USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

MUHTEŞEM UĞURLAMA

MUHTEŞEM UĞURLAMA

MUHTEŞEM UĞURLAMA
21-05-2013 14:39
Google News


Sivasspor'da 2010-2011 sezonunda teknik direktörlük görevine başlayan tecrübeli çalıştırıcı Rıza Çalımbay muhteşem bir uğurlama ile Sivas ve Sivasspor’a veda etti

Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ‘Bugün 3 sene bize hizmet eden, Sivas’ın öz evladı çok değerli Rıza Hocamız’a veda edeceğiz. Bugün buruk bir akşam. Ama değerli hocamızın Sivasspor’a yapmış olduğu hizmetlerin bununla bitmeyeceğine bütün kalbimle inanıyorum.

OĞUZHAN ŞARZEP

Sivasspor bir kez daha tarih yazdı

Yaklaşık olarak 3 sezondan beri Sivasspor'da teknik patron olarak görev yapan Rıza Çalımbay, muhteşem bir uğurlama töreni ile Sivas ve Sivasspor'a veda ett

1967 yılında kurulan ve temiz bir maziye sahip olan Sivasspor, Teknik Direktör Rıza Çalımbay'a yaptığı vedası ile tarihe bir ekleme daha yaptı.

Sivas Büyük Otel’de Sivasspor Kulübü tarafından düzenlenen veda yemeğiyle Sivasspor'a veda eden Rıza Çalımbay ve ekibi resmen görevinden ayrılmış oldu.

Veda yemeğinde konuşan Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, 'İnişli çıkışlı grafiğe ve hakem hatalarına rağmen başarılı bir sezonu geride bıraktık.

Türkiye Kupası'nda yarı final oynadık' dedi. Başkan Otyakmaz şöyle devam etti; 'Bugün 3 sene bize hizmet eden, Sivas'ın öz evladı çok değerli Rıza Hocamız'a veda edeceğiz. Bugün buruk bir akşam. Ama değerli hocamızın Sivasspor'a yapmış olduğu hizmetlerin bununla bitmeyeceğine bütün kalbimle inanıyorum. Bundan yaklaşık 3 sene önce Sivasspor sezona çok kötü bir başlangıç yapıp Teknik Direktör değişikliği yapma zamanı geldiğinde, o zaman ligdeki 6. sezonumuzdu. Bu 6 sezon boyunca hiçbir devirde ne Sivasspor hocasız nede Rıza hocamız takımsız kalmamıştı. Biz çok mutlu bir şekilde bir araya geldik. Sivasspor hocamızın çocukluğunun takımıydı. Her ne kadar tek forma altında Beşiktaş'ta hizmet etmiş olsa da çocukluğunun takımı Sivasspordu. Bizimde Rıza hocaya tam ihtiyacımızın olduğu dönemde geldi. Takımımızı o girdabın içinden çıkarttı. Bizlerde Yönetim Kurulu olarak camia olarak elimizden gelen desteği verdik. Gerçekten sıkıntılı bir süreç sonrasında mutlu sona ulaştık. Daha sonraki sene Türk Futbolu için olağanüstü bir dönemdi. Sivasspor da bu iddiaların ortasında çok ciddi bir şekilde yer almıştı. İnşallah bu konuları yargı sürecinin sonunda tekrar gündeme getiririz ama şimdi zamanı değil. O dönemde Hocalarımızın sayesinde ligde takımımızı 5. olarak bitirdiler. Her ne kadar Play-off sürecinde arzu ettiğimiz sonucu alamamış olsak da 5. olarak sezonu tamamlamayı başardık. Bu sezon yine inişli çıkışlı grafiğimiz olmasına rağmen, Türk futbolunun önemli sorunlarından bir tanesi olan hakem hatalarıyla maalesef kaybettiğimiz maçları da hesaba katarsak çok başarılı bir sezon ve Türkiye Kupasında da yarıfinali oynadık. Her ne kadar arzu etmediğimiz bir sonuçla bitmiş olsa da başarılı bir sezon geçirdiğimizi söyleyebiliriz. Rıza Hocamıza Sivasspor camiası olarak çok çok teşekkür ediyoruz. Çalışmalarından dolayı ve çalışkanlığından dolayı, vermiş olduğu emeklerinden dolayı Sivasspor camiası olarak çok teşekkür ediyorum' dedi.

Vali Yardımcısı Mustafa Aydın ise Sivasspor'da Çalımbay'ın büyük katkıları olduğunu dile getirerek, 'Rıza Hocayı bende Beşiktaş'ta oynarken tanıdım. 20 yıl kadar süre Beşiktaş'ta ve Milli Takımda görev yaptı. Rıza Hocamızın sporcu kimliğiyle futbol kalitesini arıtmak için kesinlikle büyük katkıları olmuştur. Sivasspor da 3 yıl görev yaptı ve Sivasspor'a büyük katkıları olmuştur. Ben kendisine bundan sonraki döneminde başarılar diliyorum' dedi.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise Rıza Hoca'nın çalışkan, kaliteli ve işini seven biri olduğunu dile getirirken, şunları kaydetti; 'Bugün aslında hem bizim için hem de hocamız için, ayrılık mukadder ise bu ayrılığın bu şekilde gerçekleşmesi bir mutluluktur. Biz Rıza hocamızı ömür boyu sevdik. Rıza hocamız çalışkan, kaliteli ve işini çok seven biridir. 3 yıl boyunca kulübümüzü iyi bir şekilde çalıştırmıştır. Ben Rıza hocamıza, tüm sporculara ve futbolculara teşekkür ediyorum. Rıza Hocamıza ise ömrü hayatı boyunca başarılı, güzel günlerde bulunması husussundan Allah'tan niyaz ve temennilerde bulunuyorum. Biz her zaman hocamızı takip edeceğiz. Bundan sonraki süreçte kendisi ile görüşeceğiz. Mecnun Başkanımızın dediği gibi böyle ayrılıklar pek fazla görülmüyor. Ben hocama başarılar diliyorum' dedi.

