USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Herkes İşine Baksın

Herkes İşine Baksın

Herkes İşine Baksın
13-05-2013 17:29
Google News


Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, AK Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru’nun şahsı ile ilgili eleştirilerine cevap verdi. Paşa Fabrikası’ndaki bir program sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ürgüp, Kuru’nun  ‘Mahalle ağzı ile konuşuyor’ yönündeki eleştirisinin hatırlatılması üzerine, ‘Mahallenin kullandığı dili kastediyorsa ben tabi mahallenin kullandığı dili kullanırım. Mahalleli kim? Kendilerini büyük mü görüyor acaba mahallelilerden? Ona sormak lazım’ dedi.

‘HALK BİLİYOR’

Belediyenin hiçbir şey yapamadığı yönündeki eleştirileri değerlendiren Başkan Ürgüp, yapılan çalışmalara değinerek, ‘Yapılmayan hiçbir şey yok’ dedi.

Ürgüp; ‘Sivas Belediyesi’nin bitiremediği işi nedir? Yapamadığı projesi ne var? Paşa Fabrikası bu haldeydi, 4-5 kat büyüdü. Sıcak ve Soğuk Çermiklerin hali neydi ne noktaya geldi. Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı’nın önceki halini, şimdiki halini bir düşünün. Spor Tesislerini bir düşünün. Böyle bir başbakanın belediyesi olur, böyle bir başbakana bağlı bir kurum olur da, Başbakan, spora, eğitime, kültüre çok yatkın bir insan. Belediyenin böyle olmaması mümkün mü? Değil… Bizim takip ettiğimiz bu sosyal tesisler, bir çok şey Sayın Başbakanın ortaya koyduğu prensiplere uygundur. Ben iddia ediyorum ki bunu diyenlere karşı, 40 yılda çalışanları bir kenara yazsınlar, 4-5 yılda bu yıl da bu yıl da bitmek kaydıyla, bitiyor işte; ne olduğu belli… Terminal, kültür merkezi bitecek, yeşil alanlar bitecek. Bulvarlar tamamlanacak. Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı İstasyon Kavşağı’na kadar gelecek. Yapılmayan hiçbir şey yok. Tarihi cami restorasyonları, tarihi camilerin etraflarının açılması 7-8 tane tekkenin, türbenin tadilatlarının, onarım ve restorasyonlarının yapılması ve mezarlıklar faaliyetlerde dahil olmak üzere. Zaten hafta sonu yapmış olduğumuz mahalle toplantılarında 80 madde sunuyorum. Şaşırıyor mahalleliler. Bunun 20 tanesi net projedir. Dolayısıyla böyle bir iddiayı kabul etmem mümkün değil’ ifadelerini kullandı.

‘BEN DEĞİL ONLAR

TELAŞ İÇERİSİNDELER’

Halkın, gereken takdiri yapacağını belirten Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, kendisinin bir telaş içerisinde olmadığını, asıl telaş içerisinde olanların kendisini eleştirenler olduğunu savundu.

Kimin ne olacağının belli olmadığını, her şeyin Allah’ın takdirinde olduğunu belirten Ürgüp, ‘Polemik olmasını bende arzu etmiyorum. Neticede İl Başkanının işi ayrıdır, belediye başkanının işi ayrıdır. İl başkanı kendi işine bakar, belediye başkanları kendi işine bakar. Bir telaş içerisinde olan bana göre ben değilim, kendileridir. Ne telâşı içerisinde olduğunu kamuoyumuz gayet net biliyor. Kamuoyu bunun takdirini yapacaktır-. Cenab-ı Allah ne takdir ederse o olur. Hiçbir telaşa gerek yoktur. Kimin öleceği, kalacağı belli değil. Kimin aday olup olmayacağı belli değil. Ben de dahil. Şimdi ben partimin bu noktada belki alternatifsiz adayı konumuna gibi görünüyorum. Bir sürpriz olamaz mı? Veya Allah korusun, sağlığımız bozulabilir. Bir de ecel var. Yani Allah geçinden versin, Allah herkese hayırlı ömürler versin. Benim de çocuğum var. Tabii ki, ben de daha uzun yıllar yaşayıp çocuklarıma ve ülkeme hizmet etmek isterim. Ben çok ihtiyatlı bir dil kullanıyorum. Dolayısıyla burada herhangi bir iş yapılamaması falan söz konusu değil’ dedi.

‘ESKİ BAŞKAN GİBİ ALMAN

BANKALARINA BORÇLANMADIM’

Başkan Ürgüp, eski Belediye Başkanı Dönemi’ne yönelik de bir göndermede bulundu. Önceki belediye başkanının Alman bankalarından 20 milyon kredi kullanıp 32 milyon borçlandığını ileri süren Ürgüp; ‘Ben bu ülkenin kaynaklarını kullanırım’ dedi.

