USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kayalı; ?Kaldırımlar Yayalarımıza Aittir?

Kayalı; ?Kaldırımlar Yayalarımıza Aittir?

Kayalı; ?Kaldırımlar Yayalarımıza Aittir?
18-06-2015 09:34
Google News


ERSAN ARSLAN

Sivas Belediyesi Zabıta Müdürü Zekeriya Kayalı, Ramazan ayına girilmesi ile birlikte esnafları kaldırım işgali konusunda uyardı. Daha düzenli ve yaşanabilir bir Sivas için herkesin üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini belirten Kayalı, esnafların müşterilerinin huzur ve rahatı için, yaya kaldırımlarına ürün koymaması gerektiğini söyledi.

Yaya kaldırımları üzerine konulan ürün ve eşyalar ve park edilen araçlar nedeniyle vatandaşların yaya kaldırımı yerine taşıt yolunu kullanmak zorunda kaldıklarını ve bu durumun büyük tehlike oluşturduğunu söyleyen Kayalı, Sivas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, bu konuda gereken çalışmaları sürdüreceğini belirterek esnafların da bu konuda gereken hassasiyeti göstermelerini istedi.

Esnaflara seslenen ve duyarlı olmaya davet eden Kayalı, şu ifadeleri kullandı:

‘Kaldırımlar yasalarımıza göre vatandaşlarımıza aittir. Yayalarımıza ait olan bu güzergâhları ne esnaflarımız, ne sürücülerimiz ne de diğer kamu kurumlarımız başka amaçla kullanamaz. Bu şehir hepimizin... Hepimizin hedefi de yaşanabilir bir Sivas… Şehrimizin daha gelişmiş, daha sağlıklı, daha güvenilir ve daha yaşanabilir bir şehir olması için hep beraber gayret etmeliyiz. Onun içindir ki yaşanabilir bir Sivas için, halkımızın huzurla yürüyebileceği, gezebileceği, alışverişini daha düzenli yapabileceği, dışarıdan gelen misafirlerimizin gıpta ile bakabileceği bir şehir için büyük bir çalışma içerisindeyiz. Sivas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak yaya kaldırımı üzerinde bulunan işgalleri önlemek için çalışmalarımız artarak devam edecektir.

Yaya yolları ve kaldırımlar, sadece yayaların güvenli ulaşımı için yapılmış mekânlardır. Küçük çocuklar, hamileler, bebek arabaları, yaşlılar, elinde küçük yük taşıyanlar, tekerlekli sandalye ve koltuk değneği kullanan engeli vatandaşlarımızın tümü, yaya kaldırımlarını kullanmak zorundadır. Kaldırım üzerine koyduğunuz mallarınız ve park ettiğiniz araçlarınız nedeniyle, yayalar taşıt yolunu kullanmak durumunda kalmakta ve tehlikeler yaşanmaktadır. Kaldırım üzerine konularak satışa arz edilen gıda maddeleri ise egzoz gazına, havada uçuşan toz-toprak ve daha birçok zararlı maddelere maruz kalmaktadır. Sağlıklı bir hayat için, kaldırım üzerinde satılan gıda maddelerinin kesinlikle alınmamasını ve tüketilmemesini, değerli hemşerilerimizden talep ediyoruz.

Kaldırım işgalleri hususunda, esnafımızın birçoğunun duyarlı olduğuna inanıyor ve görüyorum. Bazı esnaflarımızın da bu konuda gerekli hassasiyeti göstermelerini ve yaya haklarına daha saygılı olmalarını beklemekteyiz ve bu konuda gerekli çalışmalarımız yapılmaktadır. Çalışmalarımız bu yönde aralıksız devam edecektir. Halkımızın ve esnafımızın huzuru ve esenliği için zabıta ekiplerimizce yapılacak ikazlara uyularak, gereken hassasiyetin gösterilmesini kıymetli esnaflarımızdan talep ediyoruz. Kaldırımı işgal eden esnaflarımıza, Belediye Zabıta Yönetmeliği ve Kabahatler Kanunu’na göre cezai müeyyide uygulanacaktır. Şunun da altını çizmek istiyorum; bizim amacımız, cezai müeyyide uygulayarak kıymetli esnaflarımıza zarar vermek değil, ancak şehrimizin huzur, düzen ve esenliğini sağlamaktır.’

‘BİRBİRİMİZE

SAYGI DUYMALIYIZ’

Esnafların birbirlerine ve müşterilerine karşı saygı duyması ve buna uygun hareket etmesi gerektiğini belirten Kayalı, esnafların bu hususa dikkat ederek kaldırım işgali konusunda duyarlı davranacağına inandığını söyledi.

Kayalı, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

‘Kaldırım üzerine konulan her işgal ve sergilediğiniz malzemeler yandaki esnaf komşunuzun mağdur olmasına sebebiyet verecektir. Yaya yolunda ve kaldırım üzerinde yürüyen, kendilerine hizmet sunduğumuz ve para kazandığınız halkımıza zarar verecektir. Onun içindir ki gelin birbirimize saygı duyalım. Esnaf esnafa saygı duymalı, esnaf para kazandığı müşterisine saygı duymalı, kısacası halkımıza saygı duymalıyız. Bundan sonra satışını yaptığınız ve teşhir ettiğiniz ürünleri yaya kaldırımı üzerine koymamanızı diler, yaya haklarına saygı duyulan bir Sivas için göstereceğiniz duyarlılıktan ötürü değerli esnaflarımıza teşekkür ederiz.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!