USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ramazan 3 Programla Uğurlanacak

Ramazan 3 Programla Uğurlanacak

Ramazan 3 Programla Uğurlanacak
08-07-2015 16:41
Google News


Belediye, aynı zamanda Kadir Gecesi’ne özel Ulu Camii’nde Sahur program düzenleyecek. Yaklaşık 2 bin kişinin katılması beklenen programda vatandaşlara sahur yapabilmeleri için çeşitli ikramlarda bulunulacak. Ramazan ayının son gününde ise Sivas’ta bulunan yaklaşık 2 bin Mülteci Sivas Belediyesi’nce Cuma Pazarı’nda kurulacak iftar sofrasında bir araya gelecek. İftar programına İl Protokolü de katılacak

ERSAN ARSLAN

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Ramazan ayının son haftasında 3 önemli program gerçekleştirileceğini söyledi. Sivas Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü olarak Ramazan ayı öncesinde yaptıkları program çerçevesinde Ramazan ayını geçirdiklerini belirten Özaydın, en yoğun dönemini yaşayan Hayat Ağacı Derneği ve Gıda Bankası olarak, hayırsever vatandaşların destekleri ile binlerce ihtiyaç sahibine yardım ulaştırmanın hazzını yaşadıklarını söyledi. Sivaslı hayırsever vatandaşların Gıda Bankası’na müthiş bir destek sağladığını belirten Özaydın, bu destekten dolayı tüm vatandaşlara müteşekkir olduklarını söyledi.

‘3 ÖNEMLİ PROGRAM

İCRA EDECEĞİZ’

Sivas’ta Ramazan ayının son haftasının da yoğun ve ibadet aşkı içerisinde geçeceğini belirten Özaydın, Ramazan’ı 3 önemli programla uğurlayacaklarını söyledi.

Kadir Gecesi’nde Sivas Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilecek iftar programında binlerce insanın tek bir sofrada buluşacağını, aynı Zamanda Ulu Camii’nde sahur programı düzenleyeceklerini belirten Özaydın, tüm vatandaşları bu programlara katılmaya davet etti.

Özaydın; ‘Son haftada önemli 3 program icra edeceğiz. Kadir Gecesi’nde binlerce kişinin katılımı ile büyük bir iftar programı yapıyoruz. Bu, Sivas Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenen 3. İftar programı olacak. İstasyon Caddesi üzerinde gerçekleştireceğimiz bu programa 30 bin katılım bekliyoruz. Halkımızın evinde yapmış olduğu yemeği, o iftar sofrasında diğer insanlarla, komşularıyla paylaşmasını özellikle istiyoruz.

Aynı zamanda Kadir Gecesi’nde Ulu Camii’nde Sivas Belediyesi olarak sahur programı yapacağız. O gün oradaki vatandaşlarımıza sahur ikramında bulunacağız. Halkımız hem ibadetine devam edecek hem de sahurlarını yapacaklar. Sahur programına katılımı bin 500-2 bin civarında bekliyoruz.’ İfadelerini kullandı.

‘MÜLTECİLER TEK BİR

SOFRADA BULUŞACAK’

Sivas Belediyesi’nin Ramazan ayını son gün gerçekleştirilecek önemli bir programla uğurlayacağını belirten Özaydın, bu program da ise Sivas’ta yaşayan mültecileri tek bir iftar sofrasında buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Özaydın; ‘İnşallah Ramazan’ın son gününde Cuma Pazarı’nda açık havada sadece mültecilere yönelik bir iftar programı icra edeceğiz. Bu programımıza 2 bin civarında bir katılım bekliyoruz. İftar programımızla ilgili hazırlık ve çalışmalarımızı yapmaya başladık. Sosyal Yardım İşleri Müdürümüz ve ekibimizle birlikte alanı gezip, nasıl bir program yapacağımızı değerlendireceğiz. Ramazan ayının son gününde ülkesini terk etmiş, mülteci konumunda bulunan ve şehrimizde yaşayan bu insanlarımızı iftar programında buluşturup, onlarla vedalaşarak bayramlarını kutlayacağız.

