USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?KOALİSYON ÜLKE İÇİN İYİ OLUR?

?KOALİSYON ÜLKE İÇİN İYİ OLUR?

?KOALİSYON ÜLKE İÇİN İYİ OLUR?
13-07-2015 15:46
Google News

OĞUZHAN SARZEP

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, koalisyona girmeyeceklerini açıklayan parti yöneticilerinin, şimdi bazı şartlar öne sürerek koalisyona katılabilecekleri yönünde açıklamada bulunduklarını belirterek, 'Bir koalisyon olursa bu ülke için iyi olacağını düşünüyorum' dedi.

İftar programının Sivas'ta yerel yayın yapan Kanal 58 televizyonunun programına katıldı. Yılmaz, TBMM Başkanlığı adaylık sürecini değerlendirdi.

Açık havada gerçekleştirilen 'Meclis Başkanı Özel Yayını'nda soruları yanıtlayan Yılmaz, meclis başkanlığının kendisine sürpriz olup olmadığının sorulması üzerine, ‘Doğrudur. Beklemediğim bir şeydi. İnsan bakan olup gidecek, sonra meclis başkanı olarak geleyim diye ne bir şey düşündüm ne de aklımdan geçti. Ak Parti içerisinde 258 milletvekili var. Benim dışımda 257 milletvekili var. Başbakanı dışarıda tutarsak 256 arkadaşım da bunu hakkıyla yapacak durumdaydı. NATO savunma bakanları toplantısı vardı bende o toplantıdaydım. Üç gün orada kaldım. Döndükten sonra TBMM başkanları arasında benim de ismimin geçildiği ifade edildi. Benim için de beklenmedik bir şey oldu’ dedi.

‘AK PARTİ'NİN AMACI VE İLKESİ VARDIR’

Meclis Başkanı Yılmaz daha sonra Ak Partinin kırmızı çizgileri olmadığını belirterek, şunları söyledi; ‘Ak Parti'nin amacı ve ilkesi vardır. Amacı ve ilkesi de bu ülkeyi hükümetsiz bırakmamaktır. Bu ülkenin hizmete ihtiyacı var. Çevremizde ateş çemberi var. Bu ateş çemberi içerisinde bu ülkeyi esenlikle, güvenlikle limana ulaştırmak lazım. 2023 yıl hedefi veya ondan sonra evlatlarımıza daha iyi bir Türkiye bırakmak lazım. Dolayısıyla kırmızı çizgi koyarsanız kendinizi kısıtlarsınız, bu milleti hizmetten alıkoyarsınız. Bence seçim yapıldıktan bu zamana kadar ki sürede o kırmızı çizgileri olanların bir çoğunun kırmızı çizgisinin de farklı bir söyleme düştüğünü gördük. Bu aranın dahi faydalı olduğunu düşünüyorum.’

‘KOALİSYON OLURSA BU ÜLKE İÇİN

İYİ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM’

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, koalisyon ile ilgili düşüncelerini de söyleyerek; ‘İlk başta biz koalisyona girmeyiz, koalisyona katılmayız diyenler şimdi en azından her birisi şunlar olursa koalisyona katılırız diye bir açıklamada bulundular. Ben koalisyon olursa bu ülke için iyi olacağını düşünüyorum. Bu millete bir hükümet koymak lazım, bu ülkeyi hükümetsiz bırakmamak lazım. Bakın Yunanistan'ı görüyorsunuz değil mi? Orada da bir ekonomik sıkıntı var. Yani güneyimizde bir güvenlik sorunu var, batımızda da bir ekonomik sorun var. Allah'a hamd olsun ne güneydeki güvenlik sorunu ne de batıdaki ekonomik sorun buraya gelmedi. Ama Türkiye'de bir fanus içerisinde değil, eğer Türkiye'de istikrar bozulursa, eğer kısa zamanda bir hükümet kurulmazsa o zaman 2023 hedeflerine ulaşabilmek Kaf Dağı'nın arkasında bir hayal olur’ dedi.

‘HER PARTİ BİR DİĞERİYLE UZLAŞABİLİR’

İstihdamın Türkiye'ye refah getireceğini ifade eden Yılmaz; ‘Türkiye'de sorumluluğu ağır olanların daha geniş olması lazım, şu ana kadar gördüğüm birinci partinin daha geniş davrandığıdır. Meclis başkanlığı seçimi de gösterdi ki mecliste bir blok yok. Yani her parti bir diğeriyle uzlaşabilir, bir araya gelebilir. Türkiye'ye hizmet noktasında adım atabilirler. CHP, MHP, HDP koalisyonu, Kılıçdaroğlu bunu isteyebilir. HDP de isteyebilir oda çok net ancak MHP isterse Kılıçdaroğlu'nun dediği doğru olur. MHP'nin söylemine baktığımız zaman 'HDP'nin bulunduğu noktada biz bulunmayız' diyorlar. Dolayısıyla bu üçüncü alternatif, MHP'nin söylemine bakınca biraz hayal oluyor. Sonuçta bu ülkeye hizmet gerçekten sorumluluk gerekir. Elini taşın altına koymak gerekiyor. İktidar yıpratır. Yıpranmaya kim talip CHP mi talip, MHP mi talip? Ben meclis başkanı seçilene kadar o çalışma grubunun içindeydim. Dolayısıyla çalışma grubunun içindeki bilgilerimi aktarıyorum. Ak Parti koalisyona mecbur değil, dolayısıyla koalisyonda bulunmak gibi bir derdi yok. Ama tek başına hükümet kurulmuyor. Ak Parti'nin bu ülkeyi yönetme sorumluluğu bakımından bir kırmızı çizgisi yok. Ancak diğer partiler olmazları ileri sürerlerse o kırmızı çizgiler kendilerinin daha önceki öne sürdüklerini olmazsa olmaz derlerse Ak Parti o zaman bu aziz millete şunu söyleyecek, bakın samimi olarak hükümet kurmak için çalıştım ancak olmayacak şeyleri bu ülkenin bu milletin faydasına olmayacak şartları önümüze koydular. Bu şartlarda girilebilecek bir koalisyonun bu ülkeye hizmet etmeyecekleri kanaatine ulaştıklarında koalisyon görüşmelerinden çekilecek millete gidecektir diye düşünüyorum. Bu millet bu tabloyla bir hükümet istiyor. Bütün partilerin mecliste bulunan dört partinin grubuna da şu düşüyor, bu ülkeyi hükümetsiz bırakmamak için koalisyon için bir araya gelip yapıcı olarak görüşmelere başlamaları lazım. Eğer bu olmazsa seçime gidilir ama seçim sonucu ne olur bu milletin ona karar vermesi lazım.'

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!