USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Sivas´a Her Geldiğimde Ümitlerim Tazeleniyor?

?Sivas´a Her Geldiğimde Ümitlerim Tazeleniyor?

?Sivas´a Her Geldiğimde Ümitlerim Tazeleniyor?
28-11-2015 10:14
Google News


Demirkaynak; ‘Biz, İstanbul’da yaşıyoruz. Kalabalık ve kozmopolit bir yer ve problemi çok olan bir şehir. Zaman zaman biz ümitsizliğe düşüyoruz orada. Gençlerin, çocuklarımızın haline bakıp çok ümitsizliğe düşüyoruz. Ama Sivas’a her geldiğimde ümitlerim tazeleniyor, hala Anadolu’nun o saf, güzel insanının varlığına şahit oluyoruz. Buradan hep ümitle ayrılıyoruz. Hepsinden Allah razı olsun, çok seviyorum onları. Bize de dua etsinler inşallah. Allah bizi Sivas’tan Sivas’ı da bizden ayırmasın. Bütün Sivaslılara hürmetlerimi sunuyorum’ dedi

ERSAN ARSLAN

Sivas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün (KÜSİM) organize ettiği program kapsamında Sivas’a gelen ünlü Stand-Up'çı Recep Demirkaynak, kentte 5 gün boyunca lise öğrencilerine yönelik keyif dolu bir gösteri düzenledi. Demirkaynak, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Kim Olduğunuzu Biliyor Musunuz’ adlı sahne performansı ile büyük alkış aldı. Ünlü Komedyen Recep Demirkaynak, program kapsamında; Sosyal Bilimler Lisesi, Selçuk Anadolu Lisesi, Hali Gülle Anadolu Lisesi, Yenişehir Anadolu Lisesi, Gazi Lisesi, Sivas Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kongre Anadolu Lisesi, Diriliş T.M.L., KYK Öğrencileri ve Sabancı Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi.

‘HİÇBİR YERDE BÖYLE SAMİMİ

BİR ORTAM GÖRMEDİM’

Kentteki 5 günlük programının ardından izlenimlerini gazetemizle paylaşan Demirkaynak, bugüne kadar bir çok yerde gösteri yaptığını ancak Sivas’taki gibi samimi bir ortamı hiçbir yerde görmediğini söyledi.

Demirkaynak; ‘Sivas’ta çok güzel günler geçirdim. 5 Günlük, 10 programlık bir maratondu. Programlarımız güzel ve coşkulu geçti. Hepsinden önemlisi, ben bir çok il gezdim, hala geziyoruz ama bu kadar samimi, bu kadar kendimi evimdeymişim gibi hissettiren tek yer Sivas oldu. Hem çalışanlar, hem görevliler, basını ile belediyesi ile sanki 40 yıllık ahbaplığımız, akrabalığımız varmış gibi hakikaten çok sıcak ve samimi karşıladılar beni.’ Dedi.

‘GENÇLERE HİTABEDİYORUZ’

‘Kim Olduğunuzu Biliyor musunuz?’ adlı sahne gösterisinin gençlere yönelik olduğunun altını çizen Demirkaynak, gençlere kültürel ve inanç değerlerinin mizahi bir dille aktarıldığını söyledi.

Sivaslı gençlere de övgüler yağdıran Demirkaynak; ‘Biz, gençlere yönelik bir program yaptık. Eğitime yönelik bir program aslında. ‘Kim Olduğunuz Biliyor Musunuz?’ başlığı altında gençlerimize kendi kültürlerini, ahlaki değerlerini ve inançlarının ne kadar kıymetli olduğun anlatıp bir farkındalık göstermek istedik. Bunu tabi gülerek, eğlenerek mizahla yaptık. Çok güzel oldu. Gençler çok enerjikler, mizaha çok yatkınlar ve hemen algılıyorlar. Gençlerle çok güzel iletişimlerimiz oldu ve çok güzel geri dönüşler aldık. Sivas’ın sadece büyükleri değil gençleri de çok saygılı ve misafirperverler. Çok ümit var ayrılıyorum buradan.’ İfadelerini kullandı.