İftar soframıza her gün 700-800 mülteci kardeşimiz geliyor. Ama son günün bir özelliği var. Belediye Başkanımızın talimatları ile son günü özellikle mültecilere ayırmak istiyoruz. Bu kardeşlerimizin tamamını bir sofrada toplayarak onlarla birlikte olmayı arzu ediyoruz. Bunun ayrı bir önemi var. Ülkelerini terk etmiş veya terk etmek zorunda kalmış, savaş mağduru kim var ise onları bir araya getirelim, bir arada olalım istedik. İnşallah Ramazan ayını bu şekilde sonlandırmak istiyoruz.’ İfadelerini kullandı.

‘DİLENEN MÜLTECİLERİ

POLİS VE ZABITAYA BİLDİRİN’

Sivas’ta, Valilik ve Gıda Bankası’nca tüm ihtiyaç sahibi vatandaşlara olduğu gibi sığınmacılara da gereken yardımların yapıldığını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Özaydın, bu kişilerin dilenmesine gerek olmadığını belirterek vatandaşların dilencilere prim vermemesini istedi.

Evi olmayan dışarıda kalan mülteciler için İzcilik Merkezini sığınma yeri olarak belirlediklerini ve bu kişileri burada misafir ettiklerini belirten Özaydın, vatandaşların dilenenleri gördüklerinde mutlaka polis ve zabıtayı arayarak ihbarda bulunmalarını istedi.

Özaydın, sözlerini şu şekilde noktaladı:

‘Hayat Ağacı Derneği Gıda Bankası aracılığıyla mültecilerimize yardımlarımız oluyor. Diğer vatandaşlarımızda olduğu gibi onlarında durumlarını araştırarak ihtilacına göre gereken yardımları yapıyoruz. Hem Valiliğimiz, hem Gıda Bankası, bu kardeşlerimize gereken yardımları yapıyor. Ekmek verdiklerimiz, gıda verdiklerimiz, elbise verdiklerimiz var. Aynı zamanda ev eşyası olarak çok ciddi destek veriyoruz. Durumlarına göre ilgili ekibimiz değerlendiriyor ve gereken yardımlar yapılıyor.

Ramazan ayında Gıda Bankası olarak aylık bin 100 ailenin yanı sıra 5 bin aileye ulaşmak üzereyiz. İnşallah daha da fazla olacak. Bu 5 bin ailemizin büyük kısmını da zaten mülteci kardeşlerimiz oluşturuyor.

Dilencilik konusunda biz Valiliğimizle, Emniyet Müdürlüğümüzle, Zabıta Müdürlüğümüzle bir araya geldik. Güzel bir program yaptık. Bundan sonra sokakta dilenen mülteciler ve diğerleri için Paşa Fabrikası bölgesindeki İzcilik Merkezi’ni sığınma yeri olarak belirledik. Valiliğimizle öyle kararlaştırdık, yazışmalarımız devam ediyor.  Evi olmayan mülteciler önce oraya götürülecek, orada işlemleri yapılacak, numaraları verilecek, geçici bir süre orada barındıracağız. Başka illere gitmek isteyen fakat gelip 3-5 gün burada kalanlar var. Bunları, kayıtlı oldukları kamplara göndereceğiz. Bundan sonra sokakta kimse kalmayacak. Zaten Yuvam Oteli, Valilik kanalı ile yabancı sığınmacılara ihdas ediliyor. Şuanda, Müftülüğümüz, Valiliğimiz, Emniyetimiz, Zabıtamızla beraber dilenciliği önlemek için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Çünkü insanların dilenmesine gerek yoktur. Gereken yardımlar yapılıyor. Vatandaşlarımız dilencilere pirim vermesin ve dilenenleri gördüklerinde mutlaka polisi ve zabıta ekiplerimizi arayarak ihbarda bulunsunlar.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!