin karşılığını görmedi. Maalesef mevcut iktidarın farklı illerdeki desteğini Sivas olarak biz göremedik. Onun için bütün Türkiye’de olduğu gibi Sivas’ta da 7 Haziran seçimlerinde kan değişimi yaşanacağını düşünüyorum. CHP olarak Sivas’ta bizim hedefimiz 5 ama bu dönem hiç olmaz ise en kötü 3 milletvekilini çıkaracağımızı düşünüyorum.

Köylere gidiyoruz, yol sıkıntısı çok büyük. Köylerimiz boşalmış durumda. Ben ziraatçıyım, tarımın içerisinden gelen bir insanım. Tarım tamamen Sivas’ta bitmiş durumda. Çiftçilerimiz bir torba gübrenin, yemin ya da bir litre mazotun hesabını yaparken terliyor artık. Artık tarım tamamen bitme noktasına gelmiş, bitmiş Sivas’ta. Sivas tarım kenti, sanayileşemedik. Sanayi noktasında hala çok ciddi sıkıntılarımız var. Küçük çaplı işletmelerimiz var. Bu anlamda birkaç tane göğsümüzü kabartan sadece Sivas-Türkiye değil, yurt dışına da ihracat yapan firmalarımız var. Tabi bunların sayısının çoğalmasını cani gönülden arzu ediyoruz ama bunun dışında baktığımız zaman sanayileşmiş bir Sivas göremiyoruz. Tarımı, sanayisi bitmiş, adeta emekli kentine dönmüş bir Sivas’tan bahsediyoruz. İnsanlarımızın işini aşını, burada temin ettiğimiz noktada elbette göç olmayacaktır.

İnşallah iktidar olacağız bu dönem ve iktidar olduğumuz zaman ilk yapacağımız şey Sivas’taki göçü tersine çevirmek olmalıdır. Burada insanlarımıza iş imkânları, olanakları sağlamak zorundayız. Tarımsal alanda, mutlaka teşvik programları içerisinde Sivas’ın ciddi anlamda teşvik görmesi gerekiyor. Çevremizdeki illere bakalım; bizden çok daha gelişmiş illerde tarımsal anlamda teşvikler var ama maalesef Sivas’ta mevcut iktidarın tarımsal alanda teşvik ve desteğini göremiyoruz. Sivas sanki ya cezalandırılıyor ya da üvey evlat muamelesi görüyor. Bu kadar destek vermiş olmasına rağmen iktidara, biz tarımsal anlamda tamamen yalnız bırakıldık.

Sivas’ın bana göre en önemli hamlelerinden biri üniversite kenti olmak yolunda ilerlemektir. Ben daha önce bir vakıfta 4,5 yıl başkanlık yaptım. Bu süre içerisinde STK’larımızla birlikte bir çalışma başlatmıştık. Çalışmamızı da daha sonra sonuç olarak dosya halinde Sayın Başbakana sunduk. Çalışmamız şuydu; Sivas’a ikinci bir devlet üniversitesi kurulmalı, eğer ikinci bir devlet üniversitesi kurulamıyor ise vakıf üniversitelerinin ya da özel üniversitelerin önünün açılması gerekiyor. Bu anlamda yaptığımız çalışmayı Başbakana arz etmiştik. Olurda Sivaslı dostlarımız lütfeder, bize destek verirlerse, milletvekili olursam bunun takipçisi olacağız. Çünkü Sivas’ın üniversite kenti olmak yolunda ciddi şekilde desteklenmesi gerekiyor.

Turizm anlamında Sivas’ın potansiyeli çok büyük ama bu anlamda da Sivas’ın çok fazlar destek gördüğünü düşünmüyorum. Keza maden şehriyiz, bir sürü madenlerimiz var ama bu madenlerimizin de rantabl şekilde işletildiğini düşünmüyorum. Sorunlarımız, sıkıntılarımız çok. Bunların çözümü noktasında acil bir şekilde hem ilimizin hem de ülkemizin CHP iktidarına ihtiyacı var.’

