USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Okan Buruk İle Dobra Dobra

Okan Buruk İle Dobra Dobra

Okan Buruk İle Dobra Dobra
05-11-2015 10:03
Google News


Medicana Sivasspor Kulübü Teknik Direktörü Okan Buruk, Sivasspor’un teklifini kabul etme sürecini, Sivasspor’un ligdeki şu anki konumunu, Kırmızı-Beyazlı kulübün tesislerinden, Türk futbolundaki yabancı futbolcu kontenjanıyla ilgili görüşlerini canlı yayın konuğu olduğu Sporaktif programında ilk kez açıkladı

OĞUZHAN SARZEP

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor’un Teknik Direktörü Okan Buruk, geçtiğimiz günlerde canlı yayında Mustafa Ateş’in sunduğu Sporaktif programının konuğu oldu.

Medicana Sivasspor ile ilgili açıklamalarda bulunan Buruk, Sivasspor’a geliş sürecini ve Türk futbolunu ile ilgili değerlendirmede bulundu.

‘SİVASSPOR’DAN TEKLİF

GELİNCE ATLADIK GELDİK’

Medicana Sivasspor teknik direktörü Okan Buruk, Başkan Mecnun Otyakmaz’dan teklif gelince düşünmeden geldiklerini ifade ederek; ‘Benim açımdan hem taraftar desteği hem de kurumsal bir kulüpte çalışmak çok önemliydi. Sivasspor her anlamda dışarıda imrenilen kulüplerden birisi. Teklif gelince hiç düşünmedik. Hırvatistan’da idim. Futbolcu izliyordum. Atladık geldik. Gelir gelmez anlaştık. Hemen göreve başladık. İyi bir takıma geldim. Çok karakterli oyuncu grubu var. Sivas’a gelirken görüştüğüm kişiler Sivasspor kulübü ve şehir hakkında hep olumlu konuştu. Mecnun Başkanımız olsun, Erdal bey olsun bizimle çok yakından ilgileniyorlar’ dedi.

‘TATLI SERT FUTBOL

OYNAYACAĞIZ’

Buruk, tatlı ancak sert futbol oynayacaklarını dile getirerek; ‘Göreve gelmeden önce Sivasspor’un maçlarını zaten izliyordum. Takımda iyi olan şeyler var. Ancak iyi olmayan şeyler de var. Takım olarak kompakt oynayacağız, takımda oyunun boyunu kısaltarak, maçlarda daha sert, rakibe daha yakın oynamalıyız. Rakibe sertliğimizi göstermeliyiz’ ifadelerini kullandı.

‘BİZE NE VERİLİRSE ONU

GİYERİZ. MALZEME SEÇMEYİZ’

Antrenmanlarda verilen malzemeleri seçmediklerini ve ne verilirse onu giydiklerinin altını çizen Buruk; ‘Antrenmanlarda bize verilen malzeme ne ise onu giyiyoruz. Kendimiz özel bir seçim yapmıyoruz. Yâda verileni biz bunu giymeyiz, şunu giyeriz demiyoruz. Elbette, ben bu takımın teknik direktörüyüm ve Sivasspor logolu ürünleri bizde severek giyeceğiz.’

‘TARAFTARA KAPIMIZ

HER ZAMAN AÇIK’

Taraftara her zaman kapılarının açık olduğunu ve taraftarın desteğinin önemli olduğunu dile getiren Okan Buruk; ‘Taraftarlarımızın hem antrenmanlara hem maçlara gelmesi bizi çok mutlu eder. Antrenmanları taraftara kapatmak, basına ambargo koymak gibi düşüncemiz olamaz. Kapımız bütün taraftarlara açık. Ancak bazı taktik antrenmanlarımızın ilk 15 dakikalık bölümünü açıp sonra basına ve taraftara kapatacağız. Bizler hep birlikte takımı hedeflediğimiz yere çıkarmak istiyoruz. Bunu taraftarlarımız ile birlikte başaracağız. Pazar günü hem ilk galibiyetimizi almak hem de puan sıralamasında üst sıraları yakalamak için Gaziantepspor maçını oyuncularımızı da inandırarak, taraftarlarımızla birlikte kazanmak istiyoruz’ dedi.

‘SİVASSPOR SİVAS’IN

EN ÖNEMLİ MARKASI’

Buruk, Medicana Sivasspor’un Sivas’ın en önemli markası olduğunu sözlerine ekleyerek; ‘Sivasspor, Sivas’ın en önemli markası, başarılı olmak için her şeyi yapacağız. Devre arasına güzel bir şekilde girersek çok güzel bir takım oluşturacağız. Takımı iyi yerlere getirmek için tüm hırsımızı sahaya yansıtıp devre arasına kadar beklediğimiz puanları toplayıp, şu andan itibaren başlayan transfer çalışmalarımızla birlikte yapacağımız transferle Sivasspor'u hak ettiği yere taşıyacağız.’

‘TÜRK FUTBOLUNUN SORUNU

ALT YAPI YETERSİZLİĞİ’

Teknik Direktör Okan Buruk son olarak, Türk futbolunu değerlendirerek; ‘Türk futbolunun sorunu yabancı oyuncu sayısı değil altyapıdaki yetersizlikler. Konunun çok fazla detayları var. Gönül alt yapıdan çıkarıp oyuncu oynatmak istiyor ama şu an için böyle bir şey söylemek çok zor. Ama alt yapı oyuncularımız bizimle birlikte antrenmana çıkacak. Uzun süreçte onlardan faydalanabiliriz’ diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!