USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Sivas, Hızla Kalkınacak?

?Sivas, Hızla Kalkınacak?

?Sivas, Hızla Kalkınacak?
29-09-2015 13:44
Google News


Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 13 Şubat ve 25 Nisan’da gerçekleştirdiği ziyaretlerde sözünü verdiği projelerle ilgili önemli mesafeler alındığını belirten Şahin, ‘Hem Başbakanımızın, hem Cumhurbaşkanımızın bu projelerimize destekleri tam’ dedi.

ERSAN ARSLAN

AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, hem Türkiye’de hem de Sivas’ta; istikrarın sürmesi ve hedeflenen projelerin hayata geçirilebilmesi için ‘tek başına iktidar’ vurgusu yaptı. AK Parti hükümetlerinin gerçekleştirdiği projelerle Türkiye’yi ayağa kaldırdığını ve bu gelişimden Sivas’ın da önemli ölçüde faydalandığını belirten Şahin, Sivas için hedeflenen ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun sözünü verdiği dev projelerin ise kentin geleceğini kurtaracağını söyledi.

‘40 YILLIK HAYAL

GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR’

Sivas’ta hayata geçirilecek önemli projelerden birisinin 40 yıldır hayata geçirilemeyen Gemerek Barajı olduğunu belirten Şahin, bu proje için ilk ödeneğin geldiğinin müjdesini de verdi.

Şahin, şu ifadeleri kullandı:

‘13 Şubat’taki kongremize Başbakanımız iştirak ettiğinde Sivas’a önemli müjdeler verdi. 25 Nisan’daki mitingimizde de bu müjdeleri tekrarladı. Tabi bu müjdelerden birisi, 40 yılı aşkın süredir yapılamayan efsane olmuş Gemerek Barajı. Hem içme suyu ihtiyacı hem de bölgenin sulaması için büyük bir ihtiyaç. Geçmişte projelendirilmiş ama bir türlü programa girememişti. Başbakanımızın il kongresinde söz vermesi üzerine bu konuda bütün kurum ve kuruluşlar tarafından yapılması gereken işler tamamlandı. Gemerek Barajı’nın Eylül ayı içerisinde ilk ödeneği geldi, programa girdi. Özellikle 40 yılı aşkın süredir bölgede yapılamayan, en fazla Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanlar geçirmiş olan bir proje artık Ahmet Davutoğlu, Recep Tayyip Erdoğan ve Hükümetimiz zamanında hayata geçiyor. Dolayısıyla, Başbakanımızın il kongresinde vermiş olduğu sözlerden birisi hayata geçmiş oluyor. Bu 122 milyon liralık bir proje. Sivas geniş bir coğrafya, Sivas’ın merkezinde yaşayanlar bu projenin ehemmiyetini çok göremeyebilir ama bölge insanı için hayatiyeti olan bir proje. Çünkü Gemerek, Yeniçubuk ve oradaki köylerin içme suyu ihtiyacını karşılayacak hem de Gemerek ovasını sulayarak üretime büyük katkı sağlayacak. Bu tür proje ve yatırımlar hem iklimi değiştiriyor hem de üretime katkı sağlayarak ekonomiyi geliştiriyor. Bu Sivas için çok büyük bir proje. İnşallah önümüzdeki süreçte ödenekler daha da artarak bu proje devam edecek.’

2. DEVLET ÜNİVERSİTESİ

Sivas’ın büyümesine ve gelişmesine katkı sağlayacak en önemli projelerden birisinin ise 2. Devlet Üniversitesi olduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bu projenin de sözünü verdiğini belirterek, sürecin hızla ilerlediğini söyledi.

Şahin; ‘Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Sivas’ın gelecekteki bin yılını kurtaracak bir proje. Bu AK Parti’nin projesi. Başbakanımız bunun da sözünü vermiş, mitingde de tekrar etmişti. Bu proje ile ilgili gerekli çalışmalar devam ediyor. Bütün kurumlar bu konuda üzerine düşeni yapmakta. Normalde bir üniversitenin kurulma prosedürü asgari iki yıl sürüyor. Ama meclis başkanımız ve milletvekillerimiz sürecin hızlanması noktasında gerekli projeyi yapıyorlar.’ Şeklinde konuştu.

2. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Sivas için hayati önem taşıyan 2. OSB’nin her parsele tren yolunun girdiği dünyanın ilk OSB projesi olacağını da belirten Şahin, milyon metrekarelik alana kurulacak OSB’de yatırım için kısa sürede 24 firmanın başvuruda bulunduğunu belirtti.

Şahin; ‘İlimiz için hayati önem taşıyan 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için Sivas Demir Çelik Fabrikası’nın bulunduğu bölgede 5 milyon metrekarelik yer tahsis edildi. Burada yatırım için şuana kadar 24 firma yer talebinde bulundu. Bu talepler inceleniyor. 2. OSB Sivas’ın güneyinde, Kayseri-Malatya karayoluna yakın bir yerde, her parsele tren yolunun girdiği dünyadaki ilk OSB olarak şuanda imar planları yapılmakta. Bununla Sivas’ın istihdam açığı giderilecek. En az 20 bin kişinin burada istihdam edileceğini planlamaktayız.’ Dedi.

LOJİSTİK KÖY PROJESİ

Lojistik Köy, Et Entegre Tesisi projeleri ile Sivas’ın Güneye doğru 40 kilometre büyüyeceğini belirten Şahin, bu projelerin de kentin geleceği için hayati önem taşıdığını söyledi.

Şahin; ‘Bostankaya Lojistik Köy Projemiz var. Bu Anadolu’nun lojistiğini karşılayacak. Bu da büyük bir proje… Zaten 2. OSB, Bostankaya Lojistik Köy Projesi ve orada yine yaptığımız Et Entegre Tesisi Sivas ile Ulaş’ı birleştirecek. Yani oradaki çalışanların birçoğu da rahatlıkla Ulaş’ta oturabilecek. Dolayısıyla bu Sivas’ı büyütecek. Ulaş, Sivas’tan 40 kilometre ötede. Bu projeler Sivas’ı 40 kilometre Güneye doğru büyütmüş olacak.’ Şeklinde konuştu.

SİVAS, KAPLICA VE

KAYAK TURİZMİNDE

ÖN PLANA ÇIKACAK

Sivas’ın Sıcak Çermik bölgesinde gerçekleştirilen yatırımlar, Yıldız Dağı Kayak Merkezi ile de kaplıca ve kayak turizminde ön plana çıkacağını belirten Şahin, bu projelerle Sivas’ın hem batıya hem de doğuya doğru büyüyeceğini söyledi. TANAP projesi kapsamında şuanda 500’e yakın kişinin istihdam edildiğini belirten Şahin, bu sayının 1000’e çıkacağının da müjdesini verdi.

Şahin; ‘Sıcak Çermikte yapılan otellerimiz, kaplıca tesislerimiz, Yıldız Dağı’ndaki Kayak Merkezimizdeki yatırımlarımız devam ediyor. Sıcak Çermik’ten Yıldız Dağı’na yol, Yıldız Dağı’ndan Sivas ve Havaalanına yol yapılıyor. Sıcak Çermik-Havaalanı-Sivas üçgeninde hem kaplıca turizmi hem kayak turizmini geliştirmek suretiyle Sivas’ı hem Batıya hem de Kuzeye aynı şekilde büyütüyoruz. Doğuya da hem Soğuk Çermik tarafına hem Hafik tarafına hem mevcut OSB hem Seyfebeli’nin bulunduğu bölgeye belirli tesis ve yatırımlar da önümüzdeki süreçte gelecek. O tarafta şuanda bir TANAP projesi yatırımı var. Sivas-Hafik arasındaki bölge şantiyesinde şuan 500’e yakın kişi çalışıyor. Bu sayı 1000’e çıkacak. Dolayısıyla bu yönde de Sivas büyümekte. Aynı şekilde Karayün-Divriği yolu, 185 kilometre olan Divriği yolunu 140 kilometreye düşürecek. Bu Divriği’ye ulaşımı daha da kolaylaştıracak. Diğer taraftan Divriği-Sivas arasında raybüs hizmet vermekte. Bu şekilde hızlı ve güvenli bir ulaşım imkânı sağlandı.’ İfadelerini kullandı.

KIZILIRMAK PROJESİ

Sivas’ın kaderini değiştirecek en önemli projelerden birinin ise Kızılırmak Projesi olduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, bu proje ile ‘Kızılırmak akar Sivaslı Bakar’ sözünün tarih olacağını söyledi.