‘MEVCUT İKTİDAR, ÜLKENİN

DİNAMİKLERİ İLE OYNUYOR’

AK Parti iktidarının ülkenin temel dinamikleri ile oynadığını ülkedeki iç barışın bozulmaya başladığını savunan Akyıldız, bölge ülkelerinde yaşananları örnek göstererek, ‘biz diğer ülkelere benzemeyiz, çok daha farklı konuma geliriz.’ Dedi.

Sivas’ın, bu noktada çok acılar çektiğinin altını çizen Akyıldız, şu ifadeleri kullandı:

‘Ben hep üzerinde durdum, durmaya da devam edeceğim. Bir ülkenin ekonomisi düzelebilir, öyle ya da böyle bir şekilde çözüm bulunabilir. Ama eğer bir ülkenin iç barışı bozulursa bunu düzeltmek çok zordur, mümkün olmayabilir. Şuanda mevcut iktidar ülkenin dinamikleri ile oynuyor. Çevremizdeki ülkeleri görüyoruz. Adeta yangın yerine dönmüş durumda, kardeş kardeşi boğazlıyor, ölen de öldürülen de ‘Allahu Ekber’ diyor. Böyle zor bir coğrafyada eğer ülkemizin iç barışı ile oynanırsa, o dinamikler yanlış bir şekilde yönlendirilirse maalesef öyle bir noktaya getirilirsek biz diğer ülkelere benzemeyiz, çok daha farklı konuma geliriz. O yüzden bu konuda bütün siyasi partilerin hassasiyet göstererek barışın, sevginin, dostluğun ülkemizde yaşaması ve yaşatılması adına ellerini değil, gövdelerini taşın altına koymaları gerekiyor.

Ben vakıf başkanlığı yaparken STK’larla bu tür çalışmaları çok yaptık. İyi ki de yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Eğer yine, Sivaslı dostlarımız lütfeder, bizi milletvekili olarak seçerlerse özellikle altını çiziyorum, bu konuda da ciddi şekilde desteklenmesi gerekiyor Sivas’ın. Bütün şehirlerin, ülkenin buna ihtiyacı var ama Sivas olarak bizim çok daha fazla ihtiyacımız var. Çünkü biz çok bedeller ödedik Sivas olarak, çok acılar çektik. Biz, sevginin, kültürün, dostluğun, kardeşliğin başkentiyiz diye övünüyoruz ama maalesef en çok acıları Sivas olarak biz yaşıyoruz, en çok bedelleri Sivas olarak biz ödüyoruz.’

‘TÜRKİYE’NİN VE SİVAS’IN

CHP İKTİDARINA İHTİYACI VAR’

Sivas’ın CHP iktidarı döneminden ve Demokrat Parti ile başlayan süreçten sonraki dönemde kendi kaderine terk edildiğini savunan Akyıldız, CHP’nin yapmış olduğu hizmetlerin birilerine peşkeş çekildiğini ileri sürdü.

Türkiye ve Sivas’ın CHP iktidarına ihtiyacının olduğunu yineleyen Akyıldız, sözlerini şu şekilde noktaladı:

‘Cumhuriyetin kuruluşunun ve kurtuluşun başkenti olan bir Sivas ama maalesef ‘Cumhuriyet Şehri’ diye adlandırılan Sivas’ın belirli bir dönemden sonra, CHP’nin iktidarından sonra, Demokrat Parti ile başlayan süreçten sonraki döneme baktığımız zaman cezalandırıldığını görüyoruz. CHP’nin yapmış olduğu hizmetlerin haraç mezat birilerine peşkeş çekildiğini görüyoruz. Bırakın yatırım yapmayı, hizmet getirmeyi, mevcut yapılan yatırımların da birilerine peşkeş çekilerek Sivas’ın kendi kaderine terk edildiğini görüyoruz. Bu nedenle çok acilen hem Türkiye’nin hem de Sivas’ın CHP iktidarına ihtiyacı var. Ben çok umutluyum, bu dönem Sivas’ta da, Türkiye’de de CHP, ciddi anlamda bir başarı yakalayacak ve Sivaslılar olarak biz de bu başarıdan payımızı alacağız diye düşünüyorum.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!