USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

THK Fakülteleri Sahipsiz Kaldı!

THK Fakülteleri Sahipsiz Kaldı!

THK Fakülteleri Sahipsiz Kaldı!
16-10-2015 09:35
Google News


THK Genel Başkanı’nın ilimizde uygun bir yer gösterilmesi halinde Sivas’a 2 Fakülte, 1 Meslek Yüksek Okulu, Uçak, Helikopter Bakım Merkezi ile Kolej Tesislerinin yapılması konusunda söz verdiğini belirten Işın, Sivaslı yetkililerin aradan geçen süreçte uygun bir yer gösteremediğini ve konunun takipçisi olmadığını ifade etti. Işın, bu süreçten sonra özellikle TBMM Başkanı İsmet Yılmaz başta olmak üzere, Sivas Milletvekilleri, Sivaslı bürokratlar ve Sivas kamuoyundan konunun takipçisi olmalarını istedi.

HAYRULLAH AĞKAŞ / ÖZEL HABER

Geçtiğimiz hafta Türk Ulaşım-Sen Sivas Şube Başkanı Nurullah Albayrak, ilimize kurulması planlanan THK Fakülteleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu. Albayrak, bu fakültelerin ilimize kazandırılması için özellikle siyasilerin ve bürokratların girişimlerde bulunması gerektiğini ifade etmişti.

Albayrak’ın bu açıklamalarının ardından THK Fakülteleriyle ilgili son durumu Türk Hava Kurumu Sivas Şube Başkanı Halil Işın’a sorduk. Işın da, THK Fakültelerinin Sivas’a kurulmasıyla ilgili gazetemize özel değerlendirmelerde bulundu.

Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nin 2011 yılında Ankara’da kurulduğunu ve o günden sonra THK Fakültelerinin ilimize kurulmasıyla ilgili birçok çalışmanın yapıldığını belirten Işın, o dönemde gerek Sivaslı siyasetçilerin, gerek Sivaslı bürokratların, gerek ilimizdeki Sivil Toplum Kuruluşları’nın konuya yeterince sahip çıkmadıklarını söyledi.

Aradan geçen süre zarfında Türk Hava Kurumu Başkanlığı’nda ve Üniversite yönetiminde görev değişiklikleri olduğunu belirten THK Sivas Şube Başkanı Işın, bu süreçten sonra neler yaşanacağının belli olmadığını belirtti.

THK Fakültelerinin ilimize kurulması için yıllardır uygun bir yer bulunamazken, bu süreçte İzmir’in girişimleri sonucu THK Fakültesi İzmir’de faaliyete başladı. Türkiye genelinde birçok il THK Fakültelerinin illere kurulmasıyla ilgili çalışma içerisinde olduğu bilinirken, son dönemde Eskişehir, Mersin ve Denizli illerinin girişimleri dikkat çekiyor.

‘Demir tavında dövülür’ diyen Işın, THK Genel Başkanı’nın 2012 yılında ilimizde düzenlenen bir toplantıda, havaalanı bölgesinde gösterilen yer ile ilgili çok yüksek bir kira bedeli istendiğini ancak uygun bir yer gösterilmesi halinde Sivas’a 2 Fakülte, 1 Meslek Yüksek Okulu, Uçak ve Helikopter Bakım Merkezi ve Kolej Tesislerini Sivas’a kazandıracaklarını dile getirmesine rağmen hiç kimsenin konuya ilgi göstermediğini savundu.

THK Sivas Şube Başkanı Işın, konuyla ilgili şunları kaydetti:

‘Bildiğiniz gibi 2011 yılından itibaren Türk Hava Kurumu’nun fakültelerinin ilimize yapılması için bazı çalışmalar yapıldı. 2012’de Büyük Otel’deki toplantıda bu hedef biraz büyütüldü. Havacılık Meslek Yüksek Okulu, 2 Fakülte, Uçak, Helikopter Bakım Merkezi şeklinde bir oluşum gündeme getirildi. Bunun için Ulaştırma Bakanlığı’ndan Havaalanındaki eski terminal binasıyla birlikte bu alanda 15 dönümlük bir yer talebinde bulunuldu. Yapılan yazışmalar neticesinde Ulaştırma Bakanlığı yüksek bir kira bedeli talep etti. Bunun üzerine 2012 yılı 10 Ağustos tarihinde yine Büyük Otel’de yapılan bir toplantıda Türk Hava Kurumu Genel Başkanı harfi harfine şu söylemde bulundu; ‘Böyle bir kira bedeliyle Ben buraya gelirsem, çok cazip tekliflerle gelen birçok il varken, ben bunun hesabını veremem. Bakın 2 Fakülte, 1 Meslek Yüksek Okulu, Uçak, Helikopter Bakım Merkezi artı olarak Kolej Tesislerini de yapalım, Entegre Eğitim Tesisleri olsun. Buyurun Sivaslılar’ dedi. Herkesin gözüne bakarak, ‘Buyurun Sivaslılar’ dedi.’

Tüm Sivaslı yetkililerin bu konuda duyarsız kaldığını belirten Işın, sözlerine şöyle devam etti:

‘Türk Hava Kurumu Genel Başkanı’nın ‘Buyurun Sivaslılar’ dediğinde bu demir dövülecekti. Bu konunun üzerine gidilecekti ama gidilmedi. İlimizdeki gerek Sivil Toplum Kuruluşları ve gereksi basın yayın organları da bu konunun takipçisi olmadı. Yani ‘Demir tavında dövülür’ derken, bu demiri kim dövecekti. Tüm Sivas halkı, ilimizdeki Sivil Toplum Kuruluşları ve basın yayın organları… Bu demir tavından çıkmadan anında dövülecekti. Ancak hiç kimse konunun takipçisi olmadı.

Neticede Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nin yönetimi değişti, Rektörü değişti, Türk Hava Kurumu Genel Başkanı değişti. Şartlar değişti. Peki, bundan sonra bir şeyler olur mu? Orasını da bilemem. Şimdi Uzay ve Havacılık Üniversitesi Türkiye’deki eğitim politikasının içerisinde önemli yeri olan bir Üniversite… Devlet buna sahip olur, destek verir, yaygınlaştırır veyahut yaygınlaştırmaz… Ama bana kalırsa böyle bir Üniversite’nin büyük çapta destek görüp, geliştirilmesi gerekir.’

Dünya üzerinde teknolojinin gün geçtikçe ilerlediğini ve Türkiye’nin de bu duruma seyirci kalmaması gerektiğini belirten Işın şunları kaydetti:

‘Ortadoğu coğrafyası bulgur kazanı gibi kaynıyor. Amerika bir taraftan, Rusya bir taraftan, Avrupa bir taraftan çomak sokup karıştırıyor. Rusya Hazar Denizi’ndeki gemisinden Suriye topraklarına nokta atışı ile füze fırlatıyor. Bu gelişen teknolojinin gerisinde kalmamız gerekiyor. Patroit füzeleri ülkemizden sökülüyor diye endişe duyuyoruz. Başlarına çalınsın Patroit füzeleri… O Patriot Füzelerini biz de yaparız. Türkiye olarak biz de yaparız. Kendi topraklarımızı da biz savunuruz. Kendi topraklarımızın Patroit’le savunmasını Avrupa’ya bırakıyorsak zaten bu bir zafiyettir. Yani benim dileğim ve temennim o ki; Bu Üniversite’ye, aslında devletimiz sahip çıksın. Sivas’a da bir takıl üniteleri geliyorsa, bu esirgenmesin, getirilsin. Bu teknoloji ülkemiz sathında yaygınlaşsın, gelişsin, büyüsün.’

THK Sivas Şube Başkanı Işın, THK Fakültelerinin ilimize kurulmasını temenni ettiklerini belirterek, bu süreçten sonda özellikle TBMM Başkanı İsmet Yılmaz başta olmak üzere, ilimiz siyasetçileri, Sivaslı bürokratlar, Sivil Toplum Kuruluşları ile Sivas kamuoyunun konuya sahip çıkması gerektiğini ifade etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!