USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SİVAS´IN GÖZÜ KULAĞI DAVUTOĞLU´NDA

SİVAS´IN GÖZÜ KULAĞI DAVUTOĞLU´NDA

SİVAS´IN GÖZÜ KULAĞI DAVUTOĞLU´NDA
25-04-2015 00:41
Google News


Başbakan Davutoğlu’nun kendisine sunulan ve daha önce sözünü verdiği 2. Devlet Üniversitesi, 2. OSB, Kızılırmak Projesi ve TOBB ETÜ başta olmak üzere bir çok talep ve proje ile ilgili yeni müjdeler vermesi bekleniyor.

ERSAN ARSLAN

Sivas’ta Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) öncülüğünde 37 Sivil Toplum Kuruluşu'nun (STK) biraya gelerek oluşturduğu Başkanlar Kurulu, kısa süre önce kente gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sunulan Sivas ile ilgili proje ve taleplerin en kısa sürede hayata geçirilmesini bekliyor.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Sivas’ta gerçekleştireceği mitingin kent için çok önemli olduğunu söyledi. Başbakan Davutoğlu’nun kendisine sunulan Sivas ile ilgili tüm projelere olumlu baktığını belirten Başkan Aydın, sözü alınan projelerle ilgili de umut verdi. Aydın,  ‘İnanıyorum ki Sayın Başbakanımız bu gelişinde bu müjde ile ilgili kat edilen aşama hakkında bilgi verecektir’ dedi.

Sivas TSO Başkanı Osman Yıldırım ve Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal ise 2. Devlet Üniversitesi, TOBB ETÜ, 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Kızılırmak Projesi ve Hızlı Tren Projesinin 2017 yılında hayata geçirilmesi konusunda Başbakan Davutoğlu’nun söz verdiğini ve bu sözlerin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesini beklediklerini söyledi.

 ‘BAŞBAKANIMIZ

TÜM PROJELERİMİZE

OLUMLU YAKLAŞIYOR’

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Sivas ziyareti ile ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Davutoğlu’nun Sivas adına talep edilen projelerle ilgili son gelişmeleri Sivaslılarla paylaşacağını söyledi. Başbakan Davutoğlu’nun kendisine sunulan Sivas ile ilgili tüm projelere olumlu yaklaştığını ve en önemli projelerle ilgili söz verdiğini belirten Aydın, bunun dışındaki birçok proje için de destek aldıklarını söyledi.

Başkan Aydın; ‘Sayın Başbakanımız kongre için geldiğinde Sivas’ın taleplerini içeren çok önemli projelerin hemen hemen tamamına olumlu baktı ve bunu kamuoyu ile paylaştı. Neydi bunlar? Birincisi 2. Devlet üniversitesi talebimiz vardı. Sivas’ın tamamının ortak talebiydi ve bu taleple ilgili Sayın Başbakanımız Sivas’a müjdeyi verdi. İnanıyorum ki bu gelişinde bu müjde ile ilgili kat edilen aşama hakkında bilgi verecektir. Biz onu bekliyoruz kendisinden. Aynı şekilde Kızılırmak Projesi ile ilgili müjde vermişti. Bir diğer önemli müjdesi de 2. OSB ki, Sivas için bu çok önemli bir proje. Ayrıca, hayvancılıkla ilgili Sivas’ın teşvik kapsamına alınması vardı. Bunların dışında belki hepsini kamuoyu ile paylaşmadı ama biz, görüşmelerimizde Sivas ile ilgili önemli projeleri de kendilerine arz etmiştik ve her projemize de olumlu yaklaştığını biliyoruz. İşte, Sıcak Çermik-Yıldız Dağı yol bağlantısı, Kuzey Çevre Yolu’nun karayolları ağına alınması gibi birçok projeye Sayın Başbakanımız destek vereceklerini ifade ettiler. Bunlarla ilgili gelişmeleri de Sivas mitinginde bizlerle paylaşacaktır. Daha farklı gelişmeleri bize aktaracağına inanıyorum.’ İfadelerini kullandı.

‘EN İYİ ŞEKİLDE

AĞIRLAMALIYIZ’

Başbakan Davutoğlu’nun Sivas mitinginin siyasi olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirten Başkan Aydın, ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanını en iyi şekilde ağırlamalıyız’ dedi.

Bunun Sivas’a pozitif olarak yansıyacağını belirten Aydın, şu şekilde konuştu:

‘Başbakanımızın Sivas’ta en iyi şekilde ağırlanacağını, ağırlanması gerektiğine inanıyorum. Bunu bir siyasi miting gibi görmemek lazım... Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanını Sivas’ta misafir ediyoruz. Bu algıyla olayı yorumlamak lazım... Marifet iltifata tabidir. Biz Sayın Başbakanımızı burada ne kadar mutlu edersek, inanıyorum ki bu Sivas’a da bir şekilde pozitif olarak yansıyacaktır. Öyle olmasını canı gönülden diliyorum.’

‘BAŞKA MÜJDELER DE

BEKLİYORUZ’

Başbakan Davutoğlu’nun Sivas ziyaretlerinin ve bugün gerçekleştireceği mitingin Sivas için çok önemli olduğunu belirten STSO Başkanı Osman Yıldırım, talep edilen ve sözü alınan projelerin yanı sıra yeni müjdeler beklediklerini de söyledi.

