USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Hala Koalisyon Kurabiliriz?

?Hala Koalisyon Kurabiliriz?

?Hala Koalisyon Kurabiliriz?
19-08-2015 14:10
Google News


ERSAN ARSLAN

CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, gündemde olan erken seçimin, Türkiye için iyi sonuçlar doğurmayacağını belirterek, koalisyon kurmak için hala süre olduğunu belirtti. AK Parti’nin geçen sürede yapılan görüşmelerde CHP’ye koalisyon teklifi ile gelmediğini, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun aslında koalisyon kurmak istediğini ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın buna izin vermediğini savunan Akyıldız, ‘biz CHP olarak bu süreci bitmeden hala olumlu bir şekilde seyredeceğine inanıyoruz. Yeter ki AK Parti ve MHP pozitif olarak yaklaşım sergilesinler.’ Dedi.

‘CHP, ÜLKENİN MENFAATLERİNİ

ÖN PLANDA TUTTU’

CHP’nin seçimlerden sonraki süreçte daima ülke menfaatlerini ön planda tuttuğunu ve çalışmalarını bu yönde sürdürdüğünü belirten Akyıldız, AK Parti’nin bu süreçte koalisyon kurma düşüncesi ile hareket etmediğini savundu.

Akyıldız; ‘Ülkemizin içinde bulunduğu tablo, ülkemiz için çok önemli, çok ciddi sorunların biriktiği bir tablo. Bu tablo bizim için çok olumlu bir tablo değil. Gerek iç politikada, gerek dış politikada, gerek iç barış noktasında çok sıkıntı ve sorunlarımız var. CHP bütün bu sorunların bilincinde olduğu için genel seçim bittikten sonraki süreçte ‘önemli olan CHP’nin menfaatleri değil, ülkemizin menfaatleridir’ düşüncesi ve bakış açısı ile çok olumlu, pozitif bir süreç izledi. AK Parti ile yapılan görüşmeler ki, koalisyon görüşmesi diyemiyorum. Çünkü toplum bunu koalisyon görüşmesi zannediyordu ama o kadar uzun süren görüşmelerin hiçbir aşamasında bize koalisyon teklifi yapılmadı. O nedenle bu görüşmelere ben koalisyon görüşmeleri diyemiyorum. Bu görüşmeler sürecinde biz çok samimi olarak ülkemizin sorunları ve sıkıntılarının CHP tarafından tespit edildiği ve çözüm önerilerinin sunulduğu o dosyalarımızı, çözüm önerilerimizin tamamını samimi olarak AK Parti’nin görüşmeleri yürüten yetkililerine verdik. Sayın Genel Başkanımız tekrar söyledi, ‘söz konusu olan CHP’nin menfaati değil, bu ülkenin menfaatidir. O nedenle biz, CHP’nin AK Parti ile olası bir koalisyonda zarar göreceğini bile bile biz bu koalisyonu kurmaya hazırız’ dedi. Bu samimi düşüncelerimizle, bu pozitif yaklaşımımızla biz 35 saat süren bir ön görüşme yaptık. Gerçekten üzülen taraf biz olduk. Biz, hiçbir ön şart koşmadan, şu kırmızıçizgimiz var demeden, bu ülkenin ciddi anlamda geniş tabanlı bir koalisyon hükümetine ihtiyacı var mantığıyla koalisyon kuralım diyerek masaya oturmuştuk. Ama son gün gördük ki bunlar sadece ‘45 günlük zamanın ne kadarını harcayabiliriz, ne kadarını daha çok kullanıp da hükümeti kurmadan bu ülkeyi erken bir seçime götürürüz’ mantığıyla yaklaşmış olduklarını gördük. Kendi beyanları bu çünkü… Ne diyorlar? ‘Gelin kısa süreli, 3 aylık, erken genel seçime götürecek bir hükümeti kuralım’ Bunun adı hükümet olmaz ki. Seçime götüreceksen 3 ay sonra o zaman bizimle ne işiniz var. Zaten şuanda her ne kadar olmayan bir hükümetse de sonuçta bir hükümet var.

10 günlük süre var. Çok bir şey kaybedilmiş değil. Eğer gerçekten niyetiniz salih ise ‘biz samimi olarak bu ülkeyi düşünüyoruz’ diyorsanız teklifimizi yine yapıyoruz; buyurun gelin, koalisyon kuracaksak iki günde kurulur. Hala bu ülkenin evlatları şehit oluyor. Yazık günahtır. Kan gölüne dönmüş durumda bu ülke. Bu ülkenin şehit olan evlatlarının koltuk kavgasına gitmesini hiç kimse kabul etmiyor.   Sivas’taki şehit cenazesinde şehidimizin annesinin feryadı hala kulaklarımda çınlıyor. Benim evladım ‘koltuk uğruna şehit oldu’ diyor.

Barışa, kardeşliğe, birlik ve beraberliğe bu ülkenin her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğu bir dönemde bir erken genel seçimin yarar getireceğini düşünmüyoruz. Geniş tabanlı bir hükümetin en az bir yıl zaten restorasyon amacıyla, yani bu ülkede çok ciddi şekilde AK Parti’nin vermiş olduğu zararların en az bir yıl restorasyonu sürecektir. Onun için biz uzun vadeli hükümet önerdik. Yani verilen zararı bir yılda normale döndürmek için uğraşacağız, onda sonrada hizmet noktasında birlikte hareket edeceğiz diyerek uzun vadeli koalisyon teklifini yaptık. Ben Sayın Başbakanın samimi olarak koalisyon kurmaktan yana olduğunu düşünenlerdenim. Ama Davutoğlu’da bağımsız ve özgür hareket edebilme imkânına sahip olmadığı için, Cumhurbaşkanının vermiş olduğu talimatları yerine getirmek zorunda olduğu için kendi düşüncesini de oraya yansıtamadı. Koalisyon kurmak istediği halde, koalisyon kurulamadı.’ Şeklinde konuştu.

‘KOALİSYON KURULABİLİR’

Geride kalan ve olumsuz sonuçlanan sürece rağmen CHP’nin hala koalisyon kurulabileceği yönünde hareket ettiğini belirten Akyıldız, ‘Yeter ki AK Parti ve MHP pozitif olarak yaklaşım sergilesin’ dedi.

Akyıldız, sözlerini şu şekilde noktaladı:

‘Sadece ülkemizin değil, Sivas’ımızın da çok ciddi sorunları, sıkıntıları var. Benim ceketimin cebi bir tomar not dolu. Açık baktığımızda yarısından fazlası iş isteyen kardeşlerimiz. İşsizlik çok fazla… Sanayiden arıyor arkadaşlarımız, ekonomik durumu çok kötü esnafımızın. O nedenle biz CHP olarak bu süreci bitmeden hala olumlu bir şekilde seyredeceğine inanıyoruz. Yeter ki AK Parti ve MHP pozitif olarak yaklaşım sergilesinler.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!