USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Anıları Bu Evde Yaşatılacak

Anıları Bu Evde Yaşatılacak

Anıları Bu Evde Yaşatılacak
30-06-2021 07:06
Google News


Oğuzhan SARZEP

Sivas Valiliği tarafından yapımı tamamlanan Büyük Birlik Partisi (BBP) merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun doğup büyüdüğü anı evinin açılışı gerçekleştirildi.

Şarkışla ilçesine 5 kilometre uzaklıktaki Elmalı köyünde bulunan ve BBP'nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun doğup büyüdüğü, çocukluk ve gençlik anılarının olduğu ev Sivas Valiliği tarafından anı evine dönüştürüldü. Onarımı, çevre düzenlemesi ve Yazıcıoğlu'nun fotoğraflarının, giysilerinin sergilendiği evin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Törene Vali Salih Ayhan, AK Parti Sivas Milletvekilleri Semiha Ekinci ile  Mehmet Habib Soluk, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Muhsin Yazıcığlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, oğlu Furkan ve kızı Firuze Yazıcıoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim okunarak Yazıcıoğlu'nun şiirlerinin öğrenciler tarafından seslendirildiği programda konuşan Vali Ayhan;   “Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesinde ‘şehirlerin anası’, Selçuklunun ‘dâru-l alâsı, Osmanlının ‘eyaleti’, Cumhuriyet’in ‘temeli’ olan Sultan Şehirde, 13 yılın üzerinde görev yapmanın, bu şehrin âlicenap halkına hizmet etmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz. Kaymakam, Genel Sekreter , Vali Yardımcısı ve şimdi de Vali olarak, devletimizin imkânlarını halkımıza seferber ettik. Merkezden ilçelere, ilçelerden köylere hep birlikte birçok yatırıma vesile olduk elhamdülillah. Bakanlarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, kaymakamlarımız, muhtarlarımız ve vatandaşlarımız el ele verdik Sivas’ı hak ettiği, müreffeh bir geleceğe taşımanın gayreti içerisine girdik. Bu gayretle; sanayiden ticarete, eğitimden spora, kültürden turizme, sağlıktan çevreye, sosyal hizmetlerden kırsal altyapıya, tarımdan hayvancılığa, ulaşımdan enerjiye kadar her sektördeki yatırımlarla bu kadim şehri imâr etmeye çalışıyoruz. Şehri her yönüyle imâr ederken neslimizi de ihmal etmemenin ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Nesilleri ihyâ etmek için de örnek gösterilecek, içselleştirilecek ve manaların derinliklerine sürüklenecek kıymetler, ülkesine hizmet etmiş değerler ve ardında önemli izler bırakmış şahsiyetler vardır. Bu toprakların tüm değerleri ile bezenmiş, yüreğimizden kopmuş bir yiğit olan Muhsin Yazıcıoğlu da gelecek nesillere rehber olacak, gençlerimizin feyz alacağı çok önemli bir şahsiyettir. 19, 20 ve 23. Dönem TBMM Sivas Milletvekili, hemşehrimiz Muhsin Yazıcıoğlu Sultan Şehrin yiğit evladı olarak kalplerdeki müstesna yerini muhafaza etmektedir” dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu’nun ömrünü Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne adadığını kaydeden Ayhan, “Türk-İslam birliğini rehber edinmiş, doğudan batıya, kuzeyden güneye herkesi ve her kesimi bir kilimin desenleri gibi bir bütün bilmiş, ülkesi - milleti için nice hayaller kurmuş ve bu uğurda çok bedeller ödemiştir. Merhum Yazıcıoğlu, küçük yaşlardan itibaren sahip olduğu millî bir inanç, örnek bir ahlâk ve derin bir bilgi birikimi ile kendini yetiştirmiştir. Ömrü inandığı değerler uğruna eğilmeden, bükülmeden savaşarak geçen, bu yolda çileli bir hayat süren, derdi yüreğinde gizli bir dava adamıdır Muhsin Yazıcıoğlu. ‘Sadece Firavuna karşı olmak yetmez, Musa’nın da yanında olmak gerekir’ diyerek hak bildiği yolda taraf olmaktan kaçınmayan bir cesaret örneğidir Muhsin Yazıcıoğlu. 2- 4 Şubat 1997’de Sincan’da tank yürüten iradeye karşı, ‘Milletine namlusunu çevirmiş tanka selam durmam’ diyerek millet iradesinin karşısındaki tüm vesayetlere bir dik duruştur Muhsin Yazıcıoğlu. Çileli yaşamı kadar ebediyete irtihalinin de içimizi henüz dün gibi yaktığı, ‘Mukaddes davalarda ölüm bile güzeldir’ diyerek bize tesellisini de veren bir gönül adamıdır Muhsin Yazıcıoğlu” ifadelerini kullandı.

