USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?İsabetli Bir Karar Olmuştur?

?İsabetli Bir Karar Olmuştur?

?İsabetli Bir Karar Olmuştur?
16-09-2015 11:41
Google News


Karakoç, ‘Kendi kendini götürdü, kendi kendini harcadı Zekeriya Bey. Öyle bir noktaya geldi ki siyasilerimiz, ilin yetkilileri, bakanlığımız, artık Zekeriya Beyin Sivas’ta durdukça, kardeşliğe, birlik ve beraberliğe daha fazla zarar vereceğini gördükleri için seçim öncesi böyle bir karar vermiş olmalılar. Biz bakanlığın bu kararını da destekliyoruz İsabetli bir karar olmuştur. Daha fazla birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize zarar vermeden böyle bir değişikliğe gidilmesi isabetli olmuştur.’ dedi.

HABER MERKEZİ

Eğitim Bir-Sen Sivas Şube Başkanı İlhan Karakoç, Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden alınan Zekeriya Çınar ile ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Çınar’ın görevden alınmasının kent açısından çok isabetli bir karar olduğunu belirten Karakoç, Çınar’ı sert sözlerle eleştirdi.

Çınar’ın birlik ve beraberliği zedeleyen bazı yanlış yaklaşımlar sergilediğini ileri süren Karakoç, şu ifadeleri kullandı:

‘Biz, eğitimin en önemli paydaşı, yetkili sendika olarak ilimizin eğitim öğretiminin bir adım daha ileri gitmesi hususunda elimizi değil, vücudumuzu taşın altına koyduk. Sayın Zekeriya Çınar gelince de eğitimin paydaşı olarak aklımızın yettiği kadarıyla Yetkili sendika olarak biz kendisiyle Sivas’taki eğitim öğretimin seviyesinin daha yükseğe çıkması noktasında istişare etmeye çalıştık. Ama geldiği günden bu tarafa sayın müdür, bir il müdürü gibi davranmak yerine, sorumluluğunun bilincinde hareket etmek yerine, birleştirici olmak yerine ayrıştırmayı bölmeye tercih etti. Eğitim çalışanları arasında ikilik çıkarttı. Biz, eğitimin paydaşı olan yetkili sendika olarak bu konularda da müdür beyi defalarca uyardık. Şems-i Sivasi projesinde ‘S’ sevgiyi, ‘V’ vefayı içeriyor diye kendisi ifade etmişti. Biz de madem böyle hayırlı bir projeniz var. O zaman sevgiyi milli eğitim müdürlüğündeki arkadaşlarımız arasında, Sivas’taki STK’lar arasında yayalım, vefayı kardeşliği yayalım şeklinde defalarca istişarelerde bulunmamıza rağmen, müdür bey özellikle ayrıştırmayı, eğitim camiasını bölmeyi ötekileştirmeyi tercih etmiştir. Diğer STK’ları şahsıma ve sendikamıza karşı olumsuz düşünmelerine sebep olmuştur. Diğer STK’lar da bizim kardeşlerimiz. İmam Hatipler Derneği, Cihannüma İslami Düşünce gibi STK’larda görev yapanlar bizim kardeşlerimizdir. Onlarla kesinlikle bizim bir sıkıntımız yoktur. Bizim üzüldüğümüz nokta, evet bugün itibariyle müdür bey Sivas’ta yok. Ama Bizim üzen müdür bey sebebiyle geride kalan kırgınlıklar küskünlükler insanların birbiri hakkındaki suizanları. Sivas’ta gerçekten derin izler, derin yaralar bırakarak gitti müdür bey. Onun için de biz üzülüyoruz. İnşallah yeni gelen müdürümüzle tüm STK’larımızla Sivas’ımızda kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi yeniden inşa edeceğiz. Bu kırgınlıkları küskünlükleri en kısa zamanda toparlayacağız.  Sivas’ın eğitimini adil, dürüst bir şekilde beraber istişare ederek inşallah daha yükseklere taşımaya çalışacağız.’

