USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Hedefte TÜDEMSAŞ Var?

?Hedefte TÜDEMSAŞ Var?

?Hedefte TÜDEMSAŞ Var?
26-10-2015 09:30
Google News


Sivaslıları bu konuda dikkatli olmaya çağıran Dağgez, ‘Hedefte TÜDEMSAŞ var.  Sivaslılara sesleniyorum; ‘tren garınıza ve TÜDEMSAŞ’ınıza sahip çıkın.  YHT, mevcut Gara gelmelidir. TÜDEMSAŞ, yan sanayiye kaymadan büyütülmeli. Yan sanayide başka işler yapılmalıdır.’ Dedi.

ERSAN ARSLAN

MHP Sivas Milletvekili ve 1. Sıra Milletvekili Adayı Celal Dağgez, 1 Kasım seçimleri öncesinde önemli değerlendirmelerde bulundu. Sivaslıları, özellikle Yüksek Hızlı Tren (YHT) İstasyonu ve TÜDEMSAŞ konusunda uyaran Dağgez, kentte geçmişte özelleştirilen kurumları örnek gösterdi ve ‘Hedefte TÜDEMSAŞ var’ dedi. Sivaslıları, TÜDEMSAŞ’a sahip çıkmaya çağıran Dağgez, ‘Hemşerilerimi uyarıyorum; 1 Kasım’a ve 1 Kasım’dan sonrasına dikkat etsinler.’ Dedi.

YHT güzergâhı ve gar yerinin değiştirilmesine tepki göstererek, bu planın perde arkasında, TÜDEMSAŞ’ın da bulunduğu demiryolu arazisi olduğunu savunan MHP Sivas Milletvekili Celal Dağgez, Sivaslıları bu konuda uyardı.

Sivaslılar bu plana dikkat etmez ise 1 Kasım ve 1 Kasım sonrasında kentte çok ilginç şeyler olacağını söyleyen Dağgez, şu ifadeleri kullandı:

 ‘2010 yılında Sivas’a YHT gelecek diye proje başlatıldı ve kısım kısım ihalesi yapıldı. YHT yolunun altyapısı yapılmadan Sivas’ta, ‘YHT mevcut gara mı gelsin, yoksa Kardeşler dağı eteğinden Üniversite’nin içine mi gelsin?’ diye bir tartışma başlatıldı. Daha önce YTH’nin mevcut gara gelmesiyle ilgili bir proje yapıldı. Üst geçit ve tüneller yapıldı ve bu çalışmalara yaklaşık 10 milyon lira harcandı. Şimdi bundan vazgeçtiler ve o yapılan üst geçitleri yol olarak kullanacaklarını iddia ediyorlar. Karşıda bir köy falan yok. O kadar yatırım yapılacak, yol olacak şekilde karşılığı yok. Karşıda sayfiye evleri var ve sadece bir tane köy var. Şimdi biz tabi YHT’nin mevcut tren garının bulunduğu noktaya gelmesini istiyoruz. Niye mevcut gara gelmesini istiyoruz? Çünkü dünyanın çeşitli yerlerinde YHT’ler şehirlerin merkezine geliyor. YHT istasyonu şehrin merkezine gelmez ise Sivaslılar iki yönden zarar görecekler.  Birincisi; İstasyon Caddesi esnafı… Nasıl ki hastaneyi kaldırdılar da hastane caddesi esnafları mağdur ve perişan olduysa eğer YHT, mevcut tren garına gelmezse İstasyon Caddesi esnafı mağdur ve perişan olacaktır. Bunun arkasında demiryolu alanı var. Bununla birlikte TÜDEMSAŞ’ı küçülterek özelleştirme kapsam ve programına alacaklar. TÜDEMSAŞ’ın ve istasyon çevresindeki kıymetli arazilerin üzerinde bunların gözü var. Bunlar, TOKİ vasıtasıyla kıymetli arazi ve arsa avcılarıdır. Bunlar onu yapıyorlar. Onun için Sivaslılara sesleniyorum; tren garınıza ve TÜDEMSAŞ’ınıza sahip çıkın.  YHT, mevcut Gara gelmelidir. TÜDEMSAŞ, yan sanayiye kaymadan büyütülmeli. Yan sanayide başka işler yapılmalıdır. TÜDEMSAŞ satılırsa Sivas çok büyük zarar görür. Kangal Termik Santrali’ni sattılar, Divriği Madenlerini sattılar. İşte, özelleştirilmiş; Sivas Demir Çelik, Sivaslı ve çalışanların başına bela. Onun için hemşerilerime sesleniyorum; bu plana gelmeyin. Bu plana gelirseniz 1 Kasım’dan sonra Sivas’ta çok değişik ve garip olaylar olacaktır. Devlet Hastanesi’nin yeri TOKİ’ye verilecek, Stadyumun ve Atatürk Kapalı Spor Salonu’nun yeri TOKİ’ye verilecek. Çünkü bunların karşılığında TOKİ hem hastane hem de stadyum yaptırıyor.’

