USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kararı Halk Verir

Kararı Halk Verir

Kararı Halk Verir
20-08-2015 09:44
Google News


AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, gündemdeki hastane tartışması ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Şahin; ‘Halkımız bütün sağlık hizmetini, yataklı sağlık hizmetini yeni hastaneden almak istiyorum derse, bu yönde anketler yapılır ve bir intiba ortaya konulursa hay hay biz bunu hazırladık. Halkımız derse ki ben Devlet Hastanemden, Numune Hastanemden memnunum, bu da olsun, bu da olsun derse, buna da şartlarımız mevcut.’

ERSAN ARSLAN

Sivas’ta bölge hastanesi olarak planlanan ancak, tamamlanma noktasında Numune Hastanesi olarak hizmet vermesi kararlaştırılan 600 yataklı yeni hastane ile ilgili tartışmalar sürüyor. Kamu Hastaneleri Birliğinin, tartışmalara konu olan; hastane yatak kapasitesinin 700’e çıkarıldığı, Numune Hastanesi’nin poliklinikleri ile Devlet Hastanesi’nin Yataklı servislerinin yeni hastaneye taşınacağı yönündeki açıklamalarının ardından AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin’den de önemli açıklamalar geldi.

Halka rağmen, bir şey yapılmasının söz konusu olmadığını belirten AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, ‘Hastanelerin birleştirilmesi, tek hastanede toplanması 2 veya 3 hastane noktasında halkımızla birlikte hareket etmenin doğru olduğunu, halkımızın bu konudaki görüşünün önemli olduğunu düşünüyorum. Niye? Çünkü hizmet alacak o. Siz bir yere bir bina yaptınız ve insanlar gelmiyor ise o zaman bunun bir ehemmiyeti olmaz. Ama insanlar alıştı, buradaki hizmetten memnun ve diğer taraflara rağbet azaldıysa o zaman; ‘millet artık buraya geliyor, diğer tarafın unsurlarını da buraya taşıyalım daha iyi hizmet verilim’ dersiniz. Bunu böyle planlayıp, böyle yapmanın, halkla birlikte düşünmenin doğru odlunu düşünüyorum.’ İfadelerini kullandı.

‘SEÇİM YATIRIMI YAPMADIK’

Sivas’a yapılan yatırımların seçim yatırımı olarak yapılmadığını, bu nedenle de seçim öncesinde açılışlar yapıp bunu kullanmadıklarını vurgulayan AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, ‘biz bu yıl hizmete girecek olan bütün yatırımlarımız, erkene almadan, en iyi şekilde ne zaman hizmete girecekse o zaman hizmete girsin istedik’ dedi.

Şahin; ‘100 milyon liranın üzerinde bir yatırımla Sivas’a yeni bir hastane kazandırdık. Proje 2010’da başladı ve bu yıl tamamlandı. Önümüzdeki ay açılacak ve hizmet vermeye başlayacak. Biz AK Parti olarak Sivas’ımıza çok büyük tesisler kazandırdık ama biz bunları seçim yatırımı olarak yapmadık. Hiçbirinin açılışını da seçimden önce yapmadık. Hastane 100 milyon liralık bir yatırım ve cihazları ile birlikte 200 milyonu bulan bir yatırım. Seçimden önceye planlanıp açılabilirdi. Stadyum aynı şekilde 110 milyon liralık bir yatırım. Et Entegre Tesisi, 112 Acil Çağrı Merkezi, Kütüphane… Bunların hepsi bu yıl içerisinde bitecek tesisler ama biz bunları seçim yatırımı olarak değil, Sivas’a yatırım olarak gördük ve seçimden önce bunların açılışını yapmadık. Tam tekmil, vatandaşımıza sağlıklı hizmet sunacağı zaman hizmete girsin arzu ettik. Bunun dışında da ilçelerimizde de yine hastaneler, diğer tesisler, okullar var. Bunun dışında yine seçimden önce hayata geçirip de açılışını yapmadığımız KYK yurtlarımız var. Dolayısıyla biz bunları seçim yatırım değil Sivas’a yatırım olarak gerçekleştirdik.’ İfadelerini kullandı.

KARARI HALK VERİR

Hastanelerin birleştirilip birleştirilmeyeceği, taşınıp taşınmayacağı yönündeki tartışmalara da değinen AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, ‘vatandaş sağlık hizmetini nereden talep ediyorsa, nereye ulaşıyor ise orayı canlı tutmakta fayda var’ dedi. Tüm bu planlamaların, vatandaşın talep ve tercihine göre şekilleneceği söyleyen, Şahin, ‘Kararı halk verir’ vurgusu yaptı.

