USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Projeler Aksamayacak?

?Projeler Aksamayacak?

?Projeler Aksamayacak?
13-07-2015 15:48
Google News


Şahin, ‘Memlekete, millete hizmet için biz elimizi taşın altına koyuyoruz. Diğer partilerin de bizimle beraber olmasını, aynı yönde düşünmelerini arzu ediyoruz. Asgari müştereklerde birleşerek memlekete hizmet edilmesini arzu ediyoruz. Kurulacak olan hükümetin büyük ortağı olarak da hem Türkiye’de hem de Sivas’ta devam eden projelerin aksamamasını arzu ediyoruz ve bu noktada kararlıyız.’ Dedi.

ERSAN ARSLAN

AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, Sivas’ı geleceğe taşıyacak, 2. Üniversite, hızlı tren, 2. OSB, Kızılırmak, baraj ve yol projelerinin aksamadan devam edeceğini söyledi. AK Parti’nin Türkiye’nin 2023 hedefini yakalaması ve ülke için önem taşıyan projelerin hayata geçirilmesi için elini taşın altına koyduğunu söyleyen Şahin, diğer partilerin de aynı yönde düşünmelerini arzuladıklarını söyledi.

Gazetemize, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Şahin, sözlerine Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı’nı kutlayarak başladı. İslam coğrafyasındaki kan ve gözyaşının bu mübarek gece ve Ramazan Bayramı’nda durmasını temenni eden Şahin, şu ifadeleri kullandı:

‘Öncelikle idrak ettiğimiz Kadir Gecemizin Sivaslı hemşerilerimize, İslam âlemine hayır ve bereket getirmesini diliyorum. Zira Kadir Gecesi, bin aydan daha hayırlı olan bir gecedir ve bütün günahların tövbe edildiğinde af olacağı, feyzi, bereketi bol bir gecedir. İnşallah, İslam âleminde akan kan, gözyaşı durur, fakirlik fukaralık sona erer, savaşlar biter, barış huzur hâkim olur diye dua ediyoruz. Cuma günü idrak edeceğimiz Mübarek Ramazan Bayramı’nın da yine Sivas’ımıza, ülkemize, İslam âlemine hayırlar getirmesini niyaz ediyorum. İnşallah bu bayram, bütün dünyada, İslam âleminde ve ülkemizde huzur ve sükûn içerisinde geçer. Dünyanın her yerinde kan ve gözyaşı var. Özellikle sınırlarımıza yakın olan yerlerde, Suriye’de, Irak’ta, Somali’de, Filistin’de büyük gözyaşları hâkim. Bu gözyaşlarının biran önce dinmesini, mübarek günlerin de buna vesile olmasını diliyoruz. Bunun dışında Doğu Türkistan’da uzun yıllardır bir devlet zulmü yaşanıyor. Bu zülüm de gerçekten oradaki Müslüman kardeşlerimizi büyük sıkıntılara sokmakta. Onların canları, malları, özgürlükleriyle Müslümanlığı yaşamak adına ödedikleri bir bedel var. Bu bayramın onların üzerindeki zulmün son bulmasına da vesile olmasını diliyorum.’

‘GURUR DUYDUK’

Siyasi gündemi değerlendiren Şahin, Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na seçilmesinin tüm Sivaslıları gururlandırdığını söyledi.

Şahin; ‘Meclis Başkanlığı seçimi yapıldı, Milletvekilimiz ve Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz TBMM Başkanı seçildi. Sivaslı büyük sevinç ve gurur duydu. Dolayısıyla Sivaslı’nın bu sevincini paylaşıyoruz. Aynı şekilde Sayın Meclis Başkanımız Cumartesi ve Pazartesi günleri ilimizi ziyaret ederek Şehit ve Gazi Ailelerinin programına ve Sivas Belediyemizin iftar programına katıldılar. Bu şekliyle de ilimize olan ilgileri, sürekli gidip gelmeleri de aynı şekilde devam etmekte. Sivas’ın meseleleri ile Sivaslıların ihtiyaçları ile yine yoğun bir şekilde Meclis Başkanımız ilgilenmekteler. Meclis Başkanlığı makamı hem Türkiye’de önemli hem de Sivas için önemli. Meclis Başkanımızın Türkiye’de Cumhurbaşkanlığına da vekâlet eden bir pozisyonu var. Bunu da Sivas olarak, Sivaslılar olarak kıymetini bilip, Sivas’ın kalkınması, gelişmesi, insanımızın refahı yönünde kullanmamız gerekiyor’ dedi.

