USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas´a Yatırımda Kararlıyız

Sivas´a Yatırımda Kararlıyız

Sivas´a Yatırımda Kararlıyız
26-06-2015 17:49
Google News


Hamzaoğlu, ‘Biz yatırım konusunda kararlıyız. Milli Savunma Bakanımız değişse de, değişmese de Sivas’a yatırım konusunda kararlıyız. Ama devletin verdiği kararlarda da boynumuz kıldan incedir’ dedi. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a şart sunulduğu iddialarına da cevap veren Hamzaoğlu, ‘Bizler Bakanımıza veya devletimize değil şart koşmak, önünde tüm saygınlığımızla ceketimizi ilikleyen insanlarız. Bana soracak olursanız, ben Sayın Bakanımızın ve diğer devlet büyüklerimizin yanlış bilgilendirildiğini düşünüyorum’ şeklinde konuştu.

HAYRULLAH AĞKAŞ

Beretta Stoeger Silah Sanayi Genel Koordinatör Emrah Hamzaoğlu, ilimizdeki basın kuruluşu temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Hamzaoğlu, Sivas’a yapmayı planladıkları silah fabrikasıyla ilgili bazı basın yayın organlarında kendileriyle ilgili haberler çıktığını ve bu konularda kamuoyunu bilgilendirmek istediklerini belirtti.

Beretta Stoeger olarak Sivas’a yatırım yapma konusunda hala kararlı olduklarını belirten Hamzaoğlu, ‘Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Bey Sivaslı olduğu için buraya yatırım yapmıyoruz. Biz Sivas’a eğitim ve sanayiyi kalkındırmasında destek olmak için Sivas’ı seçtik. Milli Savunma Bakanı değişse de değişmese de, bizim önceliğimiz Sivas olacaktır’ dedi.

Beretta Stoeger Genel Koordinatörü Emrah Hamzaoğlu konuşmasında, ‘Son zamanlarda Sivas’a yatırım kararımızla ilgili olumsuz yorumlara sebep vermemek adına basın açıklaması yapma gereği duydum. Ülkemizin gelişimine hizmet etmek amacıyla son bir buçuk yıldır sözümüzü yerine getirmek için Stoeger Silah Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Bilginer ve ben, bütün menfaatleri bir yana bırakarak, hizmet etmek için uğraşmaktayız. Bu dönemde Sivas halkının göstermiş olduğu destek için de sonsuz desteklerimi sunuyorum’

Stoeger markasıyla Beretta’nın İstanbul’a bu yatırımı yaptığında hiçbir koşul sunulmadığını belirten Hamzaoğlu, ‘Daha sonra Milli Savunma Bakanlığı’nın üretim izin konusunu yüzde 90 ihracat şartıyla beraber izni 2005 yılında değiştirmiştir. Daha sonraki açıklamalarında yerli üretici firmalara destek amacıyla böyle bir karar aldıklarını duyduk ve bu karara da saygı gösterdik’ dedi.

Kendisine Neden Sivas? diye sorular geldiğini belirten Hamzaoğlu şöyle devam etti: ‘Öncelikle bu konuya açıklık getirmek istiyorum. Bizler yatırım kararında hem eğitim hem de sanayi alanında ileriyi hedefleyen bir şehrimizi kalkındırmayı hedefliyorduk. Bu görüş paylaşımında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ve değerli hocalarımızdan fikirler alarak bu yönde ileri hedefi olan mühendislik çalışmalarının yeterli konuma sahip olduklarını öğrendik. Bu konuda Savunma Sanayi ve bir Üniversite ile işbirliği yapmak ve ülkemizi daha ileri seviyeye taşıyabilecek mühendisler yetiştirmek eğitimini sağlamak ön gördüğü projeleri tamamen yerli statüsünde hem ekonomi açısından hem de yurt dışında ön saflarda yer almasını sağlamaktır.

