USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Bu Ülkenin Çimentosuyuz!?

?Bu Ülkenin Çimentosuyuz!?

?Bu Ülkenin Çimentosuyuz!?
30-08-2015 11:17
Google News


Gündeme dair açıklamalarda bulunan Gönay, ‘Saadet Partisinin bu ülkenin çimentosudur. Bunun içindir ki Saadet Partisi mecliste olmazı zorunluluktur. Yapılacak seçimler meclise girmemiz adına büyük bir fırsattır’ dedi.

SERCAN ÇETİNEL

7 Haziran Genel seçimlerinde milletvekili adayı olmak için istifa eden Saadet Partisi Sivas İl Başkanı Dursun Coşar yerine göreve getirilen Osman Gönay dün basın mensupları ile bir araya geldi. İl başkanı olarak ilk defa basın mensuplarının karşısına geçen Gönay, bugüne kadar yapmış olduğu faaliyetler hakkında bilgiler vererek gündeme dair de açıklamalarda bulundu.

Gönay ilk olarak, ‘7 Haziran genel seçimlerinde milletvekili adayı olmak için istifa eden il başkanımızdan boşalan il başkanlığı makamına partimizin genel merkez yöneticileri teveccüh gösterip bendenizi bu onurlu göreve getirmişlerdir. Teşekkür ediyorum.

1954 Hafik doğumluyum.1976 yılında imam Hatip Lisesini bitirerek merkezde imamlığa başladım. Ardından sırasıyla; Milli Türk Talebe Birliği Sivas şube başkanlığı, Meslek yüksek okulu Talebe dernek Başkanlığı, 6 Yıl Din görevlileri derneği Sivas şube başkanlığı, 6 yıl Mutlu yapı kooperatifi yani İmam evler kooperatifi başkanlığı görevlerinde bulundum ve 2003 yılında imamlık görevimi tamamlayarak emekli oldum. Aynı yıl Saadet partisi il yönetiminde görev aldım. Teşkilat başkanlığı, merkez ilçe başkanlığı da dâhil olmak üzere hemen hemen her kademede görevler üslendim ve 2011 yılında yapılan 24. Milletvekilliği seçimlerinde milletvekili adayı oldum.

Şimdi ise bana emanet edilen il başkanlığı bayrağını taşımayı şeref addettiğimi ifade ederek, yüce Rabbimden kolaylık ve başarılar niyaz ediyorum’ dedi.

Daha sonra gündeme dair açıklamalarda bulunan Gönay, Saadet Partisi’nin bu ülke için bir çimento görevi yaptığını, yeni yapılacak seçimlerde meclise girmek için de büyük bir fırsatın doğduğunun altını çizdi.

Gönay şunları kaydetti:

Değerli kardeşlerim. Neden saadet? Çünkü saadet partisi bu ülkenin çimentosudur, sigortasıdır. Bir bina yapacaksanız, tuğlanız, kumunuz, demiriniz, sacınız her şeyiniz varda, sadece çimentonuz yoksa o binayı ayakta tutamazsınız. Yeni bir seçimden çıktınız, 550 tane milletvekili seçtiniz. Meclis var. Vekiller var, partiler var, ama bir araya gelip hükümet kuramadılar, kurmadılar. Neden? Çünkü meclisin çimentosu olan saadet mecliste yokta ondan kuramadılar. Nasıl çimentosuz bina yapamazsanız, saadetsiz meclisi de ayakta tutamazsınız. Şayet biz mecliste olsaydık, şu anda yeni bir seçime gerek kalkmayacak ve hükümet kurulmuş olacaktı.

Nereden mi biliyorum? Bir, Herkes bize güvenir, saygı duyar çünkü biz hiç kimseyi ötekileştirmeyiz, bu yüzden de herkes bizimle hükümet kurardı. İki,bizim hükümet kurmak için hiç çaba harcamamıza bile gerek kalmazdı.Diğer partiler derlerdi ki.. Bu saadet ne yapar ne eder hükümeti kurar biz elimizi çabuk tutup ondan önce koalisyon yapalım derlerdi ve bir araya gelirlerdi. Çünkü birleştirici, kaynaştırıcı çimentoları mevcut olacaktı. Bunun içindir ki saadet partisinin mecliste olması bir zorunluluktur. Bu yapılacak seçimler saadetin meclise taşınması adına büyük bir fırsattır.’

Yapılan son anketlerde partilerin alacakları oylarda bir değişiklik olmadığını böylece tek başına hükümet kurulamayacağının göründüğü ifade eden Gönay, ‘Çözümü Saadet Partisini meclise taşıyarak arayın’ dedi.

Gönay sözlerini şöyle noktaladı; ‘Sözlerimi bitirirken şunu da ifade etmek isterim, yapılan son anketler gösteriyor ki yapılacak seçimlerde partiler bir puan fazla ya da eksik alacak, kimse tek başına iktidar olamayacak. O zaman bir seçim daha mı yapacağız. Nereye kadar?

Çözüm saadet partisini meclise taşıyacaksınız. Meclisi çimentosuna, meclisi özüne kavuşturacaksınız, bu seçimlerden böyle bir sonuç çıkmalıdır, diye temenni ediyorum.

Bu dilek ve temennilerle tekrar hepinizi hürmet ve muhabbetle selamlıyorum, Memleketimize dirlik, düzen, huzur ve kardeşlik bahşetmesini yüce Rabbimden niyaz ediyorum.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!