‘MÜSTEHCENLİK YOK’

Demirkaynak’ın gösterilerinde ilgi çeken en büyük özellik, mizahın müstehcenlik kullanılmadan yapılması. Bu konuda izleyiciden çok olumlu tepkiler aldığını belirten Demirkaynak, ‘Biz; bu işin ailece, çoluk-çocuk gelip yüzü kızarmadan insanların seyredebileceği bir şekilde de yapılabileceğini göstermek istedik. Çok şükür 17 senedir de yapıyoruz. Her gelen de öyle söylüyor. Çok çeşitli kesimlerden insanlar da geliyor. Hepsinin ortak söylemi; ‘Çok teşekkür ediyoruz, hiç müstehcen şey duymadan da eğleniliyormuş’ oluyor.’ Dedi.

‘YENİ BİR TİYATRO PROJEM VAR’

Yeni proje ve planları hakkında da bilgiler veren Demirkaynak, gündeminde bir tiyatro projesi olduğunu, kış döneminde hazırlıklarını tamamlayarak yaz için turneye çıkmayı hedeflediğini söyledi.

Demirkaynak; ‘Ben 2 dönem TV programı yaptım ve bıraktım. Turne ve diğer programlarımız çok yoğundu, fırsat bulamadık. Ama bundan sonraki süreçte TV için de sahne için de tiyatro projelerimiz var inşallah. Herkesin gelip seyredeceği, herkesimden insana hitap edecek, bizim değerlerimiz çerçevesi içerisinde bir oyun olacak. Proje şuan taslak halinde yazmaya başladım. İnşallah kış döneminde bitireceğim yazın birkaç oyunla iyice pişirip, yazın turneye çıkacağız.’ Şeklinde konuştu.

‘SİVAS’A HER GELDİĞİMDE

ÜMİTLERİM TAZELENİYOR’

Kendisinin de aslen Sivaslı olduğunu belirten Demirkaynak baba köyünün Yıldızeli Kiremitli olduğunu söyledi. Sivas’ı çok sevdiğini, İstanbul’daki ümitsizliği görüp buraya geldikten sonra umutlarının yeniden yeşerdiğini belirten Demirkaynak, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

‘Sivas’a bundan 10 sene önce gelmiştim. Atatürk Kültür Merkezi’nde çok güzel bir program yapmıştık. Ondan sonra geçtiğimiz Haziran’da yine gelip çok güzel bir program yapmıştık. Bu 3 yada 4’üncü gelişim. Ben aslen buralıyım zaten. Baba tarafım buradan göçme. Yıldızeli Kiremit Köyündeniz. Her gelişimde sanki hısım akrabayı görmeye geliyormuşum gibi hissediyorum. Çok severek geliyorum Sivas’a. İnşallah yeni projelerimiz olacak, onlarla ilgili geleceğiz. Yine belki burada bir tiyatro, oyun sahneleyeceğiz. Sivas bizden vazgeçmediği sürece biz Sivas’tan vazgeçmeyeceğiz.

Biz, İstanbul’da yaşıyoruz. Kalabalık ve kozmopolit bir yer ve problemi çok olan bir şehir. Zaman zaman biz ümitsizliğe düşüyoruz orada. Gençlerin, çocuklarımızın haline bakıp çok ümitsizliğe düşüyoruz. Ama Sivas’a her geldiğimde ümitlerim tazeleniyor, hala Anadolu’nun o saf, güzel insanının varlığına şahit oluyoruz. Buradan hep ümitle ayrılıyoruz. Hepsinden Allah razı olsun, çok seviyorum onları. Bize de dua etsinler inşallah. Allah bizi Sivas’tan Sivas’ı da bizden ayırmasın. Bütün Sivaslılara hürmetlerimi sunuyorum.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!