‘PARALEL HADİSESİ YALAN’

Çınar’ın paralelle mücadele ettiği için Sivas’tan alındığı yönünde ortaya atılan iddia, haber ve söylentilerin gerçeği yansıtmadığını bunun son günlerde çok kullanılan basit ve ucuz bir yalandan ibaret olduğunu belirten Karakoç, bu yalanı ortaya atanların ise ileride mahcup olacaklarını söyledi.

Karakoç; ‘Özellikle şahsımızı yıpratmaya çalışan bir takım çevreler bir takım yerlerde haberler yapmaya çalışıyor. Artık, ‘müdür bey paralelle mücadele ettiği için Sivas’tan alınmıştır’ yalanını kimse yutmuyor. Böyle bir şeyin aslı yoktur. Bu tamamen kamuoyunu yanıltmak için ortaya atılmış çok basit ve ucuz bir yalandır. Bu yalana kim tevessül ediyorsa yarın da mahcup olacaktır. Biz, eğitim çalışanlarının yarısının üyemiz olduğu bir sivil toplum kuruluşu olarak yeni gelen müdür beye destek vermeye, birlikte çalışmaya, kardeşliği inşa konusunda birlikte koşturmaya devam edeceğiz. Yeni gelen müdürümüzün geçmişte yaptığı başarılı çalışmaları ve tecrübesiyle bu sorun kısa sürede hallolur diye inanıyoruz.’ Dedi.

‘İSABETLİ BİR KARAR’

Çınar’ın görevden alınmasının Sivas için son derece isabetli ve yerinde bir karar olduğunu savunan Karakoç, yeni göreve atanan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ile birlikte Sivas’ın eğitimde en üst seviyelere ulaşması için birlik ve beraberlik içerisinde çalışacaklarını söyledi.

Karakoç, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

‘Zekeriya Beyin arkasından sadece üzüntümüzü belirtiyoruz. Biz haklı çıktık. Çünkü defalarca uyardık ama uyarılarımıza aldırmadı. Kendi kendini götürdü, kendi kendini harcadı Zekeriya Bey. Öyle bir noktaya geldi ki siyasilerimiz, ilin yetkilileri, bakanlığımız, artık Zekeriya Beyin Sivas’ta durdukça, kardeşliğe, birlik ve beraberliğe zarar verdiğini gördükleri için seçim öncesi böyle bir karar vermiş olmalılar. Bakanlığın bu kararını da destekliyoruz biz. İsabetli bir karar olmuştur. Daha fazla birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize zarar vermeden böyle bir değişikliğe gidilmesi isabetli olmuştur. Zekeriya Bey, çok becerikli bir bürokratsa başka yerde değerlendirilir ve orada inşallah başarır. Ama Sivas’ta milli eğitim camiasında birliği, beraberliği, kardeşliği, toparlayıcılığı başaramamıştır ve bunun geride derin izleri kalmıştır. Biz bunu en kısa zamanda yeni müdürümüzle birlikte derleyip toparlayacağız. İnşallah, Sivas’ın eğitimde hak ettiği yeri alması için koşturmaya devam edeceğiz.

Yeni atanan Müdürümüz Sayın Mustafa Altınsoy, tecrübeli bir isim. Kendisi Erzurumlu. Manisa ve İstanbul’da görev yapmış. Ben kendisine buradan hoş geldiniz diyorum. İnşallah yeni gelen müdürümüz tecrübesi ile Milli Eğitim deki bu sorunları kısa zamanda çözeceğine olan inancım sonsuzdur. Özellikle milli eğitimin içindeki kardeşliğin tekrar sağlanmasından başlayarak, en kısa zamanda toparlayacağını düşünüyorum. Sivas’ın eğitiminin bir adım daha ileri götürülmesi hususunda bize ne düşüyorsa her zaman destek vermeye hazırız.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!