USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kazalar En Büyük Tehdit

Kazalar En Büyük Tehdit

Kazalar En Büyük Tehdit
14-05-2013 17:41
Google News


ERSAN ARSLAN

Program öncesinde Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Ali Taş ve diğer protokol üyeleri AKM bekleme salonunda açılan stantları gezdi.

AKM’deki program saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile birlikte başladı. Daha sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün trafik kurallarına uyulması konusundaki mesajını içeren bir video ile Sivas’ta gerçekleşen ve MOBESE kameralarına yansıyan kazalarla ilgili video gösterimi yapıldı. Programda yılın trafik polisleri, yılın şoförü, trafik görevlisi ve çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

‘BİLİNÇLİ BİREYLER YETİŞTİRMELİYİZ’

Daha sonra bir konuşma yapan Sivas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa Toy, daha güvenli bir trafik için bilinçli bireyler yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Toy; ‘Trafik kurallarını öğrenerek ve çevremizdeki insanlara öğreterek bu haftanın amacına ulaşmasına katkıda bulunmalıyız. Trafik kazalarında denetim ve ceza her ne kadar caydırıcı olsa da kazaların önlenmesindeki en önemli unsurun eğitim olduğunun bilincini taşımaktayız. Bu nedenle çocuklarımızı trafik kuralları konusunda bilinçli bireyler olarak yetiştirmeliyiz. Çünkü ülkemizin kanayan yarası haline gelen trafik sorunlarının üstesinden anca bilinçli toplumların geleceği kanısındayım’ dedi.

‘TRAFİK KAZALARI KANAYAN YARAMIZ’

Toy’un ardından konuşan İl Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay ise, trafik kazalarının Türkiye’nin adeta kanayan bir yarası olduğunu belirterek, bu kazalarda binlerce insanın hayatını kaybettiğini söyledi. Kızılay, ‘Trafik kazaları insan hayatı için ciddi bir tehdittir. Toplumda, ülkemizin gündeminden düşmeyen ciddi bir sorundur. Adeta sürekli kanayan bir yaramız, akan gözyaşımızdır. Trafik kazalarında nice yetişmiş insanımız, bilim adamı, siyasetçi, sporcu ve sanatçımız yitirilmektedir. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyada bilinen tüm ölüm nedenleri arasında Trafik kazaları her yıl ilk üç sırada yer almaktadır. Trafik güvenliği geleneksel anlayışın tersine tek başına bir polisiye faaliyet alanı değildir. Pek çok kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleri ile birlikte bireylerin de işbirliği ve tam bir uyum içerisinde ortak bir hedef etrafında birleşmesini gerektiren bu anlamda yönetimi oldukça kompleks, zor bir alandır’ dedi.

‘SİVAS’TA 145 BİN SÜRÜCÜ VAR’

Sivas’ta trafik güvenliği için gerçekleştirilen faaliyetler hakkında da bilgi veren İl Emniyet Müdürü Kızılay, kentte 120 binin üzerinde araç ve 145 binin üzerinde ise sürücü olduğuna dikkat çekti.

‘İlimiz genelinde 120 bin 157 adet araç bulunmaktadır. 145 bin 765 adet de sürücümüz bulunmaktadır. Bu sayılar gün geçtikçe artmaktadır. Sürekli artan nüfus da eklendiğinde trafik güvenliğinin sağlanmasında teknoloji temelli trafik denetim hizmetlerinin, kısa adıyla EDS hizmetlerinin aktif olarak ifa edilmesi, akıllı ulaşım hizmetlerinin trafik altyapı hizmetlerinde kullanılması, okul öncesinden başlayan ve hayat boyu devam eden bir trafik eğitiminin tesis edilmesi artık elzem hale gelmiştir. Bu kapsamda emniyet müdürlüğü olarak ilimizde trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Daha etkin bir trafik denetim hizmeti verebilmek adına trafik ekiplerinin sayısı artırılmıştır. Denetimlerde teknolojinin aktif olarak kullanılabilmesi için trafik elektronik denetleme sisteminin ilimizde de tesisine yönelik ilgili kurumlarla çalışmalar yapılmaktadır. Bütün gelişmiş ülkelerde aktif olarak kullanılan ve etkin bir denetim hizmeti için gerekli olan elektronik denetleme sisteminin tesisi için bütün kurumların da gerekli desteği vermesini bekliyoruz.’

Bunların yanı sıra eğitim faaliyetlerine de ağırlık verildiğini belirten İl Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde eğitim ve öğretim dönemi içerisinde anaokulu ve ilkokulların birinci sınıfları başta olmak üzere Trafik Çocuk Kulübü adında bir eğitim projesi başlatıldığını söyledi. Kızılay, bu proje kapsamında anaokulu ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerine okullarında trafik güvenliğine yönelik eğitim verildiğini belirterek, ‘Bu kapsamda yaklaşık 3 bin çocuğumuz kulüp üyesi yapılmış, üyelik işlemlerinden sonra çocuklarımız trafikle ilgili tanıtım, tiyatro, defile gibi sosyal etkinliklere katılmaktadırlar. Ayrıca Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde topluma hizmet eğitimi alan öğrencilerimiz projenin yürütüldüğü okullara kanalize edilmiş, hafta da en az bir saat olmak üzere kulüp üyesi çocuklarımızla etkinlikler yapılmıştır’ dedi.

İl Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, Sivas’ta ciddi bir sorun olan gürültü kirliliğinin önlenmesine yönelik olarak da çalışma yapıldığını söyledi.

‘BİNLERCE İNSANIMIZ HAYATINI KAYBEDİYOR’

İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Taş ise, jandarma komutanlığı olarak trafik güvenliği konusunda gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Türkiye’de binlerce kişinin trafik kazaları sonucu hayatını kaybettiğini, bu rakamların gelişmiş ülkelerde daha düşük olduğunu belirten Taş;

 ‘Birçok ülkede olduğu gibi trafik ülkemizde de önemli sorunlar arasında bulunmaktadır. Vatandaşlarımızın karıştığı trafik kazalarında binlerce kişi hayatını kaybetmekte veya yaralanmaktadır.  Kazaların istatistikî verileri incelendiğinde sürücü, yaya ve yolucuların oluşturduğu yol kullanıcıları tarafından basit önlemlerin alınmaması sonucu meydana geldiği ve tamamına yakınının insan unsurundan kaynaklandığı görülmektedir. Hız limitleri ve geçme kurallarına uyulması, emniyet kemerinin takılması, araç kullanırken alkol alınmaması halinde ölüm ve yaralanmaların büyük oranda önüne geçilebileceği hepimiz tarafından bilinmesine rağmen bu basit tedbirlerin alınmaması sonucu hem maddi hem de manevi olarak üzüntü verici ve telafisi imkânsız sonuçlar ortaya çıkmaktadır’ ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, yılın trafik polisleri, trafik görevlileri, şoförü ve çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, plaket ve ödül verildi. Programda Melek Reşit Hanım Anaokulu öğrencileri tarafından mini trafik gösterisi sunuldu. Minik öğrencilerin gösterisi ilgi ile izlendi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!