Biz bu yüzde 90 ihracat şartıyla ilgili daha önce Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Beyle görüştüm. Ben bizzat projemi Bakanımıza sundum. Yapın, görelim dedi. Ama tüm bu görüşmelere rağmen haklı talebimiz reddedildi. 1 buçuk yılı aşkın çalışmamız neredeyse durma noktasına geldi.’

‘YILDIRIM’IN AÇIKLAMALARI

BİZLERİ ÜZMÜŞTÜR’

TSO Başkanı Osman Yıldırım’ın silah fabrikasıyla ilgili açıklamalarının kendilerini üzdüğünü belirten Beretta Stoeger Genel Kooradinatörü Hamzaoğlu şöyle devam etti:

‘Nisan ayında Sivas’ta yaptığımız toplantının ardından Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım’ın ‘Sivas’a silah fabrikası kurulması gerçek değil’ şeklinde bir açıklaması vardı. Kendisiyle daha önce yapmış olduğumuz görüşmelerde tüm desteğiyle yanımıza olacağını belirtmiş ve böyle bir yatırımı Sivas’a kazandırma konusunda gerekeni yapacağı sözünü vermiştir. Akabinde ise ‘Biz bu ülke sevdalısıyız, İtalyan firması değiliz’ şeklindeki söylemi de bizleri derinden üzmüştür. Unutulmamalıdır ki, Stoeger’in bütün çalışanları bu ülkenin vatandaşıdır, Türk’tür. Kaldı ki biz kendi vatanımıza hizmet ediyoruz, İtalya’ya değil…’

Beretta’nın Sivas’a yatırım yapma kararı halen devam ettiğini vurgulayan Hamzaoğlu, ‘Seçim dönemi ve şuandaki hükümet kurma dönemi olduğu için kiminle muhatap olacağınız belli değil. Dünya markasını bir şehre getirmek istiyorsanız, bunun her şeyinin düzenli ve sağlam olması gerekiyor. Çünkü bir fabrikayı üretim safhasına getirdiğin zaman bunu birkaç yıl değil, 10 yıl 20 yıl önünü görmeniz gerekiyor. 1 buçuk yıldır biz bu görüşmelere devam ediyoruz. Çünkü biz gerçekten ülkemize yatırım kararı alırken, hem bölgesel hem de şehrin kalkınmasını isteyen insanlarız’ dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın Beretta’nın Sivas’a yatırımı konusunda kendilerine şart sunulduğu açıklamaları konusunda da görüşlerini bildiren Hamzaoğlu, ‘Bizler Bakanımıza veya devletimize değil şart koşmak, önünde tüm saygınlığımızla ceketimizi ilikleyen insanlarız. Bana soracak olursanız, ben Sayın Bakanımızın ve diğer devlet büyüklerimizin yanlış bilgilendirildiğini düşünüyorum’ dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın ‘Ben Sivaslı olmasam da gelip Sivas’a yatırım yaparlar mıydı?’ şeklindeki açıklamalarına da cevap veren Hamzaoğlu, ‘Yatarımlar makam ve mevkilere göre yapılmaz. Sayın Bakanımız belki 2 belki 3 dönem Bakanlık yapabilir. Ne yani Bakanımızın görev süresi bittiğinde yatırımı bu ilden alıp başka bir yere mi taşıyacağız? Sivas’ta Valimizin, Belediye Başkanımızın, Üniversite Rektörümüzün ve birçok Sivil Toplum Kuruluşumuzun destek verdiği bir projeye izin verecek olan mevkiinin destek olmaması da beni şahsen çok üzmüştür. Biz yatırım konusunda kararlıyız. Milli Savunma Bakanımız değişse de, değişmese de Sivas’a yatırım konusunda kararlıyız. Ama devletin verdiği kararlarda da boynumuz kıldan incedir. Devlet büyüklerimizin yatırım konusundaki ön gördüğü şartları değerlendiririz. Ama bizim önceliğimiz Sivas’tır.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!