USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?BU ÜLKE EBEDİYEN BAĞIMSIZ YAŞAYACAK?

?BU ÜLKE EBEDİYEN BAĞIMSIZ YAŞAYACAK?

?BU ÜLKE EBEDİYEN BAĞIMSIZ YAŞAYACAK?
19-07-2015 23:41
Google News


TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, ‘Tek bir ev kalıncaya kadar bu ülkede bayrak dalgalanacak. Bu ülke, ebediyen bağımsız ve hür yaşayacak. Coğrafyamız kaderimizdir. Coğrafyayı değiştirmedikçe bu kaderden kurtulabilmek mümkün değildir. Ama bin yıldır biz bu coğrafyaya sahip olabilmek için 7 düvele karşı mücadele ettik. Bugün de 7 düvele karşı mücadele ediyoruz. Bu mücadeleden başarıyla çıkmak şartı, birlik ve beraberlik... Sivaslı ve 77 milyon her dönemde birlik ve beraberliğini gösterdi. Bundan dolayı bu zor coğrafyada bin yıldır bir arada yaşıyoruz.’

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Ramazan Bayramı dolayısıyla memleketi Sivas’a geldi. Yılmaz, kentteki temasları kapsamında ilk olarak Sivas Valiliğince tarihi Buruciye Medresesi'nde düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, programa katılan vatandaşların bayramını kutladı.

Türkiye'nin geleceğinden kaygı duymaya gerek olmadığını vurgulayan Yılmaz, ‘Eğer bu ülkeye inanırsan, bu ülkenin insanlarına güvenirsen, bu ülkenin geleceğinden kaygı duymaya gerek yok. İstiklal Marşı ruhunu idrak edersen, yine bu ülkenin geleceğinden kaygı duymaya gerek yok. Ne diyor İstiklal Marşı'nda? 'Korkma sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak, sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak'. Tek bir ev kalıncaya kadar bu ülkede bayrak dalgalanacak. Bu ülke, ebediyen bağımsız ve hür yaşayacak. Coğrafyamız kaderimizdir. Coğrafyayı değiştirmedikçe bu kaderden kurtulabilmek mümkün değildir. Ama bin yıldır biz bu coğrafyaya sahip olabilmek için 7 düvele karşı mücadele ettik. Bugün de 7 düvele karşı mücadele ediyoruz. Bu mücadeleden başarıyla çıkmak şartı, birlik ve beraberlik… Sivaslı ve 77 milyon her dönemde birlik ve beraberliğini gösterdi. Bundan dolayı bu zor coğrafyada bin yıldır bir arada yaşıyoruz.' Dedi.

‘BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ

GÜÇLENDİRMEMİZ LAZIM’

Bayramların birlik ve beraberliği artırdığını, küskünlükleri unutturduğunu ve kardeşlikleri güçlendirdiğini dile getiren Yılmaz, bu ülkeyi daha güçlü kılabilmek için birlik ve beraberliğin artırılması gerektiğini söyledi.

Yılmaz, ‘Muhakkak ki ibadetler tek başına olabilir ama bayram tek başına olmaz. Bayram eş, dost, hemşehrilerledir. Mutlaka herkesle bayramlaşmak lazım... Bu ülkeyi çok daha güçlü kılabilmek için birlik ve beraberliğimizi güçlendirmemiz lazım. İşte ne zaman bu ülkeyi güçlü bırakırsak, hem şehit ve gazilerimize olan sorumluğumuzun gereğini hem de evlatlarımıza olan sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluruz. Ne zaman onlara güçlü bir Türkiye bırakırız, işte o zaman üstümüze düşeni yapmışız demektir. İnşallah bir oldukça, beraber oldukça geçmişte olduğu gibi, 7 düvele karşı bundan sonra vereceğimiz mücadeleden de birlik ve beraberlik içinde çıkacağız. Allah ağız tadımızı, birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Arif Nihat Asya'nın şiirinden esinlenerek 'Allah camilerimizi ezansız, minarelerimizi mahyasız, yıllarımızı ramazansız, bizleri sevgisiz, vatansız ve ülkemizi Müslümansız bırakmasın.' İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Yılmaz, Vali Âlim Barut, AK Parti Sivas milletvekilleri Av. Hilmi Bilgin, Selim Dursun ve diğer protokol üyeleri, vatandaşlarla bayramlaştı. Yılmaz ve beraberindekiler, daha sonra medrese içerisindeki esnafı ziyaret ederek, bayramını kutladı.