Vali Ayhan; konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Merhum Yazıcıoğlu ile Altınyayla ve Şarkışla Kaymakamlığım döneminde birçok kez görüşme fırsatım olmuş, kendisini ağırlamaktan büyük mutluluk duymuştum. Ağabeyliği, dostluğu, kardeşliği ve ilimiz için olan gayreti ile tanıdığım merhum Yazıcıoğlu’nun bende derin izleri vardır. Bozkırın ortasında okumak için verdiği mücadele, okul yolundaki meşakkati, inandığı değerler ve daha nice fedakarlıklar. Rahmetli Yazıcıoğlu, ülkesine - milletine faydalı olmak isteyen her Anadolu çocuğu gibi zorluklarla, yokluklarla mücadelesine erken yaşta, öğrencilik yıllarında başlıyor. Bir köylü çocuğu olarak ben de ondan çok iz bulurum kendimde. Çok defa cesaret olmuştur bizlere. Biraz da bu sebeple Muhsin Yazıcıoğlu’na olan muhabbetim. Bu sebeple ayrı tutuyorum, onca yıldır Sivas’ta yaptığımız devasa projelerden, yatırımlardan, hizmetlerden ‘Anı Evi’nde verdiğimiz gayreti. Çünkü ‘Muhsin Yazıcıoğlu Anı Evi’ Sivas’ın değerlerine sahip çıkmasının, ahde vefasının, samimiyetinin ve muhabbetinin en somut ifadesidir. Hepimizin de bildiği üzere, bir siyasi kimliğinden daha çok dava adamı olan Yazıcıoğlu, her zaman doğruların yanında yer almış, Hakk’ı savunmuş, millî ve manevi değerleri düstur edinmiştir. Vatan ve millet sevgisini öne çıkaran, sonsuzluğun sahibine olan inanç ve iman dolu yüreği ile bizlere çok şeyler bırakıp giden Merhum Yazıcıoğlu, Mehmet Akif’e de komşu olmuştur. Uzun yıllar dostluğunu paylaşan, üstâd Abdurrahim Karakoç’un çok güzel ifadesi var; ‘Vallahi bana sorarsanız Muhsin Başkan, han köşesinde ölemezdi ona dağın zirvesinde ölmek yakışırdı’ diyor. Hayatını hep inandığı değerlerin zirvesinde yaşamış Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatının her dönemine ve yaşantısının her alanına sirayet eden millî ve manevi duruşunun, liderlik vasıflarının, vatanına ve milletine olan sevgisinin, davasına olan samimi bağlılığının özellikle genç nesillerce idrak edilmesi, okunup – izlenip anlaşılması, ardında bıraktığı kıymetli hatıraların her daim hafızalarda yer edinmesi için doğup büyüdüğü bu evin; tamamen onarılması, yeniden düzenlenerek ve interaktif uygulamalardan da istifade edilerek ‘Muhsin Yazıcıoğlu Anı Evi’ olarak sevenlerinin ve tüm halkımızın ziyaretine açılmasının hepimizi ziyadesiyle mutlu ettiğine yürekten inanıyorum. Muhsin Yazıcıoğlu Anı Evi’nin oluşturulmasında bizlere desteklerini esirgemeyen ‘Yazıcıoğlu Ailesi’ başta olmak üzere; Sivas İl Özel İdaresine, Şarkışla Kaymakamlığına, İlçe Özel İdaresine, Elmalı köyü halkına, dostları ile katkıları, destekleri ve emekleri olan herkese teşekkür ediyorum. Ruhu şad, mekânı cennet olsun.”

Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ise, "Sivas onun platonik aşkıydı. Bu anı evinin yapımında emeği geçen başta Valimiz olmak üzere emeği geçen herkese, devletimize şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Muhsin Yazıcıoğlu Anı Evi'nin açılışı gerçekleştirildi. Anı evinin anahtarı ise Vali Ayhan tarafından Gülefer Yazıcıoğlu'na verildi. Açılışın ardından ise katılımcılar anı evini gezdi.

Vali Salih Ayhan, Milletvekilleri Semiha Ekinci ve M. Habib Soluk, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, protokol üyeleri ve Yazıcıoğlu ailesi, açılışın ardından merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun babası Halit Yazıcıoğlu'nun Şarkışla Elmalı Köyündeki mezarını ziyaret ederek, dua etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!