USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

"Sevgiyle yetiştiriyoruz"

"Sevgiyle yetiştiriyoruz"

13-05-2013 13:30
Google News


ERSAN ARSLAN

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin; 10 yıl boyunca çocukların daha iyi ortamlarda kalmalarını sağlamak için çaba harcadıklarını söyledi. Bakan Şahin, 'Bütün Türkiye'deki bu sevgi evleri, şuanda 3 bin çocuğumuzun sevgi ve muhabbet içerisinde yetiştiği ortamlara dönüştü' dedi.

Sivas Belediyesi tarafından Abdulvahabigazi Mahallesi'nde inşa edilen Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu Hizmet Binası için açılış töreni yapıldı.

Tören, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ve Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk'un katılımı ile gerekleştirildi.

BAŞKAN ÜRGÜP…

Açılış töreninde konuşan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Sevgi Evleri'nin yapımı ile ilgili bilgi verdi.

Ürgüp, 'Buradaki sevgi evi ile ilgili daha önce bir ön protokol imzalanmış, Nimet Baş hanımefendinin döneminde. Yasal altlığı tam oluşturulmadan bir temel atılmış ama gerçekleştirilememişti. 3 Mart 2011 yılında işe başladık. 26.12.2011 tarihinde işi bitirdik. Burada yer alan yapı içerisinde 0-6 yaş grubu için üç tane tek katlı bina, 7-12 yaş grubu için 12 tane blok,  bir de idari binadan ibaret 10 tane bina var.

22 bin metrekare alan içerisinde zeminde toplam inşaat alanı 3 bin 700 metrekare olarak planlanmıştır. Böyle bir yatırım, yetimlerimiz, öksüzlerimiz, annesi babası ayrılmış çocuklarımız için çok önemliydi. Devlet politikalarına belediyemizin vermiş olduğu bir destektir bu. Tabi bunun karşılığında devletimizden 6 bin metrekarelik Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nin temelini attığımız alanın tahsisini aldık' dedi.

VALİ KEMELEK…

Sivas Valisi Zübeyir Kemelek ise, Sivas'ta, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın hizmet kapsamına giren çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Sivas'taki, çocuk evlerinde 77 çocuğa bakım hizmeti verildiğini belirten Kemelek, 32 çocuğun ise koruyucu ailenin yanında kaldığını belirtti.

Vali Kemelek, 'Bizim burada sevgi evleri ve kız yetiştirme yurdu, erkek yetiştirme yurdu, huzur evimiz, 14 adet çocuk evi ve bir de yeni hizmete giden kadın sığınma evimiz vardır. Sevgi evleri yerini artık çocuk evlerine bırakmaktadır. Belediye Başkanımızın da söylediği gibi şuanda hizmete açılan sevgi evlerinin geçmişi öncelere dayanıyor. 2006 yılında Sivas Belediyesi ile yapılan bir protokol söz konusu. Daha sonra bu protokol 2010 yılında revize edilerek bir arsa takası sonucunda burası belediye tarafından yapılıyor. Burası ihtiyacımıza cevap veremiyor çünkü sevgi evlerinden çocuk evlerine doğru ihtiyacımızı o yöne yönlendiriyoruz. Çocuk evlerimizde 77 çocuğa bakım hizmeti verilmekte. Önümüzdeki aydan itibaren yeni çocuk evleri hizmete girecektir. Ayrıca yaşlı yaşam evleri tutuldu ve erkek, bayan birer daire olmak üzere faaliyete geçti. Yaşlı yaşam evlerinde hem komşuluk ilişkileri hem aile ortamı birlikte devam ettirilebiliyor. Yine çocuk evlerinde aynı şekilde maddi imkânları vermenin yanında sosyal imkânları da artırma imkânı bulmaktayız. İlimizde Gönül Elçileri ve Koruyucu Aile çalışmaları sizlerin başlatmış olduğu çerçevede devam ediyor. Şuanda 25 ailede 32 çocuğumuz koruyucu ailenin yanında kalmaktadır. Kadın Konuk Evi'nin özelliği nedeniyle yerini bildirmek istemiyoruz. 22 kişiye şuanda hizmet vermekteyiz. İlimizde özürlü bakım hizmetleri de aynı şekilde devam etmekte. 651 özürlüye hizmet verebilecek durumdayız' şeklinde konuştu.

MUSTAFA DESTİCİ…

Daha sonra bir konuşma yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise sözlerine, sevgi evlerinin yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek başladı. Destici, 'Hem bizim örfümüzde ve âdetimizde, milli kültürümüzde hem inancımızda yetime bakmak, özsüzü korumak, yetim hakkını muhafaza etmek, en birinci temel vazifelerimizin başında gelmektedir. Hem kitabımız Kur'an-ı Kerim'de, hem sevgili Resulümüzün hadislerinde yetim hakkı ile ilgili, öksüz hakkı ile ilgili çok önemli, pek çok vasiyetler vardır. Onun için böyle bir hizmet binasının açılması, burada hem kız çocuklarımızın, yetim ve öksüz çocuklarımızın, barınıyor ve barınacak olması büyük bir kazançtır diye düşünüyorum' dedi.