Ürgüp, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

‘Bir defa geldiğimdeki bütçeyi iki kat artırdım. Belediyenin şuanda piyasaya bir kuruş borcu yok. İller Bankası’na borcumuz var sadece. Halk diyor ya, belediyenin parası mı olur, kullansın, borçlansın. Kullanıyorum, borçlanıyorum da. Ama iller bankası veya Türk Bankaları aracılığıyla. Yani geçmiş dönemde geçmiş belediye başkanımızın yaptığı gibi Alman Vakıf Bankalarına 22 milyon Avro borçlanıp da faiziyle beraber 32 milyon Avro ödemiyorum. Ben bu ülkenin kaynaklarını kullanırım bu ülkenin insanına hizmet ederim. Kamuoyunun karşısına çıkacağız. Kiminle çıkacaksak onu o gün gösterir. Neyin yapılıp yapılamadığının halkımız şuan farkındadır. İbre şuanda dönmüştür. Halk belediyenin şuanda hangi ölçüde çalışıp çalışmadığını bilmektedir. Ben bununla ilgili zaten kamuoyu araştırmaları yapıyorum. Şuana kadar kamuoyuna açıklamadım bu araştırmaları. Bir tanesini açıkladım sadece. Halkın bizim yaptığımız işlerle alakalı beğenisi çok nettir. Önümüzdeki günlerde anketçi firma bizden de izin alarak bunları kamuoyuna açıklayacak.’

‘MAHALLE AĞZIYLA

KONUŞMAYA DEVAM EDECEĞİM’

AK Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru’nun mahalle ağzıyla konuştuğu yönündeki eleştirileri ve Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nin engellendiği ileri sürülen kredisinin nasıl alındığı yönündeki iddialara da cevap veren Ürgüp, İller Bankası’nın krediyi Başbakan Erdoğan’ın talimatı ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın devreye girmesi ile çıktığını söyledi.

Ürgüp, sözlerini şu şekilde noktaladı:

‘Mahalle ağzından ne kastettiğini anlayamadım ben. Benim öyle bir üslubum olmaz. Görünüşüm, yürüyüşüm, hareketlerim, her şeyim bu şehrin kültürüne uygundur. Bir de şu var. Mahallenin kullandığı dili kastediyorsa ben tabi mahallenin kullandığı dili kullanırım. Mahalleli kim? Kendilerini büyük mü görüyor acaba mahallelilerden? Ona sormak lazım.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nin kredisi 2 ay çıkmamıştı. Sayın Genel Başkanımız Mustafa Destici kamuoyuna yansıtınca bir saatin üzerinde sayın başbakanımızla bir randevuları gerçekleşti. Zannediyorum başbakanımızın davetiyle. Orada Sivas ile ilgili birkaç konuyu da dile getirdi sayın başbakanımız. Sayın Başbakanımız şaşırmış böyle bir şeye. Anında talimatı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na verdiler. Akşam biz Trabzon maçındayken, sayın bakanımız İsmet Yılmaz beyefendi ‘İller Bankası Genel Müdürü’nü arayalım’ dedi. Aldı telefonunu aradı. Bu kredi nasıl çıkmaz ve çıktı. Ama böyle çıktı. Yani Sayın Başbakanımızın talimatı, sayın bakanımızın devreye girmesi ile çıktı. Ben her ikisine de teşekkür ediyorum. Çevre ve Şehircilik Bakanımıza da teşekkür ediyorum.

Bakın Sevgi Evleri’nin açılışını yaptık değil mi? Yaşadığımız süreçleri gördünüz. Yaptığımız işi anlatmamız dahi engelleniyor. Biz hikayeden konuşmuyoruz. Herkes işine bakacak biz de işimize bakacağız. Öyle kuru gürültüye pabuç bırakacak insanlar da değiliz.  İl Başkanlığı’nın kendi işleri, kendi protokol yeri, kendi şartları bellidir. Belediye Başkanının görevleri kanunlarla yasalarla çizilmiştir. Protokol yeri bellidir. Herkes buna bakacak. Zaten kamuoyu bunun takdirini yapacak. Yani telaşe ye gerek yok. Yani seçime daha 1 yıl var. 1,5 yıl önce bu işe başladı bu arkadaşlarımız. Halkı, sistemi bu kadar germeye gerek yok. Yapılacak çok işimiz var. Biz işimize bakıyoruz. Mahalleli kardeşlerime de saygılarımı sunuyorum.  Onların dilini kullanmaya devam edeceğim.’

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!