Yıldırım; ‘Sayın Başbakanımızın önceki Sivas ziyaretinde kendisine Başkanlar Kurulu olarak şehrimizle ilgili ilettiğimiz maddelerin somut olarak gerçekleşmesini talep ediyoruz. 2. Devlet Üniversitesi, TOBB ETÜ, 2. Organize Sanayi Bölgesi, Kızılırmak Projesi bunların başında geliyor. Sayın Başbakanımız kısa süre önce Sivas’a geldiğinde bu taleplerimizle ilgili söz vermişti. Başbakanımız halkla buluşmasında bunları tekrar edecektir. Biz bu projelerin biran önce hayta geçirilmesini istiyoruz.  Sayın Başbakanımızdan inşallah Sivas adına başka müjdeler de bekliyoruz’ ifadelerini kullandı.

‘2. DEVLET ÜNİVERSİTESİ

SİVAS İÇİN ÇOK ÖNEMLİ’

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal’da Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Sivas adına talep edilen projelerin yanı sıra yeni müjdeler vermesini beklediklerini söyledi. Sivas için talep edilen projelerden en önemlisinin 2. Devlet Üniversitesi olduğunu belirten Köksal, bu projenin en kısa sürede hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Köksal; ‘Allah izin verirse Başbakanımız Sivas’ta olacaklar. Biz daha önce, Ticaret Odası Başkanlığı’nda Başkanlar Kurulu Toplantımızda Sivas’ın ortak sorunlarını belirlemiş, bunu bir dosya haline getirmiştik. Biz bu dosyayı sayın başbakanımıza sunduk. Kendisi bunun bir iki maddesini onayladı. Başbakanımızda bu taleplerimiz mevcut. Bu ziyaretinde de yine yeni müjdeler bekliyoruz. Bunların içerisinde en önemli olan şeyler, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ki, biz zaten 2014 yılı Şubat ayında bu projeyi sunmuş, aynı zamanda YÖK’e de vermiştik. Tabi bununla birlikte Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Eğitim Teknik Üniversitesi (ETÜ) Üniversitesi var. Kızılırmak Projesi büyük bir proje. Devlet desteği olmadan belediyemizin imkânları bunu hayata geçirmeye yetmez. Sayın Ulaştırma Bakanımıza heyet olarak gittiğimizde kendisi 2018’de kesin olarak hızlı trenin Sivas’a gireceğini söylemişti. İnşallah Sayın Başbakanımız da destek verir ve bu müjdeyi bize verir. Ayrıca Sivas-Ordu yolu önemli… Bu isteklerimizle birlikte Sayın Başbakanımızın Sivas halkına müjdeler vermesini bekliyoruz. 2. Üniversite bizim için çok önemli. Çünkü Sivas’ta ağır sanayi gelişmiyor. 2. Devlet üniversitesi bu noktada büyük bir şans. Bugün üniversitemizde 45-50 bin öğrencimiz var. Mutlaka 2. Devlet üniversitemiz ve onun yanında TOBB ETÜ’nün faaliyete geçmesi Sivas’ı ve Sivaslıyı sevindirecektir. Buna çok fazla ihtiyacımız var. Bu üniversite kurulduğu zaman mutlaka ilçelerimizde de yüksekokullar kurulacaktır.  Bu ilçelerimizin gelişimine de katkı sağlayacaktır. Üniversitenin maddi manevi büyük katkıları var.’

‘ESNAF VE SANATKÂRIMIZIN

SIKINTILARI DA VAR’

Esnaf ve sanatkârların çözüm bekleyen sorunlarına da değinen Birlik Başkanı Köksal, bu sorunlardan bazılarının çözüme kavuştuğunu bazılarının ise kısmen çözüldüğünü belirtti.

Köksal; ‘Esnaf ve sanatkârın sorunları var. Tabi biz bunları ilettik. Hükümetimizin haberi var. Bağ-Kur Emeklilerinin sosyal güvenlik pirimi adı altında yüzde 15 kesiliyordu, bunu yüzde 10’a düşürdüler. Halledildi ama biz yüzde 10 değil de tamamen kalkmasını istiyoruz. Bununla beraber Bağ-Kur emeklilerinin maaşı gerçekten çok düşük. Bunların düzeltilmesi gerekiyor. Tabi hükümetin yapmış olduğu bazı iyileştirmeleri de göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Kooperatif kredilerinin faizlerinin düşürülmesi, ayrıca limitlerin artırılması bizleri sevindirmiştir. Başbakanımıza hoş geldin diyor, seçimlerin ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum.’ İfadelerini kullandı.

7 PROJE İÇİN

DESTEK İSTENMİŞTİ

Sivas’ta, ortak talep olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, şu projeler sunulmuştu:

1-            2. Devlet Üniversitesi olarak 4 Eylül Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin kurulması

2-            Kızılırmak Sahil Projesi’nin hayata geçirilmesi

3-            Eski Stadyum Yerinin Sivas Belediyesi’ne devredilmesi

4-            Demiryolu İhtisas 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin Kurulması

5-            Lojistik Köy Projesi’nin yatırımına 2015 yılında Başlanılması

6-            Sivas’ta Açılacak TOBB ETÜ Fakültelerine YÖK’ün onay vermesi

7-            Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin 2017 Yılında Hizmete Açılması

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!