GÜRÜN’DE TEMASLARDA BULUNDU

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, kent merkezindeki temaslarının ardından Gürün’e geçti. Bayram ziyaretlerini Gürün’de sürdüren Yılmaz, Bahçeiçi Köyü’ndeki bir mesire alanında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bugünkü döneminin, son 200 yıllık tarihinin en güçlü döneminde olduğunu ifade etti.

Böyle olduğu için 2 milyondan fazla insanın Türkiye'ye sığındığını belirten Yılmaz, ‘Irak'tan, Suriye'den, Yemen'den, Libya'dan, Balkanlar'dan nerede mağdur, garip varsa gelip Türkiye'ye sığınıyor. Cenab-ı Allah'a hamdolsun biz de 'ensar' gibi yerinden, yurdundan edilmiş mazlumlara kapılarımızı açıyoruz. Allah kimseyi yerinden, yurdundan uzak etmesin, kimseyi yerinden ayrılmak durumunda bırakmasın’ dedi.

Hiç kimsenin milyonlar da verilse evini, yurdunu ve anılarını terk etmeyeceğine dikkati çeken TBMM Başkanı Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

'Hiç kimse babasının, dedesinin olduğu mezarını bırakmaz ama zorda kalmışsa buraya geliyor. Niye geliyor, 5 milyar doların üzerinde bir kaynak ayırdık. Neden, yoksula, mazluma sen yardım edersen, Cenab-ı Allah da sana yardım eder. Onlar gelmeden önce petrolün fiyatı ne kadardı? Varili 100 doların üzerindeydi. Şimdi ne kadar? 50 dolar civarında. Bir kapıyı kapatan Allah, bir başka kapıyı açar. Birisine yardım edersen, Cenab-ı Allah da sana yardım eder.'

Yılmaz, ülkeyi güçlü kılmanın yolunun birlik ve beraberlikten geçtiğini vurgulayarak, 'Bir olursak, beraber olursak, iri olursak, diri olursak şehitlerimize karşı olan sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluruz ve bu ülkeyi güçlü kılarız, evlatlarımıza güçlü bir Türkiye bırakma imkanı doğar' dedi.

Türkiye'nin, Malazgirt Savaşı'ndan beri bin yıldır bu ülke topraklarını ve zor coğrafyayı elinde tuttuğunu dile getiren Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Nasıl tuttuk, birlik ve beraberlikle. Yine bir ve beraber olursak bu toprakları bundan sonra da yine bin yıl tutarız. Coğrafya kaderimizdir, değiştirebilmek mümkün değil. Ama bu coğrafyada bu topraklara sahip çıkmanın yolu birlikten, küskünlükleri ve kırgınlıkları unutmaktan, kardeşliğimizi güçlendirmekten geçiyor. Allah kardeşliğimizi devam ettirsin, birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin.'

SOMUNCUBABA

KÜLLİYESİNİ ZİYARET ETTİ

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Gürün’deki temaslarının ardından Malatya’ya geçti. Yılmaz Darande’deki Somuncubaba Külliyesi'ni de ziyaret ederek, namaz kılıp dua etti.

Külliye hakkında bilgi veren Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Hamidettin Ateş, İsmet Yılmaz'a semaver ve kitap hediye etti.

Programa, Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, Belediye Başkanı Süleyman Eser ile vakıf yetkilileri ve vatandaşlar da katıldı. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!