Şahin; ‘Kızılırmak Projesi Sivas’ın mavi gerdanlığı olacak. 11 Kilometre uzunluğunda 6 milyon metrekarelik bir alanda gerçekten Kızılırmak akar Sivaslı bakar sözünü ters çevirecek bir proje. Bu belediyemiz ve devletimizin birlikte gerçekleştireceği bir proje. Bu projenin hayata geçmesi için tek başına bir iktidar gerekli. Önümüzdeki süreçte bu proje ile ilgili gerekli imar tadilatları ve projelendirme çalışmaları yapılacak. Proje etap etap hayata geçtiği zaman Sivas Kızılırmak Projesi ile adeta cennetten bir köşe olacak.’ Dedi.

MEVLANA TÜNELİ

Sivas Belediyesi tarafından hayata geçirilecek kentin ilk tünel projesi olan Mevlana Tüneli’nin kent trafiğini önemli ölçüde rahatlatacağını ve kente değer katacağını belirten Şahin, ‘Mevlana Tüneli ile ilgili proje bitti ve ileri bir aşamaya gelindi. Orada 700 metre uzunluktaki bir tünelle şehrin Doğu-Batı bağlantısı kurulmuş olacak. Bu proje Sivas’a bir değer ve özellik katacak hem de merkezdeki trafiği rahatlatmış olacak.’ Şeklinde konuştu.

ESENTEPE KENTSEL

DÖNÜŞÜM PROJESİ

Yaklaşık 100 hektarlık bir alanda yeni bir şehir konseptinin oluşturulacağı Esentepe Kentsel Dönüşüm Projesi’nin önemine de değinen Şahin; ‘Esentepe Kentsel Dönüşüm Projemiz, oradaki arsa ve ev sahiplerine daha yaşanabilir konutlar elde etme imkânı sunacak. Sivas’a bölge itibariyle daha güzel bir şehir olma imkânını getirecek. Orası da önemli.’ İfadelerini kullandı.

‘BAŞBAKANIMIZ VE

CUMHURBAŞKANIMIZIN

TAM DESTEĞİ VAR’

Hızlı Tren başta olmak üzere diğer önemli projelerle birlikte Sivas’ın hızla büyüyen ve gelişen bir kent haline geleceğini belirten AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, bu projelere Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tam destek verdiğinin de altını çizdi.

Bu desteğin çok önemli olduğunu belirten Şahin, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

‘Kuzey Çevre Yolumuz geçtiğimiz yıl Karayolları ağına alınmıştı. Onunla ilgili çalışmalar devam ediyor. Kuzey Çevre Yolu ile birlikte Sivas’ın Kuzeyinde yeni, modern, geniş caddeleri, meydanları, yeşil alanları olan bir Sivas ortaya çıkacak.  Geminbeli tünelleri devam ediyor. Açılmış olan var, açma çalışmaları devam eden var. Sivas Malatya Bölünmüş yol çalışmaları devam etmekte. Kangal-Divriği yolu iyileştirme çalışmalarımız devam etmekte. Gelecekte Çamlıbel ile ilgili tünel projelerimiz var. Ülkemizin gelişmesine, büyümesine oranlı olarak bu tür büyük çaplı yatırımlarımız devam edecek. Hızlı tren, Sivas’ın önünü açacak en büyük projelerden birisi. Yapım çalışmalarında şuanda bir aksama yok. Hedeflendiği vakte yetişecek. Hızlı Tren, 2. OSB, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve diğer projeler Sivas’ı geleceğe taşıyacak projeler. Bunlara ek olarak Küçük Sanayi sitelerinin Paşa Pınarı bölgesine taşınması ile ilgili projeler var. Bu noktada hükümetimizin tam desteği var. Bu projelerimizi gerçekleştirdiğimiz takdirde Sivas inşallah geleceğini kurtarmış, bölgenin cazibe merkezi olmuş ve sürekli gelişen bir ilimiz olacak. Hem Başbakanımızın, hem Cumhurbaşkanımızın bu projelerimize destekleri tam… Dolayısıyla bu projeleri takip ederek inşallah Sivas’ı kalkındıracağız.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!