‘EMEKLİ AVCILIĞINA GİDİYORLAR’

Emekli maaşları, 4C ve 4B’lilere kadro verilmesi, asgari ücretin yükseltilmesi gibi konularda hükümeti emekli avcılığına soyunmakla suçlayan Dağgez, Sivas’ın emekli şehri olduğunu 13 yıllık iktidarın şimdiye kadar göremediğini söyledi.

‘Sivas emekli şehri… Biz, emeklilere 7 Haziran seçimleri öncesinde vaatte bulunduk; ‘1400+1400 olmak üzere iki taksitle 2 bin 800 lira emeklilerimize yardımda bulunacağız’ dedik. Sivas’ın emekli şehri olduğunu 13 yıldır ülkeyi yönetenler görmediler. Yani, Türkiye’deki sıkıntıyı görmediler. Biz asgari ücretliler, 4C, 4B’lilerle ilgili yapacaklarımızı anlattığımız zaman Başbakan gitti TÜSİAD’ı topladı ve bizi şikâyet etti. ‘Hükümet olarak sizi uyarıyorum, asgari ücret bu fiyata gelirse, emeklilere bu para verilirse siz bunun altından nasıl kalkacaksınız?’ dedi. Şimdi İstasyon Caddesi’ndeki billboardları gezdiğiniz zaman, eskiden marketler veridi, ‘domates, salatalık, patlıcan şu kadar’ diye. Şimdi AK Parti’nin billboardlarındaki vaatleri buna döndü. Şuanda emekli avcılığına gidiyorlar. Bunları emeklilere vereceklerse şimdiye kadar niye vermediler? İsteseler yarın verirler. Çünkü her şey bakanlar kuruluyla alakalı. 4C, 4B’lileri niye kadroya geçirmediler? Geçiremezler miydi? Yarın geçirirler… Karayolları Yol İş Sendikası ile hükümet işçilerin kadroya geçirilmesi konusunda mahkemelik oldular. İşçiler mahkemeyi kazandı, uzun zaman uygulamadılar. Sonra gitti ‘ben kadroyu veriyorum’ dedi. Kadroyu vermedi aslında, kadroyu işçiler mahkemeyi kazanarak aldılar.’ Şeklinde konuştu.

 ‘BÖYLE GİDERSE

SİVAS VALİSİ OLAN

KÖYE DÖNÜŞECEK’

Sivas’ın her geçen gün göç verdiğini ve fakirleştiğini söyleyen MHP Sivas Milletvekili Celal Dağgez, bazı kamu kurumlarının satıldığını bazılarının ise kapatıldığını hatırlattı. Böyle devam ederse Sivas’ın Valisi olan köye dönüşeceğini belirten Dağgez, ‘Sivaslılar Sivas’ta yaşamak istiyorlarsa, Sivas’ın büyümesini istiyorlarsa mevcut iktidarın Sivas’taki gücünün kırılması lazım.’ Dedi.

Dağgez, şu ifadeleri kullandı:

‘Sivas bir dönem büyük devlet yatırımlarıyla kalkınmayı sağladı. Neydi o devlet yatırımları. Cumhuriyetten sonra yapılan TÜDEMSAŞ, termik santral, madenler… Ama şimdi Sivas küçültülmüş ve bu şekilde giderse Valisi olan bir köy haline dönüşecek.  Ben, Sivas’ın 11 ve 8 milletvekili olduğunu hatırlıyorum. AK Parti iktidara geldiğinde Sivas’ın 6 milletvekili vardı, 5’e düşürdüler. Büyük ihtimalle 2007’den bugüne kadar; işsizlikten, perişanlıktan dolayı 212 bin insan Sivas’tan göç etmiş. Büyük ihtimalle önümüzdeki 4 sene sonra yapılacak milletvekili seçimlerinde Sivas, milletvekili sayısını 1 adet daha kaybedecektir. Hükümet vaat makamında olan değil, icra makamında olmaktır. Hükümet olmak, icraat yapmaktır.  Vaat ediyorlar… Vaatle olmaz, yapacaklar. İsterse yarın asgari ücret komisyonunu toplar ve asgari ücreti bin 400 liraya çıkarır. Yapmıyorlar, ‘yapacağız’ diyorlar. Ne zaman? ‘bize oy verirseniz yapacağız’ diyorlar. Ben vaat edebilirim, ben muhalefetim. Biz gelirsek yapacağız. Devlet bizim elimizde değil ki. Onun içi Sivaslılar Sivas’ta yaşamak istiyorlarsa, Sivas’ın büyümesini istiyorlarsa mevcut iktidarın Sivas’taki gücünün kırılması lazım. Sivas deyince belirli sayıda iş adamı, belirli sayıda kalkınmış insanlar akla geliyor. Diğerleri fakir, perişan mağdur…’

 ‘SOSYAL YARDIMLARI ARTIRACAĞIZ’

Devletin vatandaşlara çeşitli sosyal yardımlar dağıttığını bu sosyal yardımlardan Sivaslı vatandaşların da faydalandığını belirten Dağgez, vatandaşa dağıtılan yardımların kalitesi düşük ürünlerden oluştuğunu savundu.

