USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türk Ocakları Bölge Toplantısı Sivas´ta Yapıldı

Türk Ocakları Bölge Toplantısı Sivas´ta Yapıldı

Türk Ocakları Bölge Toplantısı Sivas´ta Yapıldı
13-04-2015 20:56
Google News


Türk Ocakları Bölge Toplantısı ilimizde yapıldı. 8 Şube’nin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Genel Başkan Mehmet Öz, ‘Türkiye çok sancısı bir süreçten geçiyor. Bu sancılı süreç içerisinde önümüzde seçimler var. Bu seçim sürecinde bir takım provakatif eylemlerin olma ihtimalinin ne kadar yüksek olduğunu dün yaşanan hadisede hepimiz gördük. Milletimizin geleceği, devletimizin geleceği için birlik ve beraberlik içinde bu süreci geçirmemiz gerekiyor’ dedi.

HAYRULLAH AĞKAŞ

Türk Ocakları Bölge toplantısı Sivas’ta gerçekleştirildi. Türk Ocakları Genel Başkanı Mehmet Öz’ün de katıldığı bölge toplantısına Sivas ile birlikte 8 şube başkanlığı katıldı. Toplantıda son 1 yıl içerisinde yapılan faaliyetlerle ilgili fikir alış verişinde bulunuldu.

Bölge toplantısını gerçekleştiren heyet sonrasında ise akşam yemeğinde bir araya geldi. Yemek sonrasında açıklamalarda bulunan Türk Ocakları Genel Başkanı Mehmet Öz, ‘Bu güzel ilimizde, Sivas’ımızda Türk Ocakları Bölge Toplantısını yaptık’ dedi.

8 şube ile bir araya geldiklerini belirten Öz, ‘1 yıl içerisinde Türk Ocakları Genel Merkezi ve Türk Ocakları Şubeleri olarak neleri gerçekleştirdik. Bunun üzerinde fikir alış verişlerinde bulunduk. Ayrıca Ocak’ta özellikle Ortadoğu’da cereyan etmekte olan savaş konusunda bir konferans verdim. Ben ve Genel Merkezdeki arkadaşlarımız olarak bu toplantıdan çok istifade ettik. Çok verimli bir toplantı oldu’ ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE SANCILI

SÜREÇTEN GEÇİYOR

Türkiye’nin çok sancılı bir süreçten geçtiğini belirten Genel Başkan Mehmet Öz, ‘Bu sancılı süreç içerisinde önümüzde seçimler var. 2 aydan az bir zaman kaldı. Bu seçim sürecinde bir takım provakatif eylemlerin olma ihtimalinin ne kadar yüksek olduğunu dün yaşanan hadisede hepimiz gördük’ dedi.

Öz şunları kaydetti:

‘Milletimizin geleceği, devletimizin geleceği için birlik ve beraberlik içinde bu süreci geçirmemiz gerekiyor. Biz Türk Milliyetçileri olarak, Türk Ocakları olarak sağduyuyla bu süreci atlatmamız için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Devletimizin yöneticilerinin de özellikle bu etnik fitneyi körükleyen çevrelerin hareketlerine karşı daha dikkatli olmaları lazım. Gerekli tedbirlerin alınması lazım. Türkiye’yi Ortadoğu’daki bu ateş sarmalının içerisine çekmek isteyen çevrelerin kışkırtmalarına karşın içeride bizim birlik olmamız lazım. Etnik köken, mezhebi köken ayırt etmeksizin bütün yurttaşlarımıza sahip çıkmamız lazım.’

‘ÖNCE KENDİ İÇİMİZDE

BİRLİK OLACAĞIZ’

Konuşmasında sık sık birlik ve beraberlik vurgusu yapan Türk Ocakları Genel Başkanı Mehmet Öz, şöyle devam etti:

‘Türk Ocakları böyle bir birlik dilini, böyle bir gönül dilini yeniden bütün Türkiye’de, bütün İslam âleminde ortaya koymak için böyle bir gayret içinde… Biz kendimizi çevremizden ve insanlıktan soyutlayarak bir şey yapamayız. Onun için geçmişimizden getirdiğimiz o büyük ideali Nizamı Âlem Türk cihan hâkimiyeti anlayışını yeni asra, yeni asrın imkânları, yeni asrın dili, yeni asrın araçlarıyla yeniden sunmamız lazım diyoruz. Türk Ocaklarının 21. Asırdaki kızıl elması budur.

Türk tarihinde bir kızıl elma var. Bizim kızıl elmamız bu. Kendi medeniyetimizi yeniden asrın idealine söyletmek. Bunu içeriden başlatacağız. Önce kendi içimizde birlik olacağız. İçimize sokulan fitneleri bertaraf edeceğiz. Kardeşliğimizi bozan girişimlere dur diyeceğiz. Alevi’si, Sünni’si, etnik köken ayrımı yapmadan, mezhebi köken ayrımı yapmadan bütün yurttaşlarımızı kucaklayacağız.

Bu toplantılarda hep şunu dile getirdik. Şubelerimiz bu manada güzel faaliyetler yapıyor. Ortadoğu’da Araplar ve Suriye’de Türkmen kardeşlerimizin dertlerine çare olmaya çalışıyoruz Genel merkez ve şubelerimiz olarak. Bu konudaki faaliyetlere en fazla destek veren Sivil Toplum Kuruluşlarından bir tanesiyiz. Biz 103 yıl önce Türk Milletini o zamanki içine düştüğü durumdan kurtarmak için kurulan bir ocak olarak, bugün de Bayrağa, milli değerlere ve Türk İslam âleminin geleceğine sahip çıkmakla mükellef bir kuruluşuz. İnşallah bu kutlu yolda hepimiz çalışmalarımızı en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.’

İlimizde yapılan Bölge toplantısına Türk Ocakları Genel Başkanı Mehmet Öz, Sivas Türk Ocakları Şube Başkanı Mutlu Kurt, Başkan Yardımcısı Muzaffer Karadağ, Nevşehir Türk Ocakları Şube Başkanı Mesut Erdoğan, Kayseri Türk Ocakları Şube Başkanı Mustafa Ünal, Kırşehir Türk Ocakları Şube Başkanı Süleyman Doğan, Amasya Türk Ocakları Şube Başkanı Ahmet Zeytünlü, Yozgat Türk Ocakları Şube Başkanı Nefise Yüksel, Tokat Türk Ocakları Şube Başkanı Yunus Emre Tekinsoy, Turhal Türk Ocakları Şube Başkanı Alparslan Çelik ve Türk Ocakları Genel Merkez yöneticileri katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!