Şahin, şu şekilde konuştu:

‘Yeni Hastanemiz de önümüzdeki ay hayata geçecek ve sağlık hizmeti sunmaya başlayacak. Mevcut Numune Hastanesi, yeni Numune Hastanesi’ne taşınacak. Mevcut hastanemizde yine poliklinik hizmetleri ve belirli sayıda yatak kalacak. Orada pediatri ve Sivas’ta olmayan bazı merkezlerin kurulması planlanıyor. Devlet Hastanesi’nin de taşınıp taşınmayacağı noktasında bir soru var. Tabi ki yeni hastane çok modern bir hastane, 25 ameliyathanesi, 60 yoğun bakımı, 60 tane tek kişilik odası var. Cihazları yeni. İnsanımızın buradan yoğunlukla hizmet almasını arzu ediyoruz. Şuanda Devlet Hastanesi’nin yönetimi ayrı, Numune Hastanesi’nin yönetimi ayrı… Numune Hastanesi taşınacak ve tüm birimleri ile yeni hastaneden idare edilecek. Devlet Hastanesi ile Numune Hastanesi’nin yönetimi birleşebilir. Şuandaki proje bu… Bunun vatandaş açısından çok bir sıkıntısı yok. Ama devlet Hastanesi’nin İstasyon Caddesi’nde, şehrin ortasında bir hastane olması hasebiyle vatandaşımızın buraya karşı bir alışkanlığı var, yakın ve şehir merkezinde. Diğer hastanemizin de şehir merkezine belirli bir mesafede olması hasebiyle vatandaşımızın Devlet Hastanesi’nin buradaki işlevini devam ettirip ettirmeme noktasındaki görüşüne başvurulması gerektiğini düşünüyorum. Vatandaşımız, yeni hastaneye alıştı, ‘yeni hastanenin imkânları daha iyi artık oraya gideyim,  artık ulaşımı tamamdır, ulaşılabilir, erişilebilir, bütün imkânları ile bana çok daha iyi hizmet ediyor’ deyip o kanaate ulaştıktan sonra buna karar verilmeli. Devlet Hastanesi’ndeki yine poliklinikler, acil servis kalmalı, servislerden gerekli olanların ise taşınabileceğini düşünüyorum. Ama bu noktada vatandaşın eğilimine bakılmalı. Yani vatandaş sağlık hizmetini nereden talep ediyorsa, nereye ulaşıyor ise orayı canlı tutmakta fayda var. Vatandaş yeni hastaneden artık talep ediyorsa tamam… Devlet Hastanesi’ndeki o servise artık çok hasta gelmiyor ise artık vatandaş oraya rağbet etmiştir, oradan o hizmeti ayıyordur burada devam etsin deriz. Ama buna rağmen Devlet Hastanesi’ndeki servise gitmeye devam ediyorsa vatandaşımız, buradan vazgeçmemişse vatandaş nasıl sağlık hizmeti istiyor, nasıl ulaşıyor ise o şekilde sağlık hizmetinin ulaştırılması gerektiğini düşünüyorum.

Hastanelerin birleştirilmesi, tek hastanede toplanması 2 veya 3 hastane noktasında halkımızla birlikte hareket etmenin doğru olduğunu, halkımızın bu konudaki görüşünün önemli olduğunu düşünüyorum. Niye? Çünkü hizmet alacak o. Siz bir yere bir bina yaptınız ve insanlar gelmiyor ise o zaman bunun bir ehemmiyeti olmaz. Ama insanlar alıştı, buradaki hizmetten memnun ve diğer taraflara rağbet azaldıysa o zaman; ‘millet artık buraya geliyor, diğer tarafın unsurlarını da buraya taşıyalım daha iyi hizmet verilim’ dersiniz. Bunu böyle planlayıp, böyle yapmanın, halkla birlikte düşünmenin doğru odlunu düşünüyorum.