Duygulu anlar yaşayan teknik direktör Rıza Çalımbay ise Sivasspor'u yukarıda tutmak için elinden gelen çabayı gösterdiğini, Sivaslı olduğu için gurur duyduğunu dile getirerek, 'Ben buraya gelirken de çok mutluydum, giderken de çok mutluyum gerçekten benim için duygusal anlar hakikaten ama ben buraya ilk göreve çağrıldığım zaman benim için Sivas çok farklıydı. Benim hayatım bu caddelerde geçti.

Buraya göreve geldiğim zaman hakikaten benim için iki tane yer var. Hep böyle duygusal anlar yaşarım bir tanesi Dört Eylül Stadı çünkü benim çocukluğum Sivas'ı seyrederek geçti. Toprak sahalarında seyrederek geçti ve ötekisi İnönü Stadı benim futbol hayatım orada başladı orada bitti. Ben bu iki yere çıktığım her zaman duygusal anlar yaşarım. Şimdi biz burada göreve başladığımız zaman ekibimle beraber bizim için buradaki görev farklıydı. Bu bir takım değil kendi evime gelmiş gibi sorumluluğum inanılmaz şekilde artmıştı. Bizim burada başarılı olmamız gerekiyordu. Birinci sene ilk aldığımız zaman işimizin çok olduğunu biliyorduk ama ben öncelikle teknik ekibime çok güveniyordum, yönetime ve Sivasspor taraftarına çok güveniyordum. Ben her zaman Sivas'ı iyi yerlere getirmek için çalıştım. Sivas çok çok iyi olsun istiyordum. O yüzden de Sivas'ı yukarıda tutmak için elimden gelen bütün gayreti gösteriyordum hem saha içinde hem saha dışında. Ben buradaki mahalle aralarında oynarken tek hedefim futbolcu olmaktı ve ben bunu başardım' dedi.

3 yıllık görev süresince Sivasspor'un çok sıkıntılı süreçlerden geçtiğini ifade eden teknik direktör Rıza Çalımbay; 'Öncelikle Sivas'ta olduğum için her zaman gurur duydum ve Sivas'ı yüceltmek için elimden gelen her şeyi yaptım. 

Biz burada görevimize başladığımız zaman çok sıkıntılı günlerimiz oldu. Her şeye rağmen ligi iyi bir şekilde bitirdik. Bizim bir maçımız vardı. Büyükşehir belediye maçımız vardı. Biz bu maçta 4-0 mağlup olmuştuk. Ve Başkanımız çok üzgündü, herkes çok üzgündü. Ben Başkana bu Sivas'ın kurtuluş maçı ve sizlere çok büyük bir iş düşüyor dedim. Ve radikal kararlar almanız gerekiyor dedim ve tamam hocam dedi. Hep beraber çok güzel şeyler yaptık. Devre arası oyuncular transfer ettik. Arkadaşlarımızın katkılarıyla da mükemmel bir yere geldik. İkinci sene ise bizim için hakikaten sabah uyandığımızda ne olacağını bilmediğimiz bir seneydi. Ve burada çok sıkıntılı günler yaşadık. Biz sıkıntılı günlerde inanılmaz şekilde kenetlendik. Bizim bu sene hedefimiz kupaydı. Biz kupada ilerlerken lig'de de sıkıntılar yaşadık. Biz kupada finale kalan 4 takımdan daha fazla maç oynadık. 20 günde 7 tane maç oynadık. Hem lig hem kupayı götürmeye çalıştık. Yani iki taraf aynı anda gitmiyordu ancak biz yinede götürmeye çalıştık. Benim hayatımda en çok üzüldüğüm şeylerden bir tanesi Trabzon ise maçıdır. Bizim burada zaman zaman sıkıntılarımız oldu. Zaman zaman iyi günlerimiz oldu. Zaman zaman bize kızanlar oldu. Biz bir yanlış yaptıysak yönetimimizden özür diliyoruz, taraftarımızdan özür diliyoruz. Ben bir Sivaslı olarak herkesle mücadele ettim. Bu seneki en büyük hatalardan bir tanesi de hakem hatalarıydı. Ben sadece burada Sivas'ın başarısını istiyorum. İnşallah bundan sonraki görevi alacak arkadaşımızda Sivas'ı finale kadar çıkarır ve kupayı da alır. Yönetimimize de canı gönülden başarılar diliyorum. Bize desteklerinden dolayı bütün yönetici arkadaşlarıma çok çok teşekkür ediyorum ve taraftarlarımıza da çok teşekkür ediyorum' dedi.

Konuşmaların ardından teknik direktör Rıza Çalımbay'a ve teknik ekibe teşekkür plaketi verildi. Veda yemeğine Sivas Vali Yardımcıları Mustafa Aydın, Necmi Akman, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Adalet Komisyonu Başkanı Hazar Turan Âlim, İl Özel İdare Sekreteri Salih Ayhan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Sivas İl Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, bürokratlar, kulüp yöneticileri ve çalışanları katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!