USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Sivas Adına Çok Büyük Bir Kazanım?

?Sivas Adına Çok Büyük Bir Kazanım?

?Sivas Adına Çok Büyük Bir Kazanım?
26-08-2015 10:42
Google News


Programda konuşan Vali Barut, ‘Sivas, hayvancılık potansiyeli olan bir il. Hayvan sayısı bakımından 813 bin gibi bir rakamla iştigal ettiğimizi bilmemiz gerekiyor. Yem bitkileri üretiminde birinci sıradayız. Ot fiyatlarının belirlendiği Ot Borsası olan tek vilayet Sivas’tır. Bu tesiste şuana kadar 20 Milyon TL civarında bir para harcadık. Tabii ki bu Sivas, buna layık olduğu için bu para harcandı. Ama burada kalmayarak, tesisin işletilmesi lazım. İşletmesinde de aynı birlik ve beraberliğin sağlanması gerekiyor’ dedi.

HAYRULLAH AĞKAŞ

Sivas İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan Et Entegre Tesisleri açılışa hazırlanıyor. Son çalışmaların yapıldığı tesiste Sivas Valisi Âlim Barut ve protokol üyeleri ile il merkezi ve ilçelerden gelen çiftçi ve besiciler gezerek, incelemelerde bulundu.

Vali Barut’a Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdülkadir Hastaoğlu, Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, tüm İlçe Kaymakamları ve Belediye Başkanları ile çok sayıda çiftçi ve besiciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Sivas Valisi Âlim Barut, Et Entegre Tesisleri’nin Sivas’a hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek, ilimizdeki birlik ve beraberliğin Türkiye’ye örnek olduğunu kaydetti.

‘SİVAS ADINA ÇOK

BÜYÜK BİR KAZANIM’

Önümüzdeki aylarda açılışı yapılacak Et Entegre Tesisi’nin Sivas için çok önemli bir kazanım olduğuna işaret eden Sivas Valisi Âlim Barut, ‘Bu tesis kadar güzel olan en önemli şey buradaki birlik ve beraberlik ortamıdır. Gerçekten böyle güzel bir topluluğa hitap etmiş olmaktan dolayı mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Ülkemiz çok zor günlerden geçiyor. Maalesef ayrışmaların olduğu günlerden geçiyoruz. Ama biz burada görüyoruz ki başlangıcından bugüne kadar iktidarıyla muhalefetiyle tüm partiler oy birliğiyle karar verdiler. Bu Sivas adına çok büyük bir kazanımdır. Demek ki Sivas birlik ve beraberlik konusunda Türkiye’ye örnek oluyor. Bu ayrıca bir gurur kaynağıdır. Dolayısıyla bunun kıymetini bilmemiz lazım’ dedi.

Vali Barut konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘Et Entegre Tesisleri ben buraya göreve geldiğimde başlamıştı. Allah rahmet etsin, Sayın Valimiz Zübeyir Kemelek Bey başlatmışlardı. Şuan ki Meclis Başkanımız ve o dönemki iktidar ve muhalefet Milletvekillerimiz… Yani hepsinden de bu tesisle ilgili destek gördüm. Hiçbir olumsuzluğa rastlamadım. Hala aynı şekilde de devam ediyor. Sivas, hayvancılık potansiyeli olan bir il. Hayvan sayısı bakımından 813 bin gibi bir rakamla iştigal ettiğimizi bilmemiz gerekiyor. Yem bitkileri üretiminde birinci sıradayız. Ot fiyatlarının belirlendiği Ot Borsası olan tek vilayet Sivas’tır. Diğer 81 vilayette Ot Borsası yok. Hayvancılık konusu ve buna ilişkin tesisler ve tarıma dayalı sanayileşme konusu da geldiği zaman tüm bu rakamların bize belli bir şey ifade etmesi lazım. Burada şuana kadar 20 Milyon TL civarında bir para harcadık. Tabii ki bu Sivas, buna layık olduğu için bu para harcandı. Ama burada kalmaması lazım. Yani tesisin işletilmesi lazım. İşletmesinde de aynı birlik ve beraberliğin sağlanması lazım. Bu işi profesyoneller yönetirse çok daha iyi olur. Dolayısıyla biz merkezi idareden bu konuyla ilgili profesyonel kuruluşu Et ve Süt Kurumudur. Bu kurumun da Sivas’ın heyecanına ortak olması gerekiyor. Bu tesislerin yapılışında motor kuruluş İl Özel İdaresi’dir. Başta genel sekreteri ve birim müdürleri olmak üzere bütün işçisine teşekkür ediyoruz.’

‘SİVAS BÜYÜK BİR

DEĞER KAZANACAK’

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, ise yapılan tesisle birlikte Sivas’ın büyük bir değer kazanacağına işaret etti. 2 yıllık bir süreçte bu zor coğrafyada bu noktaya gelmenin kolay olmadığını belirten Ayhan, ‘Ben yüklenici firmaya verdiği sözü tuttuğu için çok teşekkür ediyorum. 1 Ocak 2013 tarihinde İl Özel İdaresi’nde bir toplantı yaptık. Dönemin Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bizi arayarak 5 Milyon TL ödenek aktarıyoruz demişti. Projenin startı o gün verilmişti’ dedi.

Kararın alınmasının ardından ilgili kurumlarla yapılan incelemeler sonrasında tesisin bu alana yapmayı kararlaştırdıklarını ifade eden Özel İdare Genel Sekreteri Ayhan, ‘Hep söylüyorduk. Sivas İl Özel İdaresi yol, su, kanalizasyon ve alt yapı hizmetlerinden ziyade Sivas’a prestij katacak, imaj katacak ve daha sonra sektörler anlamında kurumların olması için bunlara yönelmemiz lazım. Bu projenin bizim için bir örnek olması hasebiyle projesinden ödeneğine, kontrolörlüğünden bu zamana kadar ki tüm aşamalarında İl Özel İdaresi Yatırım Şule Müdürlüğümüzün ve diğer bütün birimlerin çaba gösterdiği bir tesis…’ ifadelerini kullandı.

‘TBMM Başkanı İsmet Yılmaz’ın ifadesiyle Sivas büyük bir değer kazanacak’ diyen Ayhan, ‘İnşallah burası Sivas tarımına ve Sivas hayvancılığına çok ciddi manada katkı sağlayacaktır. Bu bizim için bir gurur tablosudur. Çünkü tabandan alınan destek ve heyecan, hizmetleri de beraberinde getiriyor. Bu bölgede yıllardır çalışıyoruz. Sivaslı çiftçilerimiz Erzurum’da hayvanını kestirmek için randevu almak için aylarca beklediğini biliyoruz. Artık çiftçilerimiz hayvanlarını o illere götürmek zorunda kalmayacaklar. Bu tesiste herkesin emeği var, Sivas halkını emeği var. Meclis Başkanımızın, Milletvekillerimizin ve bütün kurumların emeklerinden dolayı şükranlarımızı arz etmek istiyorum’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!