USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yeni Dönem Başlıyor

Yeni Dönem Başlıyor

Yeni Dönem Başlıyor
27-08-2015 18:18
Google News


Geçen dönemde 56 branşta kurs düzenleyerek 3 bin kursiyere eğitim veren KÜSİM, bu dönem için yaklaşık 70 branş ile 5 bin kursiyere ulaşmayı hedefliyor. Kurslar için başvurular Eylül’de başlıyor.

ERSAN ARSLAN

Sivas’ta kültürel, sosyal ve eğitim faaliyetleri anlamında önemli hizmetlere imza atan KÜSİM, yeni döneme hazır. KÜSİM Müdürü Ahmet Dağüstü, yeni dönem plan ve programını gazetemizle paylaştı. KÜSİM’e bağlı merkezlerde gerçekleştirilen kurs sayısını bu yıl 56’dan 75’e çıkaracaklarını belirten Dağüstü, geçen yıl 3 bin olan kursiyer sayısını bu yıl 5 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Geçen dönem faaliyetleri hakkında da bilgi veren Dağüstü, ‘KÜSİM olarak, kendi görev tanımımız kapsamında kültür, sosyal işler, eğitim, sanat ve benzeri çalışmalarla ilgili 2015 yılını sezon anlamında çok güzel geçirdik. Bu çerçevede konferanslar, paneller, sergiler, yılsonu programları, eğitim çalışmaları, kurslar ve benzeri çok sayıda organizasyonları yaptık. Kendi müdürlüğümüze bağlı kültür merkezlerinde bu organizasyonları yerine getirdik. Yenişehir, Bahtiyar Bostan, Mehmet Akif Ersoy Mahallerindeki kültür merkezlerimizde, İhramcızade Kültür Sanat Merkezi’nde, Engelliler Kültür Merkezi’nde ve müdürlüğümüzün de içinde bulunduğu Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde (FYKM), çok sayıda faaliyeti gerçekleştirdik.’ Dedi.

‘EYLÜL’DE KAYITLAR BAŞLIYOR’

Yeni dönem kurs planlamasının tamamlandığını belirten KÜSİM Müdürü Dağüstü, kurslar için başvuruların Eylül ayının ilk haftasından itibaren alınmaya başlanacağını söyledi.

Dağüstü, şu şekilde konuştu:

‘2015-2016 eğitim-öğretim dönemi içerisinde de hem eğitim çalışmalarımızı hem de diğer sosyal ve kültürel çalışmalarımızı planladık. Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık ayları için bir planlama yaptık. Bir de ayrıca 2016 yılı için planlamalarımızı gerçekleştirdik. Bu çerçevede yaygın eğitim kursları kapsamında Halk Eğitim Merkezi (HEM) ile işbirliği içerisinde kurslarımızı gerçekleştireceğiz. Geçen dönem 56 branşta 3 bin kursiyere ulaşmıştık. Bu dönemde branş sayımızı artıracağız. 70 farklı branşta kurs açmayı planlıyoruz. Bu kurslarımıza 5 bin kursiyerin katılmasını bekliyoruz. Kurslarımızla ilgili bilgi edinme ve başvuru işlemleri belediyemizin resmi internet sitesi www.sivas.bel.tr üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Vatandaşlarımız kurslarımızla ilgili bilgileri buradan takip edebilirler.

HEM, bizim en büyük paydaşımız. İşbirliği içerisinde yürütüyoruz bu tür faaliyetleri. Dolayısıyla her merkezdeki müracaatımızı online olarak alacağız. Online müracaat edemeyen kişiler ise merkezlerimize müracaat ederek oradaki görevli arkadaşlarımızdan destek alarak müracaatlarını yapabilirler. Planlarımız Eylül ayının 15’i gibiydi ama okulların açılma süresi uzayınca Kurban Bayramı sonrası 1 Ekim itibariyle kurslarımızı fiili olarak merkezlerimizde başlatacağız ama müracaatlarımızı Eylül ayının ilk haftasından itibaren kabul edeceğiz. Ardından da kurslarımızla ilgili bir tanıtım toplantısı ve branşlara göre nerede ne zaman hangi saatlerde olacağına dair de duyurularımızı yapacağız.

Yenişehir Hanımlar Kültür Merkezimizde planladığımı 17 tane farklı branşta kursumuz var. FYKM’de 37 farklı branşta kurs planlıyoruz, İhramcızade Kültür Sanat Merkezinde 12 farklı branşta kurs planlıyoruz. Geçen dönemde de aktif olarak kullandığımız Mehmet Akif Ersoy Hanımlar Kültür Merkezimizle ilgili hazırlıklarımızı yapıyoruz. Oranın da açılışını gerçekleştireceğiz. Geçen dönemde 4 farklı branşta kurs vardı, bu sene 7 farklı branşta kurs yapmayı planlıyoruz. Engelliler Kültür Merkezi’nde işaret dili eğitimlerini yürüteceğiz. Yine engellilere yönelik hizmetlerimizi burada sürdüreceğiz. İŞKUR kapsamında orada birkaç tane farklı kurs daha planlıyoruz.

Kurslarımıza çok büyük ilgi var. Zaman zaman mekânlarımızın yetersizliği de bizi yeni mekânlar oluşturmaya yöneltti. Bununla ilgili çalışmalarımızı devam ettireceğiz.’

‘ÇOK İYİ ÇALIŞMALARA

İMZA ATACAĞIZ’

Diğer sosyal, kültürel ve eğitim faaliyetleri hakkında da bilgiler veren Dağüstü, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

‘Kurslarımızın haricinde yeni dönemde de konferans ve sempozyumlarımız, söyleşilerimiz, imza günlerimiz olacak. Sivas Belediyesi KÜSİM olarak biz, eğitim anlamında, sosyal anlamda ve kültür anlamında çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarımızı da Sivas halkı ile paylaşıyoruz. Kültür de, Allah nasip ederse çok daha iyi çalışmalara imza atacağız.

Ekim ayı içerisinde planladığımız bir sempozyum var. Hz. Fatıma Sempozyumu. Bu sempozyumu da gerçekleştireceğiz. Yine, Milli Eğitim ile işbirliği içerisinde Eğitime Destek Projesi kapsamında ortaokul öğrencilerine yönelik online eğitim desteği projemiz var.

Şems-i Sivasi’yi bu yıl çok ciddi çalışmalarla Sivas halkına ve tüm Türkiye’ye duyurduk ve belediye bakanımızın önerisi ile 2015 yılını Şems-i Sivasi yılı ilan edildi. Bu çerçevede başta Şems-i Sivas ile ilgili kitaplar olmak üzere yine Sivas’ımızla ilgili kitaplarımızı bastırdık. Hem yazılı eser anlamında, hem eğitim anlamında, hem sosyal faaliyet anlamında belediyemiz KÜSİM çok yoğun bir şekilde faaliyetlerini sürdürüyor.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!