MHP iktidarında sosyal yardımları artıracaklarını ve ‘Hilal Kart’ ile vatandaşa istediği yerden alışveriş yapma imkânı sağlayacaklarını belirten Dağgez; ‘Sosyal devletin görevlerinden bir tanesi de vatandaşa yardım etmek. Sosyal yardım dağıtıyor devlet. Ne dağıtıyor? Yüzde 40-45’i siyah taş olan kömür dağıtıyor. Koliler dağıtıyor… Evet, bunları alsınlar. Bunlar devletin genel bütçesinden dağıtılıyor. Ama biz iddia ediyoruz; bunlar dağıtılırken daha kaliteli, seviyesinin yüksek olması lazım.

İnsanlara makarna, ayçiçeği yağı gönderiyorlar. Bunların çoğunun miadı dolmuş ve yandaş marketlerden alınan ürünler. Biz öyle yapmayacağız. Biz vatandaşımıza ‘Hilal Kart’ vereceğiz. Evin hanımı gidecek ‘Hilal Kart’ ile istediği yerden beğendiği ürünü alacak. Yani zorlama olmayacak. İki İslami usullere göre dağıtacağız. Yani bu yardımı alan insanlar, eş, dost ve arkadaşlarına karşı mahcup olmayacaklar. 

Bugün ülkemizde dağıtılan sosyal yardımların düşük olduğunu söylüyoruz. Neye göre düşük? Avrupa standartlarına göre… Almanya’da genel bütçenin yüzde 6’sı dağıtılıyor, biz binde 5’ini dağıtıyoruz. Aradaki farka bir bakın. Biz, sosyal yardım miktarını artıracağız.’ İfadelerini kullandı.

‘BU SEÇİM 7 HAZİRAN’DAN

DAHA ÖNEMLİ…’

1 Kasım seçimlerini 7 Haziran seçimlerinden daha önemli gördüklerini belirten MHP Sivas Milletvekili Celal Dağgez, Sivaslıları bir kez daha uyardı. Çözüm süreci ve MHP’nin 7 Haziran seçimleri sonrasındaki tutumuna ilişkin eleştirilere de değinen Dağgez, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

‘Bu seçim, bizim için 7 Haziran seçimlerinden daha fazla önemli. Millet bize şunu söylüyor; ‘devletin birliğini, milletin bütünlüğünü savundunuz. Çözüm süreci durdurulsun, yolsuzluklar mahkemede aklansın, parlamento da değil dediniz. Cumhurbaşkanı da herkesin Cumhurbaşkanı olsun, tarafsız olsun dediniz.’ Bize, ‘neden hükümet kurmadınız?’ diyenlere biz de diyoruz ki, bunların hangisi Türk milletinin aleyhine olan şeyler. Evet, çözüm süreci durmalıdır. Bakın emperyalist güçlerin AK Parti içindeki kalemşorları, konuşmaya başladılar. AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, yıllarca televizyonlarda çözümü ve çözüm sürecini savundu ve AK Parti, Mardin’den milletvekili etti. Şimdi yine Mardin Milletvekili adayı… Soruyorlar adama, ‘PKK terör örgütü mü?’ diye, ‘yok değil’ diyor. ‘Ya nedir?’ diyorlar, ‘kendi topraklarında ulusal mücadele veren bir örgüt’ diyor. Ney bunun anlamı? Bu neye benziyor biliyor musunuz? Bize Kıbrıs’ta Türk ordusu işgalcidir diyen Rum ile ‘PKK kendi toprağını savunuyor’ diyen Orhan Miroğlu eşittir. Biz onun için çözüm süreci bitsin, çözüm süreci kalksın dedik.

Biz yine söylüyoruz, milletimiz bize; ‘çözüm süreci devam etsin, PKK dağlara taşlara mühimmat yığsın, uçak savar yığsın, biraz daha geliştirsin, top, tank yığsın, şimdi uçak getirsin’ diyorsa, biz çözüm süreci devam etsin diyelim. Biz çözüm süreci bunun için devam etmesin diyoruz.

Kendileri itiraf ettiler, Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar; ‘Bizi aldattılar’ diyor. Devamlı mütemadiyen aldatılan ve görmezlikten gelen bir siyasi kadroya ülkeyi teslim edemezsiniz. Bunları cemaat aldattı, yargıçlar aldattı, PKK aldattı… Böyle bir şey var mı? Ben hemşerilerimi tekrar uyarıyorum, 1 Kasım’a ve 1 Kasım’dan sonrasına dikkat etsinler.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!