‘PROJELERİMİZ, DEVAM EDECEK’

TBMM Başkanı Yılmaz’ın da desteğiyle Sivas için gündeme gelen ve devam eden projelerin aksamadan hayata geçeceğini belirten AK Parti İl Başkanı Şahin, Sivas’ın her alanda yükselmeye devam edeceğini söyledi.

Sivas’taki projeleri sıralayarak, önemine dikkat çeten Şahin, şu ifadeleri kullandı:

‘İlimizde devam eden, yatırım ve projeler mevcut. Şimdi bir kısım daha imkânlar hâsıl olacaktır. Dolayısıyla Sivas siyasette, ekonomide, eğitimde, sağlıkta yükselmekte... Önümüzdeki günlerde yeni Numune Hastanesi’nin taşınmasını yapacağız. Kütüphane binamız açılacak. Et entegre tesisimiz açılacak. Bu yıl Sivasspor, yeni stadyumda maçlarını oynamaya başlayacak. Kapalı spor salonu hızla yükselmekte, kapalı havuzun yapımı devam etmekte… Bununla birlikte Geminbeli’nde ki 2 bin 400 metrelik tünelin yapım çalışmaları devam etmekte. Sivas-Malatya yolunun bölünmüş yol olarak yapım çalışmaları, Divriği yolunda çalışmalar devam etmekte. Sivas’ın hayvancılık teşviki alması yönündeki çalışmalar devam etmekte. Aynı şekilde Gemerek Barajı’nı önemsiyoruz. Barajla ilgili çalışmalar devam etmekte. Özellikle Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile ilgili meclise verilmiş bir kanun teklifi var. Bu çalışmalar devam etmekte. İnşallah meclis başkanımızın da desteğiyle bu işin çok daha kısa sürede kanunlaşacağını umuyoruz. Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ni önemsiyoruz. Sivas’ın bin yılına ışık tutacak bir proje. Diğer taraftan 2. OSB ile ilgili 5 milyon metrekarelik bir alanda imar çalışmaları devam etmekte. 2. OSB’de Sivas’ımızda istihdam açığını giderecek, büyük, özellikli bir projedir. Dışarıdaki iş adamlarını Sivas’a çekecek özellikleri olan bir projedir. En küçük parseli 10 dönüm ve daha üzeri boyutlarda olan parsellerin içlerine tren yolu girecek şekilde bir projelendirme yapılmakta. Bu da üretilen mamullerin direkt tren vagonuna yüklenip limana ulaştırılması imkânı sağlamakta… Aynı şekilde bir limandan yüklenen mamulün fabrikanın içerisine kadar ulaştırılması mümkün… Bu özellikle nakliye ve zaman konusunda Sivas’taki müteşebbise piyasada rekabet imkânı verecektir ve dünyada da ilk olacaktır. Onun için bu projeyi önemsiyoruz. Faaliyete geçtiğinde 20 binin üzerinde insanımızın burada çalışacağını öngörüyoruz. Bu da Sivas’ın büyük oranda işsizlik meselesini halletmiş olacak, ayrıca Sivas’ı da sanayileştirmiş, daha kalkınmış bir şehir olarak ortaya çıkaracak.

Belediyemizin projesi olan Kızılırmak Projemiz önemli. 6 milyon metrekare alanda 11 kilometre uzunluğundaki bir projedir. Bu Sivas’ın marka şehir yapacak projelerden birisidir. Aynı zamanda Mevlana Tüneli proje çalışması devam ediyor. Yakında proje ihalesi yapılacak ve Mevlana tüneline kazma vurulacak. Mevlana tüneli ile şehrin doğu-batı aksında ulaşım kolaylaşmış olacak. Mevlana Caddesi’nden 4 Eylül Caddesi’ne bir bağlantı gerçekleşecek ve şehir merkezindeki trafik yükü azalacak. Bununla birlikte devam eden birçok proje var. Ordu Evi, başka yere taşınacak orası meydan olacak. Jandarma Lojmanları, Özel İdare Lojmanları kalkacak ve oralar da meydan projeleri hayata geçirilecek. Kale Projesi, Gök Medrese ile ilgili çalışmalar devam etmekte. Bunlar da Sivas’a bir kimlik kazandıracak, Sivas’ın daha fazla tanınmasına ve daha fazla turistin buraya gelmesini sağlayacak. Bu projelerle Sivas daha da kalkınacak ve ileri gidecek.