BAKAN YILMAZ…

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise konuşmasında, hizmet etmenin önemine değindi. Halka hizmet edenin Hakka hizmet edeceğini belirten Yılmaz, Sevgi Evlerinin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

'Bir insan en temel değer. Çünkü Allah'ın yeryüzündeki halifesidir. İnsana hizmet eden, halka hizmet eden Hakka hizmet etmiş olur. Burada bir hizmeti verenlere teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Bir noktada aldı, hizmeti tamamladı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza teslim ediyor. İnşallah yine yapılacak çok daha şeyler var. Çevre düzenlemesi var. Buradaki hizmet inşallah bitmiyor. Çünkü biz inanıyoruz ki, insan nefes aldığı sürece hizmet etmek durumunda. 75 milyon insandan bir tanesinin bile hizmete ihtiyacı kalmayana kadar bizim bu hizmet kervanımızın yola devam etmesi lazım. Hizmete doydum, kandım diyen olur mu? Orada da 'hizmette sınır yok' diyoruz. Çünkü eşrefi mahlûkat olan hizmetin de en iyisine layıktır. Biz bu millete edene diyoruz ki, 'Allah iki cihanda da yüzünü ak etsin' diyoruz. Zira yüz aklığı iki cihana bedel… Hem Sivaslı aziz hemşerilerimin, hem buradaki kardeşlerimin, bu sevgi evlerinde kalan, bu yurtlarda kalanların Allah yolunu, bahtını açık etsin.'

BAKAN ŞAHİN…

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise sözlerine Sivas ile ilgili düşüncelerini dile getirerek başladı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi eserlerinin büyük bir medeniyet zenginliğinin göstergesi olduğunu belirten Bakan Şahin, 'Sivas, şehirlerden herhangi bir şehir değil. Hiçbir şehrin meydanında baktığınız zaman aynı anda hem Selçuklu'yu, hem Osmanlı'yı, hem Cumhuriyeti göremezsiniz. Bu şehrin meydanındaki o taşlar, nasıl bir tarih, nasıl bir medeniyet zenginliği olduğunu gösteriyor. Cumhuriyetimizin kuruluşunda Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde özellikle Sivas Kongresi'nin ne kadar önemli bir dönüm noktası olduğunu biliyoruz. Vatanın bölünmez bütünlüğünün ve bu milletin bağımsızlığının istiklalinin ve istikbalinin Sivas'ta perçinlendiğini, milli mücadelenin Sivas'ta başladığını görüyoruz. Aynı zamanda bir devlet adamları şehri. Daha 18. Yüzyılda Halil Rıfat Paşa, 'ulaşamadığın yer senin değildir' demiş ve o günün şartlarında hiç kimsenin hayal edemediğini Sivas'ın etrafında bütün yolları açarak yapmıştır. Aynen bugün Binali ağabeyimizin 'ulaşamadığın yer senin değildir' deyip, bu konudaki bu ülkenin dünyadaki yerini ve vizyonunu değiştirdiği gibi' dedi.

SEVGİ EVLERİ…

Bakan Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak, gerçekleştirdikleri bazı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Türkiye'nin geleceği için çocuklara büyük önem verdiklerini belirten Bakan Şahin, sevgi evlerinde kalan çocukların daha iyi fiziki imkânlara sahip olması için 10 yıldır önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Sivas'taki Sevgi Evlerinin yapımında emeğe geçenlere teşekkür eden Bakan Şahin, şu ifadeleri kullandı:

'Değerli Belediye Başkanı ve ekibine bize olan yardımlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Biz 10 yıldan beri çocuklarımızla alakalı, Sayın Başbakanımızın liderliğinde 'önce çocuk' dedik. Çocuk masumiyet, sevgi, muhabbet, şefkat, gelecek… Baktınız zaman nasıl bir Türkiye bekliyorsunuz hedefine, nasıl bir çocuk politikanız var? Bu çocukları, 'bu binanın temelini bugünden nasıl sağlam tutuyorsunuz? Ona bakmak gerekiyor. O yüzden biz 10 yıldan beri önce fiziksel şartlarını iyileştirmeye çalıştık. Bütün Türkiye'deki bu sevgi evleri, şuanda 3 bin çocuğumuzun sevgi ve muhabbet içerisinde yetiştiği ortamlara dönüştü. Bunu yeterli bulmadık. Dedik ki, çocuklarımız hayatın içinde yaşasınlar. Çocuklarımız aileleri ile beraber olsun. Eğer yoksulluktan dolayı bir aile çocuğunu bırakmak zorunda kalıyorsa, 'bu doğru değil' dedik. Çocuğun en iyi yetişeceği yer 'kendi ana-babasının yanıdır' dedik. 48 bin çocuğumuza mali destek yaparak ailelerin yanına gönderdik. Çocuk evleri açıyoruz. 3 bin çocuğumuzu şehirlerin içerisinde, apartman dairelerinin içerisinde, hayatın içinde yetiştiriyoruz.

Her bir çocuğu eşrefi mahlûkat olarak, bize emanet olarak görüyoruz. Hangi alanda yeteneği var ise, benim iki çocuğum için ne ise beklediğim, muradım bu çocuklarımız içinde bu amaçla çalışıyoruz.'

Konuşmaların ardından Bakan Şahin, Bakan Yıldırım, Bakan Yılmaz ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp açılış kurdelesini birlikte kesti ve ardından sevgi evlerinde incelemelerde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!