Şöyle bir memnuniyetimiz de var; şehir merkezimizde şuanda üç tane hastanemiz var. Yeni Numune Hastanesi, Numune Hastanesi ve Devlet Hastanesi… Dolayısıyla hastanemiz olmasa ne konuşulacak. Yeni bir hastane yaptığımız için böyle bir konu gündemde. Bununda konuşulmasında, tartışılmasında fayda görüyoruz. Biz, hastaneler noktasında, sağlık hizmeti noktasında diğer hususlarda olduğu gibi halkla birlikte karar vermek istiyoruz. Halkımız bütün sağlık hizmetini, yataklı sağlık hizmetini yeni hastaneden almak istiyorum derse, bu yönde anketler yapılır ve bir intiba ortaya konulursa hay hay biz bunu hazırladık. Halkımız derse ki ben Devlet Hastanemden, Numune Hastanemden memnunum, bu da olsun, bu da olsun derse, buna da şartlarımız mevcut. 1 Ay gibi bir sürede yeni hastanenin hizmete girmesi söz konusu. Bu süreçte vatandaş bunu değerlendirsin, dile getirsin. Basın yayın yolu ile dile getiriyorlar zaten. Aynı şekilde, hastane yönetimlerine, siyasete, valiliğe, idareye dile getirsin ve vatandaş desin ki, ‘benim için şu olsun, ben şu alternatifleri önceliyorum, burada olsun, burada olsun, ya da ağırlık şurada olsun’ desin.  Buna göre de biz hareket edelim. Bürokrasi, Sağlık Bakanlığı ona göre hareket etsin. Vatandaşa böyle bir imkân sunmuşuz, iki tane hastanemizin yanına bir tane daha hastane devreye sokuyoruz. Onun dışında Üniversite Hastanesi var onun dışında 213 yataklı Medicana var, onun dışında 100 yataklı bir hastane daha yapılmakta özelde. Dolayısıyla hamdolsun sağlık hizmetlerini çok iyi bir noktaya getirdik. Yani hem özel, hem üniversite, hem devlet hastanelerinde çok alternatifimiz var. Vatandaşımız bu konuda görüşünü belirtsin istiyoruz. Biz iktidar partisi olarak, AK Parti olarak vatandaşa rağmen bir şey yapmayacağız, yapmıyoruz. Vatandaşımızla beraber, vatandaşımızın meyli nasılsa, hizmeti nasıl almak istiyorsa o şekilde bu yol haritasını çizmek istiyoruz. Vatandaşımız, bu konudaki dileğini temennisini hem idareye karşı, hem siyasete dile getirsin. Devlete, Sağlık Bakanlığı’na ait bu hastaneleri en işlevsel şekilde, vatandaşımıza en faydalı olacak şekilde, Sivas’ın hastasını dışarıya göndermeyip, dışarıdan hasta getirecek şekilde kullanmak istiyoruz.’

‘HASTANELERİMİZ

BÜYÜK AŞAMA KAYDETTİ’

Hastanelerdeki sağlık hizmetin her geçen gün daha iyi noktalara geldiğinin de altını çizen AK Parti, İl Başkanı Av. Ziya Şahin, Sivas’ta verilen sağlık hizmetlerinden memnun olduklarını da dile getirdi.

Şahin, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

‘özellikle son 1 yıl içerisinde hastanelerimiz büyük aşama kaydetti. Numune Hastanesi’nde onlarca açık kalp ameliyatı yapıldı. Geçen yıllarda bu sayı 2-3’e düşmüştü. Ama son bir yıl içerisinde getirdiğimiz doktorlar sayesinde onlarca ameliyat yapıldı. Ben, hepsine teşekkür ediyorum. Yüzümüzü ak ettiler, geldiler çok sağlıklı ameliyatlar yaptılar ve Sivas’ın hastasını dışarıya bırakmadılar. Artık ünleri yayıldı ve dışarıdan talepler var. Çok rahatlıkla gelin Numune Hastanesi’nde şu şu büyük ameliyatları olun, Devlet Hastanesi de kadın doğum ve çocuk üzerine çok etkin diyebiliyoruz. İlçe hastanelerimiz de gayet iyi durumda. Dolayısıyla Sivas’ın şuandaki sağlık hizmetlerinden memnunum. Hastanelerimiz, doktorlarımız, personelimiz hakkında kayda değer bir şikâyet gelmiyor. Her yerde şikâyetler olabilir ama esasla, hizmetle ilgili kayda değer bir şikâyet yok. O yüzden ekiplerimizden memnunuz. İnşallah yeni hastanemizle beraber bu çok daha ileri gidecek ve bölgenin hastasını da buraya çekeceğiz.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!