Sivas’ta tarım ve sanayiyi birlikte geliştirmek zorundayız. Faaliyete geçmekte olan barajlarımızla 100 binlerce dönüm alan sulanacak. Sulu tarım Sivas için çok önemli. Zira Karasal bir iklime sahibiz. Onun için tek ürün yetişiyor ve. Sulu tarım ile ürün çeşitliliği mümkün olacak ve bazı alanlarda birden fazla ürün yetiştirmek mümkün olacak. Onun için sulu tarımı da önemsiyoruz. Yıldız Dağı kayak projesi faaliyete geçti. Bu sene bayağı bir canlılık oldu, önümüzdeki yıllarda daha fazla bir canlılık olacak. Sıcak Çermik’teki otellerle birlikte Sıcak Çermik, Havaalanı, Yıldız Dağı üçgeni daha fazla canlanacak. Zira Sıcak Çermik’ten de Yıldız Dağı’na yol yapılacak. Bu şekliyle de burada bir turizm bölgesi oluşmuş olacak. Bunun bir ayağı da her halükarda ulaşım. Havayoluna şimdi İstanbul ve İzmir Uçak seferlerinin yanı sıra şimdi üç gün de Ankara’dan uçak seferlerimiz var. Bu da geçen ay başlamıştı. Şuanda yüzde 60’ın üzerinde bir doluluk var. Devam edecek bu şekliyle Ankara seferlerimiz de. Vatandaşlarımızın da bu seferlere rağbet etmesi, kullanması önemli… Ne kadar çok kullanılırsa o kadar da devamlı olur. Bu büyük bir imkân... Sivas’ın bütün bunların yanında her halükarda en önemli projesi de hızlı tren projesidir. Hızlı trende yapım çalışmaları planlandığı şekilde yürüyor. Hızlı tren istasyonunun yeri değişti. Cumhuriyet Üniversitesi’nin içerisinde olacak. Bu hem Cumhuriyet Üniversitesi, hem yeni yapılacak Bilim ve Teknoloji Üniversitesi açısından hızlı tren büyük bir imkân olacak. Ankara, Yozgat, Eskişehir, İstanbul hattı üzerinden hem öğrenci, hem veli, hem de akademik personelin geliş gidişi çok daha kolay olacak. O zaman, Sivas’taki üniversitelerimizin Ankara’daki üniversitelerle entegrasyonu kolaylaşmış olacak. Oradaki hocalar ve buradaki hocalar hem orada hem burada ders verme imkânına sahip olacaktır. Şehirler tabi ki birbirleri ile iyi anlamda yarışacaklar. Diğer şehirlerde olmayan işleri yaparsanız onlardan öne geçme şansınız vardır. Yoksa onlarla aynı seviyede gidersiniz. Hızlı trenimiz diğer şehirlerin çoğunda olmayan bir tesistir. Onun için Hızlı Tren Sivas’a çok büyük bir imkân katacaktır. Tabi Yıldız Dağı kayak merkezi aynı şekilde diğer şehirlerde olmayan bir tesistir. O da önümüzdeki süreçte çermiklerle beraber büyük imkânlar hazırlayacaktır.

Divriği Ula Cami ile ilgili çalışmalar devam eriyor. Hem Divriği Ulu Camii’nin restorasyonu hem yolunun iyileştirilmesi, hem raybüslerin daha iyi çalışır durumda olması hem Divriği Karayün yolunun yapılması Divriği Ulu Camii’ni dünyanın gündemine getirecek projelerdir. Daha önce Divriği Arapgir yolunu 2013 yılı sonunda bitirdik. Aynı şekilde Sivas’tan giden yolları iyileştirerek ve Karayün’den yeni bir yol yaparak Divriği’yi Sivas’a ve Dünyaya daha yakın hale getireceğiz.

