USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Terör Sorunu TBMM´de Görüşülecek

Terör Sorunu TBMM´de Görüşülecek

Terör Sorunu TBMM´de Görüşülecek
09-09-2015 13:11
Google News


Akyıldız, ‘Umuyorum ve diliyorum ki önümüzdeki günlerde toplamayı düşündüğümüz meclisimizin bu konuyu çok ciddi bir şekilde ele alması ve çözüm noktasında da çalışmalarını sürdürmesidir. Bu konuda biz başta iktidar partisi olmak üzere diğer partilerden de destek bekliyoruz’ dedi.

HAYRULLAH AĞKAŞ

CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, ülkede özellikle son dönemde artış gösteren terör olaylarıyla ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulundu.

Aklızdız, ‘Maalesef üzücü günlerden geçiyoruz. Biraz önce yine 14 şehidimizin olduğunu öğrendik. Ben öncelikle bugün ve gerekse bundan önce toprağa düşen o fidanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Mekânları cennet olsun. Hep yakınlarının hem de ulusumuzun başı sağ olsun diyorum. Böyle günlerde insanların söz söyleyecek hali bile kalmıyor. İnşallah Allah bizi bir daha şehit cenazeleriyle karşılaştırmaz. Barış içerisinde kardeşçe, huzurlu yaşayacak bir ortamı biran önce hep birlikte sağlayalım’ dedi.

Önümüzdeki günlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni (TBMM) olağanüstü toplantıyla bir araya getireceklerini belirten CHP Milletvekili Akyıldız, CHP olarak terörün çözüme kavuşturulması noktasında her türlü çalışmanın içerisinde yer alacaklarını ifade etti.

Akyıldız, ‘Toprağa düşen bütün fidanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Mekânları cennet olsun. Gerek ailelerinin gerekse ulusumuzun, hepimizin başı sağ olsun. Hakikaten zor ve acılı bir süreçten geçiyoruz. Artık inanıyorum ki duyarlı olan herkes, evde televizyonu bile açmaya korkar hale geldi’ dedi.

Bu sürecin en başta biz siyasiler tarafından çözülmesi gerektiğini belirten Akyıldız, ‘Başından beridir Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bu sürecin mevcut iktidar partisi tarafından yanlış yönetildiğini her fırsatta dile getirdik. Yani terör sorununu çözmek bugüne kadar ki getirilen süreçteki bu tutumla bu davranışla olmayacak dediğimiz zaman, hatta Sayın Genel Başkanımızın iktidar partisine ‘Size avans veriyoruz. Ama bu yöntem yanlış, gelin bunu birlikte çözelim’ dediği zaman elinin tersiyle ittiği günler daha dün gibi hatırımızda. Ama süreç keşke bizi haklı çıkarmasaydı. Ama maalesef bu süreç Cumhuriyet Halk Partimizi haklı çıkardı’ ifadelerini kullandı.

CHP Milletvekili Akyıldız şöyle devam etti:

‘Biz bunun çözüm yolunun başından beri Meclis olduğunu savunduk. Bunun çözüm yolunun da mevcut iktidar partisinin yaptığı gibi bir gizli ajanda olmadan şeffaf bir şekilde mecliste tüm toplumla paylaşılarak, çözülmesini gerektiğini ifade ettik ve bunu iddia ediyoruz. Bu süreci çözüm sürecini bu ülkede Cumhuriyet Halk Partisi’nden başka çözebilecek bir siyasi parti yoktur. Bunu biz çözeriz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz yetkili organlarımızla önceki gün itibariyle MYK toplantımız vardı. Sayın Genel Başkanımız Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir görüşme yaptı. Bugünde yine toplantılarımız devam edecek. Yine çok büyük bir ihtimalle yine meclisimizi olağanüstü bir toplantıya davet edeceğiz. Çünkü toplum meclisten çözüm bekliyor. Ama maalesef biz meclisi toplayamıyoruz. Daha önce yine meclisi topladığımızda bir komisyon kurulması teklifinde bulunmuştuk. Ama maalesef biye terörün araştırılması noktasındaki komisyon teklifimiz AK Parti’nin ve MHP’nin oylarıyla reddedilmişti. İşte bunları hep konuşuyoruz. Keşke biz haklı çıkmasaydık. O gün komisyon kurulsaydı, çalışmalar başlasaydı. Meclis çatışı altında bunların araştırılması yapılsaydı ve çözüm önerilerine dönük araştırmalardan sonra çözüme dönük projeler üretilseydi, belki bugün biraz daha farklı bir noktaya gelmiş olacaktır.’

Bir daha şehit haber almamamızı temenni eden Akyıldız, ‘Umuyorum ve diliyorum ki önümüzdeki günlerde toplamayı düşündüğümüz meclisimizin bu konuyu çok ciddi bir şekilde ele alması ve çözüm noktasında da çalışmalarını sürdürmesidir. Bu konuda biz başta iktidar partisi olmak üzere diğer partilerden de destek bekliyoruz. Ülkemizin bir tek şehide dahi tahammülü kalmamıştır. Kandan beslenenleri de lanetliyoruz. Bu sürece destek olanları da lanetliyoruz. CHP olarak bu sorunun çözülmesi noktasındaki bütün çalışmalara varız’ şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!