USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

El Sanatları Çarşısı İçin Sevindiren Gelişme

El Sanatları Çarşısı İçin Sevindiren Gelişme

El Sanatları Çarşısı İçin Sevindiren Gelişme
19-10-2015 09:06
Google News


Konuyu TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu ve Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül’ün de bulunduğu bir toplantıda gündeme getiren SESOB Başkanı Köksal, Gül’den gelen, ‘biz o projeyi bitirmek üzereyiz’ açıklamasıyla büyük sevinç yaşadı.

ERSAN ARSLAN

Sivas’a yıllardır El Sanatları Çarşısı kazandırmak için büyük uğraşlar veren Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, bu konuda yaşanan son gelişmeleri gazetemiz ile paylaştı. Proje ile ilgili bugüne kadar birçok girişimde bulunan ancak, somut bir sonuç elde edemeyen Köksal, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen bir toplantıda Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül’den gelen, ‘Başkanım biz Eski Açık Cezaevi’nin yerinde senin projenin çalışmalarını yapıyoruz’ açıklaması ile büyük sevinç yaşadı. Gül’ün bu açıklamasının kendisini çok heyecanlandırdığını belirten Köksal, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın’ın Kale Projesi kapsamında Sivas Kalesi çevresinde böyle bir proje düşüncesi olduğunu da hatırlatarak, ‘Şimdi hem Belediye Başkanımız Sami Beyle görüşeceğim ki onun ikisini birleştirelim hem de Allah izin verirse Ankara’ya Nihat Beyin yanına gideceğim. Bu olayı daha belirli bir hale getireceğiz. Öyle veya böyle, o El Sanatları Çarşısı’nı da Allah bana nasip edecek. Buna inanıyorum. Onun için hevesliyim, sevinçliyim.’ Dedi.

‘GERÇEKLEŞTİREMEDİĞİM

TEK HAYALİM, EL SANATLARI ÇARŞISI’

SESOB Başkanı olarak göreve geldiği günden itibaren hayal ettiği her çalışmayı ve projeyi hayata geçirdiğini belirten Köksal, hayalleri arasında yer alan ve hayata geçirilemeyen tek projenin ise El Sanatları Çarşısı olduğunu söyledi.

Bu projeyi de hayata geçireceğine inandığını belirten Köksal, kendisini heyecanlandıran yeni gelişmeleri şu ifadelerle özetledi:

‘Göreve geldiğimde benim hayallerim vardı. Allah’a şükürler olsun hayallerimi gerçekleştirdim ve sadece bir hayalim kaldı o da ‘Esnaf ve Sanatkârlar El Sanatları Çarşısı’dır. Göreve geldiğim günden beri bu çarşıyı istiyoruz. Belediyemizden, valiliğimizden, siyasilerimizden, gerekse de bakanımızdan bunu talep ettik. Mehmet Paşa Mahallesi’ndeki Mehmet Paşa Camii’nin çok küçük kaldığını düşünüyorum ve mahalleli de öyle düşünüyor. Bunu Belediye Başkanımız Sami Aydın beye adaylığı döneminde anlattık. Önce şöyle bir şey söylendi; Sivas’ta Ulu Camii, Meydan Camii ve Paşa Cami’nin dışında büyük bir cami yapılmadı. Eski Kızılırmak İlkokulu’nun arka tarafına merkez bir cami olmak şartıyla hem de o muhitin ibadet ihtiyacını giderecek bir cami, altına el sanatları çarşısı, onun altına da kapalı otopark yapılması konusunda anlaşıldı. Sonradan Başkanımız Sami Bey, kendisine teşekkür ediyorum; Kale çevresinde bir el sanatları çarşısı yapılacağını söyledi.

Ama geçtiğimiz günlerde Sivas’ta gerçekleştirilen bir kahvaltı programında TMBB Başkanımız İsmet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanımız Yalçın Topçu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcımız Nihat Gül ile birlikteyken ben konuyu önce TBMM Başkanımız İsmet Yılmaz’a ilettim, İsmet Bey de hemen konuyu Kültür Bakanımıza aktardı. Kültür Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı hemşerimiz Nihat Gül’de oradaydı ve dedi ki, ‘Başkanım biz Eski Açık Cezaevi’nin yerinde senin projenin çalışmalarını yapıyoruz’ dedi. Şimdi burada bir çelişki doğdu. Belediye Başkanımız Kale etrafında dedi, fakat Kültür Bakanlığında öyle bir çalışma var. Kültür Bakanlığımızca Açık Cezaevi’nin oraya yapılacağını çok önceden ben biliyorum. Öyle bir çalışma vardı. Ama Müsteşar Yardımcımız Nihat Bey’in ‘biz o projeyi bitirmek üzereyiz’ demesi beni biraz daha heyecanlandırdı. Şimdi hem Belediye Başkanımız Sami Beyle görüşeceğim ki onun ikisini birleştirelim hem de Allah izin verirse Ankara’ya Nihat Beyin yanına gideceğim ve bu olayı daha belirli bir hale getireceğiz. Öyle veya böyle, o El Sanatları Çarşısı’nı da Allah bana nasip edecek. Buna inanıyorum. Onun için hevesliyim, sevinçliyim.’ İfadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!