Şuanda ilimizin her tarafında belirli çalışmalar var. En ücra yerlerden bir tanesi de Doğanşar-Koyulhisar’dır. Orada da Doğanşar-Koyulhisar yolu yapım çalışmaları devam ediyor. Dere yolu dediğimiz Kelkit Vadisi’ndeki yolu Sivas’a daha yakınlaştıracaktır. Ordu’yu Giresun’u, Tokat’ı Sivas’a daha yakınlaştıracaktır. Bu projelerle inşallah Sivas’ımız geleceğe güvenle bakmakta. Meclis Başkanımızla milletvekillerimizle bu projeleri takip ederek hepsinin gününde hayata geçmesiyle inşallah Sivas ve Sivaslılar hep birlikte kalkınacak.’

‘BİZ ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK’

AK Parti olarak ellerini taşın altına koyduklarını, ülkenin huzur ve refahı, yatırımların sürmesi için hükümeti kurmayı arzuladıklarını belirten Şahin, diğer partilerin de aynı şekilde düşünmelerini arzu ettiklerini söyledi. Şahin, hedeflerinin projelerin aksamaması ve Türkiye’nin 2023 hedefine ulaşması olduğunu söyleyerek, ‘oluşacak hükümetin de bu anlayışta olacağını düşünüyorum’ dedi.

Şahin, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

‘Şuanda bir koalisyon hükümeti kurulması gündemde, Şuanda Başkanımıza Cumhurbaşkanımız hükümeti kurma görevini verdi. Başbakanımız üç parti ile de görüşecek. Bayram’dan sonra da 2. Turlar yapılacak. Muhtemelen 2. Turlar sonrasında bir hükümetin çıkacağını umuyoruz. AK Parti’nin 258 milletvekili var. Yani tek başına iktidar olması için 18 milletvekili lazım. Tabi tek başına iktidar değiliz ama oradaki eksiklik de çok büyük bir eksiklik değil. Tabi milletimiz başka bir parti ile koalisyon yapılması noktasında sandıkta böyle bir karar verdi. Biz de parti olarak bunu gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Memlekete, millete hizmet için biz elimizi taşın altına koyuyoruz. Diğer partilerin de bizimle beraber olmasını, aynı yönde düşünmelerini arzu ediyoruz. Asgari müştereklerde birleşerek memlekete hizmet edilmesini arzu ediyoruz. Kurulacak olan hükümetin büyük ortağı olarak da hem Türkiye’de Sivas’ta devam eden projelerin aksamamasını arzu ediyoruz ve bu noktada kararlıyız. Bizim, AK Parti olarak 2023’te dünyanın kalkınmış 10 ülkesi arasında yer alma hedefimiz var. Projeler aksadığında bu hedef aksar. Bu hedefi aksatmamak gerekiyor. Çünkü dünya ile yarışıyorsunuz, dünya ile rekabet halindesiniz. Hiçbir partinin de bunu aksatmak niyetinde olacağını düşünmüyoruz. AK Parti’nin Türkiye’ye sunduğu projeler büyük projelerdir. Bu süreçte Türkiye büyük yatırımlar aldı. Önemli oranda yabancı sermaye gelip Türkiye’ye yatırımlar yaptı. Yabancı sermayenin insanımıza istihdam alanı açacak tesisler kurabilmesi ve Türkiye’nin kalkınmasına hizmet edebilmesi için ürkmemesi gerekiyor. Bunu AK Parti iyi sağladı. Yabanca sermaye Türkiye’yi sömürmek maksadıyla değil, yatırım yapmak, Türkiye’yi geliştirmek maksadıyla gelmiş oldu. Yabancı sermayeyi ürkütmeden, ülkenin hayrına, yararına kullanmak şekliyle devam ettirmek gerekiyor. Önümüzde oluşacak hükümetin de bu anlayışta olacağını düşünüyorum ve bu anlayıştaki hükümetle hem Türkiye’nin hem Sivas’ın gelişmeye devam edeceğini düşünüyorum.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!